Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ospa party słyszałycie? zmarło dziecko

Polecane posty

Gość gość

Ospa party słyszałycie? zmarło dziecko

Gość gość
slyszałam, masakra. mam koleżanke idiotke (tzn. ja jej nie uważam za kolezanke, zwykła znajoma na "cześć" która mnie zaprosiła na fb) która ciągle publikuje jakie to szczepionki są szkodliwe. wszedzie widzi trucizne, codziennie leci kilka udostępnien przez nią jakichs tresci tego typu, mam wrazenie ze jest chora psychicznie. ma monomanię na tym punkcie. a niech sobie nie szczepi, potem ziecko ziemia przykryje i idiotki niech mają pretensje DO SIEBIE I SWEJ GŁUPOTY

Gość gość
nie rozumiem co tu jest szokującego - iles dzieci rocznie umiera nadal po ospie, czy powikłaniach. Tutaj widzę tylko zaniedbanie rodziców - skoro dziecko trafiło do szpitala w stanie agonalnym to znaczy, że choroba nie przebiegała standartowo i nikt nie zareagowal na czas. Ze sposobu w jaki to wszystko jest przedstawiane wnioskuję, że celem jest sprzedaż większej ilosci szczepionek na ospę. nie popieram ospa party, ale rozumiem, ze dla niektórych może to być mniejsze zło.

Gość gość
Moja corka majac 10mc zaraziła sie ospa wietrzna podczas pobytu w przychodni. Byłam z nia u dzieci chorych ponieważ miała pierwszy katar i kaszel. Przyszła matka z dziewczynka niewiele starsza która gdzies złapała ospę (dowiedziałam sie o tym ze ta mała miała ospę od kolezanki która mówiła ze Jej koleżanka jakas tam mnie poznała w przychodni ale nie wiedziała jak zagadać). Coz, kilka dni i pojawiły sie pęcherze z płynem i moja pediatra zaraz zdiagnozowała ospę. Wyobraźcie sobie ile moje dziecko wypłakalo, wycierpiało a ja razem z nim. Schudła!! Mimo ze nigdy gruba nie była to wtedy zero apetytu i wieczna walka o kazda łyżkę. Skóra i kości! Dodatkowo był to maj a my w domu bo nie bede ryzykowała zdrowia i życia córki. Zaraziła sie, trudno. Nic zrobic sie nie dało. W przedszkolu, w kolejce w sklepie itd by sie to prwnie stało ale zeby celowo zarazić dziecko...to czysta głupota jednak gdyby rodzice nie lekceważyli objawów choroby i nie podeszli do tego tak "lajtowo" dziecko by żyło. Zapłacili najwyższa cenę-ja bym juz wisiała na jakims drzewie bo wstyd by mi było życ.

Gość gość
Nie ma to znaczenia czy dziecko zaraziło się podczas wizyty u chorego dziecka czy w przychodni czy na placu zabaw (tak, tak bo choroby zakaźne mają to do siebie, że zarażamy już w chwili kiedy jeszcze objawów nie ma). Czy dziecko byłoby w lepszym stanie tzn. przeszłoby chorobę łagodniej gdyby zaraziło się np. w autobusie? Nie. Inna kwestia, ze ta sytuacja powinna zmusić do myślenia mamy, które twierdzą, że choroby wieku dziecięcego to pikuś.

Gość gość
tak to się kończy jak rodzice są "mądrzejsi" od lekarzy,wiedzę na temat szczepień czerpią z neta i Kafe:-O TAK JAK CI CO U ZNACHORA CÓRKĘ "LECZYLI" I W EFEKCIE ZAGŁODZILI

Gość gość
W Polsce umiera rocznie 1-4 osób rocznie na ospę, nie dramatyzuj, poczekaj na wyniki sledzctwa, bo na razie to wygląda bardziej na zaniedbanie rodziców.

Gość gość
to wygląda na GŁUPOTĘ RODZICÓW:-P

Gość gość
Nie widzisz nic szokujacego? A to dobre! Mnie na przykład szokuje to, że rodzice świadomie doprowadzają do zachorowania na cokolwiek tak małe dziecko! Ospa party to chory pomysł. Szkoda dziecka i rodziców też. Zapłacili największą cenę za totalną nieodpowiedzialność

Gość gość
Jaja sobie robicie? Jest różnica jak dziecko się przypadkiem zarazi (zdarza się) a różnica jak się świadomie i celowo prowadzi dziecko do dzieci chorych. Takich ludzi powinno się sterylizować, żeby nie przekazali swoich genów.

Gość gość
Dziecko zmarło na sepse,ospę miało od kilku dni.Czytałam teraz na onecie.

Gość gość
Myślę, że ten temat nie dotyczy szczepień, szczególnie, że szczepionka na ospę jest nieobowiązkowa i płatna. Problem w celowym zarażeniu dziecka i zaniedbaniu leczenia. Jeśli dziecko z ospą trafiło do szpitala w stanie agonalnym, to gdzie byli wcześniej rodzice? Nie widzieli, że z dzieckiem jest bardzo źle?

Gość gość
Nie widzieli,bnm sepsa zabija w kilkanaście godzin.

