Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owulacja po ciązy pozamacicznej?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do dziewczyn, które niestety musiały doświadczyć ciąży pozamacicznej....Czy miałyście owulację w cyklu zaraz po usunięciu cp? przed pojawieniem sie pierwszego okresu po zabiegu usunięcia ciąży.

Gość gość
Może nie na temat bo poronilam samoistnie w 6 tyg i nadal nie mam owulacji teraz zaczne 3 cykl i mam nadzieję że już wroci

Gość gość
Bardzo przykro mi z powodu Twojej straty. Ja poroniłam już 2 razy a teraz jeszcze ta ciąża pozamaciczna. Po każdej z tych sytuacji organizm zachowywał się inaczej, więc chyba nie ma reguły.

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę w cyklu po cp. Nie doczekałam następnego okresu, więć musiałam mieć owulację:)

Gość gość
Nie wim czy tuż po, bo pewność jest tylko przy monitoringu usg...ale raczej szybko płodność wróciła, bo miałam dużo plodnego śluzu...

Gość gość
Pojęcia nie mam, czy miałam owulację zaraz po usunięciu ciąży pozamacicznej. Na pewno nie zawracałam sobie wtedy tym głowy. Zresztą zachodzenie w ciążę od razu po zabiegu chyba wskazane nie jest.. Ja w każdym razie miałam laparotomię i laparoskopię.. ciężko zniosłam narkozę. Później trudno mi było chodzić, taka zgięta byłam, wszystko mnie bolało. Nie mogłam nic podnieść (nawet czajnika), tak bardzo bolał brzuch w miejscu cięcia. Pomału dochodziłam do siebie i na pewno nie zastanawiałam się nad tym, czy mam owulację. W następną ciążę udało mi się zajść po ponad 2,5 roku. Ale poroniłam. Dopiero po jakimś czasie udało mi się być 2 razy w udanej ciąży.

Gość gość
Pytam po prostu z czystej ciekawości:) dziękuję za wypowiedzi

Gość gość
ja musiałam poczekać na powrót płodności ok 4 miesięcy. Dopiero wtedy potwierdzono u mnie owulację