Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polecane posty

Gość gość

Wiem, że tematów tego typu było już mnóstwo, jednak takiego nie znalazłam. Otóż byłam u mojej gin (usg 2D) we wtorek, określiła wiek dziecka na 12/13 tc, i powiedziała że prawdopodobnie chłopak, ale że wcześnie, w piątek natomiast byłam na badaniach prenatalnych (usg 3d) gdzie inna pani gin określiła wiek na 14tc i że najprawdopodobniej dziewczynka. Szukam i szukam informacji na ten temat, bo kompletnie nie wiem co mam myśleć bardziej wierzyć usg 3d czy to nie ma znaczenia? Czy któraś z was tak miała?

Gość gość
W tym wieku płodowym ciężko określić płeć. Nikt na forum nie zna odpowiedzi na pytanie, który lekarz ma rację. A zapewne któryś zna:). Będziesz miała albo dziewczynkę albo chłopaka. Gratuluję. A tak na serio. Który lekarz ma większe doświadczenie i renome w usg?

Gość gość
Moja droga, nikt tu nie powie CI jakiej płci jest Twoje dziecko. Żadna z tych metod nie daje 100% potwierdzenia płci dziecka. Jesteś jeszcze w dość wczesnej ciąży jeśli chodzi o określenie płci, większe prawdopodobieństwo prawidłowego określenia jest w późniejszym czasie.

Gość gość
Wiem że nikt tutaj nie określi czy to chłopiec czy dziewczynka ale ta niepewność mnie dobija, szczególnie ze dwa usg a każde podalo inny wiek ciąży, chyba czas na 3 lekarza :)

Gość gość
A tam, poczekaj cierpliwie do polowy ciąży . Moj gin tez okreslil mi plec w 13 tc a w 20 tc okazala się inna. Na tym etapie podobno ciężko jest trafić bo genitalia bardzo podobne.