Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ospa party słyszałycie? zmarło dziecko

Polecane posty

Gość gość
A jak lekarz sprawdza, czy dziecko jest przeziebione?

Gość gość
gość dziś Nie wiem czy idą do lekarza to sprawdzić czy nie, ale ja widze kiedy moje dzieci sa zdrowe, a kiedy nie bardzo ślepa nie jestem X Oczywiście jesteś PEDIATRĄ, zapewne z drugą specjalizacją. Gdzie się takie kretynki lęgną?

Gość gość
gość dziś Nie wiem czy idą do lekarza to sprawdzić czy nie, ale ja widze kiedy moje dzieci sa zdrowe, a kiedy nie bardzooczko.gif ślepa nie jestem x Następna, co zagłodzi dziecko, jesli znachor jej każe.

Gość gość
Wysyp inteligentnych inaczej.

Gość gość
gość dziś wyłapać, jak robactwo i oddać jakiemuś Mengele x Dokładnie tak.

Gość gość
Ale jak to? Slepe jesteście, czy ograniczone? Czy chodzicie do lekarza co tydzień, żeby sprawdził czy dziecko jest zdrowe? Bo same nie widzicie kiedy coś jest nie tak? Poważnie??? Nie wiecie kiedy Wasze dzieci sa przeziębione, zakatarzone, zagrypione a kiedy zdowe? Naprawdę?

Gość gość
Wszyscy co czytają ten artykuł i się jaraja to BYDŁO. Robią nagonkę w mediach, artykuł i wszystkie inne wiadomości jest tak napisany żeby pokazać bezmyślność rodziców. I jest efekt. Bydło pisze i się emocjuje jakie to szczepionki super. Ale że w Polsce umiera tysiące ludzi w tym dzieci przez błędy lekarzy, brak kasy w NFZ czy lenistwo lekarzy to CISZA. A nawet jak coś naglosna to nikogo już to nie dziwi. Umarło dziecko przy porodzie bo lekarz nie zrobił CC- trudno czasem tak się zdarza. Ogarnijcie się ludzie.

Gość gość
Pediatry potrzebujecie do stwierdzenia katarku??? Komedia:)

Gość gość
Jak zwykle kogoś poniosło i nic poza tym. Wiecie że nie ma złotego środka? Nie istnieje dobre rozwiązanie dla wszystkich! Ja chorowałam na ospę mając 6lat mój mąż chorował mając lat 5 Moja córka chorowała tydzień temu ma lat 7 Widzicie tą różnicę? To choroba dzieci ale już nieco starszych. Narażając dziecko tak malutkie skazali je na powikłania. Rodzice jak zwykle zdali się na czyjeś widzimisię nie wysilając się, mam na myśli myślenie, samodzielne myślenie bo to co jest dobre dla koleżanki, przyjaciółki nie koniecznie mi i mojemu dziecku posłuży. Przede wszystkim nie podejmuje się takich decyzji mając małą wiedzę na ten temat. Potrzeba wiele lat nauki popartej doświadczeniami żeby pozwolić sobie na niesłuchanie lekarzy. Trzeba siedzieć w temacie, interesować się, badać, śledzić a nie polegać na tendencjach i modzie. A prze wszystkim nauczmy się słuchać bo zdecydowana większość nas nie potrafi słuchać zwłaszcza siebie samych. Żyjecie w istnym hałasie i chaosie cudzych racji. Nie tędy droga!

Gość gość
20:26 ludzie którzy czytają artykuł (zresztą raczej bezstronny) to bydło twoim zdaniem? Raczej ty się ogarnij,przystopuj z wyzwiskami,wycisz emocje,ok?

Gość gość
Zalapanie ospy w młodym wieku nie skazuje dziecka na powikłania, ewentualnie możesz poprzeć swoje wywody badaniami jesli już chcesz być tak ścisła, córka miała ospę jak skończyła półtora roku i przeszła ją łagodnie, nie była oczywiście szczepiona na to, a ospę przyniósł z przedszkola jej brat - tak, wiem, zbrodnia, powinnam była go trzymac w domu, bo co chwila coś przynosił... nawet sepsę mial jak młoda miała kilka tygodni życia! jestem strasznie nieodpowiedzialna rodzac drugie dziecko zanim pierwsze nie będzie miało co najmniej 10 lat;)

Gość gość
Tak BYDŁO się wypowiada. Ludzie czytają ale ci inteligentni się tak nie jaraja i nie piszą że dla rodziców kara śmierci, ze idioci itp. Na nich łatwo się wylewa jad. Ale jak dziecko zmarło po podaniu szczepionki to coz, dla dobra innych? Jak lekarz coś spiepszyl i człowiek zmarł - trudno ludzie umierają. A tutaj tyle emocji a tak naprawdę nikt nie wie dokładnie jak to wyglądało, może to dziecko i tak by zmarło, nawet po szczepieniu. Przecież to się może zdążyć i szczepionka nie chroni przed ospa.

Gość gość
załapanie ospy w dojrzałym wieku tez nie jest jakieś szczególnie groźne-pod warunkiem że taka osoba była szczepiona w dzieciństwie-wiem co mówię, bo sama zaraziłam się od córki w wieku 33 lat,córka przyniosła z przedszkola,obie przeszłyśmy lekko,bez jakichkolwiek powikłań

Gość gość
I żeby nie było moje dziecko było szczepione na wszystko. Mimo to wstrzymuje się od hamstwa w kierunku tych ludzi.

