Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za coś takiego w Polsce powinna grozić kara śmierci !!!

Polecane posty

Gość gość
15:19 Za to ty jesteś tak wspaniała i przewidująca, że potrafiłaś ocenić dziewczynę po dwóch zdaniach:( Uważaj,żeby od Ciebie nikt nie uciekł...

Gość gość
Poniekąd zgadzam się z Autorką-może nie byłabym tak radykalna w sprawie kary śmierci ,ale taki postępek jak pozostawienie dwójki małych dzieci w różnych kościołach,w różnych miejscowościach może sugerować że jednak matka miała pełną świadomość tego co robi i pewnie także świadomość kary jaka może ją czkać jeśli ją znajdą...tłumaczenie tego czynu trudną sytuacją materialną jest nie na miejscu-w Polsce i na świecie są miliony matek -pewnie w równie trudnej albo nawet beznadziejnej sytuacji bytowej a jednak nie porzucają dzieci

Gość gość
Nie rozumiem jednej rzeczy. Kiedy kobieta zostawi swoje dzieci, to jest wyrodną matką, suką itd. a jak codziennie ojcowie wychodzą po fajki i nie wracają, to słyszymy "oj, widocznie nie było gotowy", "nie dorósł" etc. etc.

Gość gość
15:18 Tak to jest jak człowiek sobie uświadomi, że nie miał racji i nie potrafi się do tego przyznać, najlepiej uciec w siną dal:)

Gość gość
gość dziś TO MOGŁA MYŚLEĆ ZANIM SOBIE TE DZIECI ZROBIŁA!! x ale nie mówimy o tym co było wcześniej i co mogła, a czego nie mogła. stało się dzieci się pojawiłyi teraz rozmawiamy o tymco z tymi narodzonymi już dziećmi. nie zabiła, nie katowała, a oddała.

Gość gość
15:24 A co ma piernik do wiatraka? Myślisz, że gdyby to zrobił mężczyzna to wszyscy by go bronili? Litości...

Gość gość
a co z ojcem tych dzieci? Jego się suki nie czepiacie? Nieeee skądże! Facet to facet jemu wolno, dzieci nie są jego, dzieci są zawsze kobiety. Kobieta sama sobie dzieci robi :o partenogeneza kur/wa :o

Gość gość
gość dziś 15:18 Tak to jest jak człowiek sobie uświadomi, że nie miał racji i nie potrafi się do tego przyznać, najlepiej uciec w siną dalusmiech.gif xxxxxxxxxxxxxx w którym momencie nie miał racji?

Gość gość
"ale nie mówimy o tym co było wcześniej i co mogła, a czego nie mogła. stało się dzieci się pojawiłyi teraz rozmawiamy o tymco z tymi narodzonymi już dziećmi. nie zabiła, nie katowała, a oddała." Oddać to można psa do schroniska! I tyle w tym temacie z mojej strony...

Gość gość
gość dziś a co? sama matka te dzieci zostawiła? ojciec widocznie też je zostawił być może nawet wcześniej odszedł i zostawił kobietę z dziećmi ale o nim cicho sza. Zabijmy tylko tą złą matkę.

Gość gość
gość dziś Oddać to można psa do schroniska! I tyle w tym temacie z mojej strony... x no i super, s/p/i/e/r/d/a/l/a/j stąd bo nie masz i tak nic ciekawego do powiedzenia.

Gość gość
gość dziś Nie piernik do wiatraka, bo to akurat ma dużo wspólnego. Zawsze największy lincz jest na matkę, a ojciec? Chuj z ojcem, jemu wolno, bo nie dorósł widocznie. A może kobiety zapładniają się same? Facet może zostawić dzieci i wszyscy to przyjmują, jako normę.

Gość gość
ale taki postępek jak pozostawienie dwójki małych dzieci w różnych kościołach,w różnych miejscowościach może sugerować że jednak matka miała pełną świadomość tego co robi i pewnie także świadomość kary jaka może ją czkać jeśli ją znajdą. x x ja z kolei w ogóle nie rozumiem, jak mozna człowieka karac za pozostawienie dzieci w kosciele? Moze to było z jej stroby głupie, ale ona przeciez wiedziała, ze krzywda zadna im sie nie stanie, więc za co tu karac w ogóle?? Najlepiej jeszcze niech zaczną karac za zostawienie noworodka w oknie zycia... :( Czy wy myslicie w ogóle? Zdesperowane jednostki będą mogły w obawie przed kara topic np. dzieci w beczkach, pozbywac sie ciała, a noworodki zląduja w smietnikach

Gość gość
15:30 Widocznie się nie zrozumiałyśmy. Ja absolutnie nie bronię pajaca, który te dzieci powołał na świat. Oczywiście, że największa odpowiedzialność za dzieci zawsze ciąży na kobiecie, coś niestety na ten temat wiem...Ale nie można jej tłumaczyć, bo kobiety w gorszysch sytuacjach potrafią sobie poradzić. A ona sobie sprytnie zaplanowała tą całą akcję i liczyła, że nikt jej nie odnajdzie, stąd 2 różne miasta i 2 różne kościoły. To jest przerażające!

