Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TSH

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 20 lat dzisiaj odebrałam wyniki TSH normy są od 0,58-3,59 a mój wynik to 4,28. Morfologia krwi prawidłowa wiec mam się czym martwić?

Gość gość
Prawidłowy wynik dla kobiety to między 1 a 2...Warto iść do endokrynologa. Pozdrawiam

Gość gość
Wizyta u endokrynologa, dobranie odpowiedniej dawki leku bo to wskazuje na niedoczynność tarczycy, zadbaj w pierwszej kolejności o wizytę u specjalisty i głowa do góry da się z tym żyć trzeba tylko raz dziennie rano brać mała tabletkę, problemem staje się dopiero nie leczona niedoczynność

Gość gość
Skierowanie dostałam od psychiatry bo miałam stany depresyjne i lękowe ogólnie czuję się taka bardzo zmęczona wiecznie jest mi zimno bardziej wypadają mi rzęsy mam mega trądzik

Gość gość
Moja koleżanka która choruje na nadczynność stwierdziła że wynik nie jest jakoś bardzo zwiększony i że skoro morfologia jest ok tzn ze wszystko jest dobrze dlatego pytam bo już zgupiałam

Gość gość
Dlatego właśnie napisałam że nieleczone niedoczynność daje w kość i jest problemem, zapisuj się szybko do endokrynologa nawet prywatnie bo na fundusz się nie doczekasz, ustawi ci dawkę leku i zobaczysz znowu że świat jest piękny i wszystko się da, ze swojej strony szczerze polecam także suplementacje magnesem i witaminami z grupy B koniecznie, i zobaczysz jak się szybko dobrze poczujesz, znam dokładnie że swojego przypadku to o czym piszesz, pozdrawiam.i endokrynolog priorytetowo

Gość gość
A i nie słuchaj swojej koleżanki przy takich objawach musisz.mieć wlaczane leczenie i naprawdę szczerze szczerze kup mieszankę witamin b i przyjmuj podwójna dawkę, naprawdę ta witamina działa cuda

Gość gość
To tak poza leczeniem endojrynokogicznym., stany lękowe depresję znam to doskonałe leczenie psychitropamo.mi.nic nie dało dopiero witamina B poczytaj jaka cuda oba potrafi zdziałać a takie objawy jak piszesz ta są dokładnie objawy złej pracy tarczycy która wymaga leczenia, bo pezedewszysykim.mię tarczyca ma także wpływ na naszą psychike

Gość gość
A to że biorę Asertin(sertralina) pół tabletki dziennie od wtorku nie ma wpływu na wynik? Bo czytałam że może powodować wzrost TSH