Gość gość
20:40 bądź konsekwentna i wstrzmaj się od Chamstwa do końca ,zamiast ciskać inwektywami-"byłdo tak się wypowiada"

Gość gość
gość dziś jak nie jest jak jest? Poczytaj sobie statystyki i opracowania, wiecej jest powikłań i cięzej sie przechodzi plus zagrożenie dla cięzarnych, ale poniewaz Ty przeszłaś lekko, wiec to oczywiście wymysł... matko, ciemnota.

Gość gość
Dla mnie ludzie którzy są tak bardzo ulegli i łatwo ich zmanipulowac to BYDŁO. Bo zwierzęta tak robią, Jak jedno wpadnie w panike to wszystkie lecą przed siebie ale żadne prócz tego jednego nie wie dlaczego? Tu tak samo. Nikt to końca nie wie jak było. Czy dziecko i tak by nie zmarło. Ile dzieci zmarło na sepse w Polsce w wyniku powikłań po różnych chorobach. I co, tego się nie naglasnia, dalszego ? Ale tutaj komuś udało się zrobić sensację i wszyscy jak małe dzieci robią z trlego sensacje.

Gość gość
Pokaż mi link do tych statystyk? Gdzie to jest?

Gość gość
Ale jesteście durni. Przecież na ospe szczepienie NIE JEST OBOWIAZKOWE. Ja na ospe nie byłam szxzepiona, Wy na bank tez. A co do ospa party to dziecko mogło się zarazić WSZĘDZIE. Nie ma to w ogóle znaczenia że było na ospa party.

Gość gość
Ja akurat byłam szczepiona - tez mnie to dziwiło, ale watach 70 i 080 dzieci były szczepione na ospe w okolicach 12m.

Gość gość
aha - do tej co wyzywa piszących od bydła, nie wypada sie wypowiadac jak się nie przeczytało wątku

Gość gość
No kuzwa Nie wierzę w to co czytam. Ten artykuł na wp jest tak napisany ze po przeczytaniu ma się ochotę biegnąc zaszczepić dziecko. A przecież szczepionka na ospe nie jest obowiązkowa! Do tego tania nie jest. Więc ktoś chce zarobić i naglasnia sprawę w taki sposób, kosztem ludzi którym zmarło dziecko. To jest S*******NSTWO. Nie przeczytam już nic w sieci na ten temat bo to jest oszustwo i granie na rodzinach żeby zaszczepili.

Gość gość
szczepienia przeciw ospie wietrznej są OBOWIAZKOWE(finansowane z budżetu Ministerstwa Zdrowia) dla dzieci do 12 lat w grupach ryzyka m.in. takich które przebywają w żłobkach,przedszkolach

Gość gość
Od kiedy obowiązkowe? Ja mam W domu 7 latke i jak jaszczepilam to NIE BYŁO OBOWIĄZKOWE ale można było kupić za nie małe pieniądze. Nie było mnie stać. Ja nie byłam szxzepiona jak i WY wszystkie i znacie kogoś lub słyszeliście żeby zmarł na ospe. KURWA NIE WIERZĘ W TO CO CZYTAM

Gość gość
Nie mów - jak i wy wszystkie, bo trochę starsze matki były szczepione

Gość gość
wejdź na strone MZ Kalendarz szczepień i poczytaj-widocznie jesteś tą nowomodną zaaferowaną mamuśką i wiedzę z kafe czerpiesz i od innych mamusiek ,z których każda coś tam ,tego tam ,słyszała:-P

Gość gość
A Ty się naucz czytać. Napisałam ze mam już 7 letnie dziecko i ono szło innym kalendarzem niż teraz! Jak miał 2 lata to pediatra to zaproponował Ale platnie. Nie było obowiazku. Teraz nie wiem jak jest

Gość gość
Dobrze że głupota ludzka nie potrafi fruwać bo niektórzy by latali wysoko i zasłaniali innym słońce a szkoda bo wiosna i lato w perspektywie.

Gość gość
W latach 70' i 80' to dzieci (niektóre, nie wiem od czego to zależało) były szczepione na ospę, owszem, ale na ospę prawdziwą a nie na ospę wietrzną... Niby wirusa już nie było, a szczepienia zostały. To dla tej mądrej pani szczepionej jako dziecko. A co do rodziców... owszem, ja również widzę kiedy moje dziecko jest zdrowe, i to ja przed szczepieniem oceniam czy się na nie zgodzić (tj. czy pójść na wizytę). Widzę czy dziecko ma jakiekolwiek objawy chorobowe albo choćby zachowuje się czy wygląda nieswojo. Owszem, rozumiem że niektórzy się szczepień boją. Fakt, codziennie ludzie umierają z powodu niekompetencji lekarzy którzy lekceważą albo źle interpretują objawy, albo nie podejmują koniecznych działań. Mimo to świadome i celowe narażanie dziecka na chorobę, zamiast je zaszczepić jeśli już tej choroby się obawiają, jest czystym idiotyzmem. Najgorszą karę już ponieśli i nie ma właściwie nic do dodania.