Gość gość
no wiadomo - to jest właśnie mądrośc takich suk jak autorka - lepeij, żeby matka za strachu o kare zabiła, albo zagłodziła niż żeby miała spróbowac zapewnic im lepszy byt jesli dlaczegoś nie mogła/chciała ich dalej wychowywać

Gość gość
a co z ojcem tych dzieci? Jego się suki nie czepiacie? Nieeee skądże! x x Daj spokój, to jakas prosta baba ze wsi, nie ma nic do roboty oprócz czepiania sie innych, i obgadywania sąsiadek. Ojców w jej rodzinie pewnie nigdy nie było, a jesli juz, to tylko palili i chlali

Gość gość
15:33 wg polskiego prawa ta kobieta nie pozostawiła dzieci w kościele-ona PORZUCIŁA dzieci w kościele ,a za porzucenie dziecka grozi do 3 lat więzienia

Gość gość
Oczywiście, że największa odpowiedzialność za dzieci zawsze ciąży na kobiecie, coś niestety na ten temat wiem. x niby dlaczego? Ciąży to podczas ciazy... Potem moim zdaniem odpowiedzialnosc jest taka sama

Gość gość
No tak zostawiła je w kościele, to teraz jej pomnik wystawcie...Tragedia...

Gość gość
trolololo

Gość gość
15:38 Jak wyjdziesz za mądrego i odpowiedzialnego człowieka to i owszem:)

Gość gość
15:33 wg polskiego prawa ta kobieta nie pozostawiła dzieci w kościele-ona PORZUCIŁA dzieci w kościele ,a za porzucenie dziecka grozi do 3 lat więzienia x x to prawo nie zawsze jest mądre, niemniej myslę, ze nic strasznego jej nie grozi z uwagi, ze miejsce porzucenia dzieci było dla nich bezpieczne, Gorzej jakby jej porzuciła na srodku pustyni, np... Czy przepis o porzuceniu nie funkcjonuje w przypadku okien zycia?

Gość gość
Gdzie przeczytałaś o pomniku kretynko? Nikt nie twierdzi, że zrobiła dobrze mogła postapić lepiej, ale tez gorzej. Trzeba się dowiedzieć co się stało, żeby zapobiec może na przyszłośc takim sytuacjom.

Gość gość
allium - jedyny głos rozsądku. Matka powinna uregulować sytuację dzieci, podpisać zrzeczenie się praw, wtedy mogłyby od razu mieć rodzinę.

Gość gość
15:43 To idź i się dowiedz Pani Mądralińska:) I nie obrażaj ludzi na forum prosta jak struna kobieto:)

Gość gość
"Kolejne sygnały zaprowadziły policjantów do Sosnowca. Okazało się, że 25-letnia matka chłopców (młodszy Alan ma 7 miesięcy, starszy Patryk - półtora roku) przebywała u swojej babci. Zatrzymana zeznała, że porzuciła dzieci ze względu na brak środków do życia i mieszkania. " Pewnie babcia jej ten kościół podpowiedziała, co się dzieje z tym światem:(

Gość gość
15:42 nie ma prawa doskonałego w jakimkolwiek kraju,w Polsce za porzucenie dziecka,ale też niedopilnowanie np pozostawienie bez opieki co może zagrażać jego życiu i zdrowiu odpowiada się karnie

Gość gość
napisz coś z sensem, bo na razie tylko nakręcasz dyskusje

Gość gość
a co z ojcem tych dzieci? Jego się suki nie czepiacie? Nieeee skądże! x x Daj spokój, to jakas prosta baba ze wsi, nie ma nic do roboty oprócz czepiania sie innych, i obgadywania sąsiadek. Ojców w jej rodzinie pewnie nigdy nie było, a jesli juz, to tylko palili i chlali x a o kim Ty piszesz ? O mnie ? Hehe ja się codziennie zajmuję swoim biznesem, dzieckiem domem i przyszłym mężem :) Ojca mam z******tego, że moje dziecko nie ma ? Cóż, za to ma od jakiegoś czasu świetnego ojczyma ! Ja jestem z normalnej rodziny. Ale skoro tak bardzo chcecie coś o mojej rodzinie to wam powiem tyle moja matka była porzuconym dzieckiem i ja wiem co ona czuje i co czuła przez całe swoje życie ! Mimo, że nie znała swojej wyrodnej mamuśki tęskniła za nią przez całe dzieciństwo, aż nie założyła własnej rodziny ! Tej mamuśki nie obchodziło co będzie z jej dziećmi, porzuciła je i miała w doopie co z nimi dalej będzie ! Jak mogła spokojnie siedzieć w domu i oglądać wiadomości o swoich dzieciach. W takiej sytuacji zastała ją policja !

Gość gość
Matka im krzywdy nie zrobiła! Pewnie była to najgorsza i najtrudniejsza rzecz jaka przyszło jej zrobic! Pyskujecie bo siedzicie sobie na forum w internetach i myslicie ze wszystko mozna napisać. W realu byście tak nie szczekały.