Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zostac w Niemczech czy wrocic do Polski?

Polecane posty

Gość gość

Kilkanascie lat temu przyjechalam do Niemiec do pracy. Poznalam niemca i wyszlam za niego. Mamy 5 letniego syna. Po kilku latach nasze malzenstwo zaczelo sie psuc. Dzis mieszkamy nadal razem ale zyjemy osobno. (Maz jest jedynakiem a jego rodzice juz nie zyja. Moja cala rodzina jest w Polsce.) Jestem tu samotna i nieszczesliwa, tesknie za Polska. Jezdzimy 3 razy w roku odwiedzic rodzine, moj synek tez tam jest szczesliwy nie chce wracac do domu. Myslalam o stalym powrocie, ale sa 2 problemy 1- brak pracy - bieda 2- rozlaka syna z ojcem Nie wiem co robic.

Gość gość
mysl o sb , o synu, twojego meza nic w niemczech nie trzyma...dal mnie sytuacja oczywista

Gość gość
Nie wracaj do Polski.Przestrzegam tu nic sie nie zmienilo

Gość gość
Nic sie nie zmieniło? Buahahaha :D :D tepak jeden. W PL domy sa lepsze teraz niz w niejednym miescie niemieckim i nie ma problemow z uchodzcami a w DE syf merkelowa wpusciła brudasow i gwałcą na ulicach hahahaha ty tepaku nie wiesz jak polska sie rozwineła

Gość alinkaaa1
ale z was nienawiść bije.. BEZ PRZESADY! Ja tu tylko na chwilę chciałem zapytać czym do Niemczech jeżdzicie i czy może mieliście do czynienia z firmą EcoLines. Ja widzę, że to profesjonaliści firma z długim doświadczeniem i fajną flotą pojazdów ale wolę jeszcze zapytać kogoś kto miał bezpośrednio z nimi do czyi]nienia. Proszę tylko o rzeczowe odpowiedzi!

Gość gość
EcoLines to bardzo słabiutka firma, skoro prowadzi szeptaną reklamę na takim forum, jak to.

Gość ciekawsze pytanie
dlaczego z niemcem nie wyszedł związek? co się stało?

Gość gość
Vovto zacroxnica czy Niemiec czy Polak? Zawsze cos może nie wyjść? Aaszvgdzie mieszkać w Polsce,?:w jakim zawodzie pracujesz? Ją mydle że ciężko ale jak masz perspektywy ?

Gość raj to nasz kraj
jak polska mentalność i prostota ci nie przeszkadza i drożyzna to zapraszamy do raju

Gość gość
A z czego będziesz żyć w PL?

Gość gość
W PL wszystko jest dużo tańsze niż w DE. Jak masz oszczędności to wracaj. Będziesz u siebie w domu.

Gość gość
Tylko że każde oszczędności kiedyś się kończą a wtedy zęby w ścianę.

Gość gość
Jak ktos ma oszczednosci i leb, to dlaczego niby maja mu sie skonczyc?

Gość gość
W Niemczech ceny jedzeniaxsavpofibnea chemia i kosmetyki no wiele tańsze, benzyna reż

Gość gość
Co ty cpiesz?

Gość gość
a ty skad wiesz k***a co ile tma kosztuje, bylam to wiem pajacu, w Polsce jest drogo