Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w razie samobójstwa rodzina może otrzymać jakieś odszkodowanie ?

Polecane posty

Gość gość

Czy mój ojciec zakładając jakiś rodzaj polisy mogłby sie ubiegać o wypłacenie pieniędzy w razie mojego samobójstwa? leczę sie psychiatrycznie od 17 roku życia

Gość ANN O
samobojstwo to ucieczka..... i tchorzostwo..

Gość gość
po2 latach placenia odszkodowania tak

Gość gość
c***a wiesz

Gość gość
Nie

Gość gość
*nie odszkodowania a ubezpieczenia

Gość gość
po pierwsze nie jesteś chora , schizofrenia to nie choroba. Po drugie firmy ubezpieczeniowe w umowach na końcu mają to zastrzeżone bo inaczej by splajtowały. Rodzina twoja bardzo by cierpiała od ludzi którzy nazywali by waszą rodzinę epitetami. A ty miałabyś kłopoty w zaświatach gdyż tam dręczyły by ciebie bardzo ohydne stwory. A Najświętsza Maryja nie chcę tego lecz pragnie cię napełnić miłością i ocaleniem. Przeczytaj sobie historię węgierskiej mistyczki Elżbiety Szanty która wszystko opisuje .

Gość gość
Przestan o tym myslec bo jaki h.... Twojej rodzinie odszkodowanie za Ciebie jak nie bedzie ukochanej corki czy siostry? Poza tym pietno ktore pozostaje na rodzinach samobojcow nawet sobie nie wyobrazasz jak to boli skrzywdzisz ich przedewszystkim.

Gość gość
to zależy czy nieboszczyk był ubezpieczony, na jakich warunkach i na jaką kwotę. Za darmo umarło :-P

Gość gość
Ty pytasz o ubezpieczenie Twoje czy ojca? Bo to 2 różne sprawy: - ubezpieczenie ojca może zakładać wypłatę jakiejś kwoty z tytułu szkody "śmierć dziecka". I nie jest tu napisane ile dziecko może mieć lat ani jaka byłaby przyczyna śmierci - Twoje ubezpieczenie może wykluczać wypłatę odszkodowania w pewnych przypadkach (np. samobójstwa) i zakłada również karencję. Warto przeczytać warunki ubezpieczenia i wiedzieć. Ja np. muszę płacić składki 3 lata a potem mogę skakać z mostu pod wpływem narkotyków i odszkodowanie ma być wypłacone ( a czy będzie? tego póki co nie wie nikt) :)

To pewnie podchodzi pod utratę bliskiej osoby, a od utraty bliskiej osoby jest odszkodowanie, ale po szczegóły prawne to idź najlepiej do profesjonalistów, prawnika albo do jakiejś firmy odszkodowawczej, takie DRB ma swoją kancelarię i bezpłatne porady