Gość gość
gość dziś Jaja sobie robicie? Jest różnica jak dziecko się przypadkiem zarazi (zdarza się) a różnica jak się świadomie i celowo prowadzi dziecko do dzieci chorych. Takich ludzi powinno się sterylizować, żeby nie przekazali swoich genów. xxxxxxxxxxx nie popieram ospa party ale widze plusy takiego rozwiązania, po pierwsze rodzic wybiera czas kiedy dziecko zachoruje - żeby było w tym czasie zdrowe, nieprzeziębione itp. To zwiększa szanse na przejście choroby bez powikłań. Po drugie lepiej przejśc ospę dzieckiem będac niż dorosłym. A juz na pewno może być kiepsko przechodząc ją w ciązy.- jest to tylko cieższa forma szczepionki na dobrą sprawę, nic więcej. I zdrowe dziecko dobrze zaopiekowane na czas choroby nie powinno umrzeć

Gość gość
Nie, to nie jest forma szczepionki, to robienie eksperymentów na własnym dziecku.

Gość gość
jakich eksperymentów? to posyłanie do przedszkola to też jest w takim razie eksperyment?

Gość gość
Pójdźmy krok dalej! Imprezy "tematyczne" dla dorosłych: grypa, rzeżączka, kiła, chlamydia, cholera, malaria, żółta febra i hit ostatnich lat ebola!

Gość gość
Sepsa nie w kilkanascie a kilka godzin zabija.CZesto mylona z przeziebieniem ,bo ma identyczne objawy.pOdaje sie leki p/goraczkowe.p/przeziebieniowe i poprawu nie ma,bo to sepsa wlasnie.Smiertelna choroba z g***townym przebiegiem.

Gość gość
Przy zapisywaniu do żłobka/ przedszkola rodzice powinni przedstawiać kartę szczepień. Nie szczepione dzieci nie powinny byc przyjmowane. W wielu miastach już zaczyna się to wprowadzać i super. Całe szczęście, nareszcie dzieci szczepione nie będą narażone na kontakt z mutacjami chorób u zarażonych nieszczepionych. Brawo odpowiedzialne samorządy.

Gość gość
Eksperymenty ze skutkiem śmiertelnym :( dziecka szkoda :( niektórzy nie powinni zostawać rodzicami...

Gość gość
Wreszcie będzie porządek. Najwyższy czas.

Gość gość
Nieszczepiący rodzice do gazu.

Gość gość
20:02-dokładnie tak! i jeszcze kary finansowe dla nowomodnych nieszczepiących rodziców!

Gość gość
gość dziś Sepsa nie w kilkanascie a kilka godzin zabija.CZesto mylona z przeziebieniem ,bo ma identyczne objawy.pOdaje sie leki p/goraczkowe.p/przeziebieniowe i poprawu nie ma,bo to sepsa wlasnie.Smiertelna choroba z g***townym przebiegiem. xxxx I tak bywa, ale przeważnie trwa to dłużej, a objawy nie są jak przeziębienie jest kilka specyficznych wiem, bo syn miał, że cięzko wykryć to fakt, ale dlatego lekarz uczulaja w przypadku małych dzieci, żeby nawet na tzw czuja brac dzieci na izbę przyjęć jesli nam się wydaje że dziecko zachowuje sie inaczej niż zwykle....

Gość gość
widze plusy takiego rozwiązania, po pierwsze rodzic wybiera czas kiedy dziecko zachoruje - żeby było w tym czasie zdrowe, nieprzeziębione itp. To zwiększa szanse na przejście choroby bez powikłań. Po drugie lepiej przejśc ospę dzieckiem będac niż dorosłym. A juz na pewno może być kiepsko przechodząc ją w ciązy.- jest to tylko cieższa forma szczepionki na dobrą sprawę, nic więcej. I zdrowe dziecko dobrze zaopiekowane na czas choroby nie powinno umrzeć gość dziś Nie, to nie jest forma szczepionki, to robienie eksperymentów na własnym dziecku. X Taa, jasne, bo tacy "światli" a raczej: oślepieni czy oczadziali rodzice idą najpierw do pediatry, żeby zbadać dziecko, czy aby nie jest zaziębione albo coś mu nie dolega :P Akurat.

Gość gość
gość dziś Pójdźmy krok dalej! Imprezy "tematyczne" dla dorosłych: grypa, rzeżączka, kiła, chlamydia, cholera, malaria, żółta febra i hit ostatnich lat ebola! X YOU MADE MY DAY :D :D :D Powinnaś mieć odczyty dla tych oszołomów :P

Gość gość
gość dziś 20:02-dokładnie tak! i jeszcze kary finansowe dla nowomodnych nieszczepiących rodziców! X POPIERAM!

Gość gość
Nie wiem czy idą do lekarza to sprawdzić czy nie, ale ja widze kiedy moje dzieci sa zdrowe, a kiedy nie bardzo;) ślepa nie jestem:)

Gość gość
A rodziców - oszołomów karnie oddelegować do badań i eksperymentów nad chorobami zakaźnymi. Niech sami robią za króliki doświadczalne!

Gość gość
20:15-doprawdy? Jesteś lekarzem? Czy tylko tak na "oko matki" oceniasz?