Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dokumenty do becikowego.

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy jakie dokumenty składa się do becikowego,a jakie zeby miec ten 1000zl przez rok.

Gość gość
Jezeli pierwszy raz skladasz dokumenty na jednorazowa zapomoge z tytulu urodzenia dziecka czyli becikowe sa potrzebne dokumenty : dochody za 2014 rok twoje i meza - zaswiadczenia o waszych dochodach z urzedu skarbowego, zaswiadczenie o skladkach zdrowotnych z zus, ksero dowodow osobistych, ksero aktu urodzenia i zalaczniki do wniosku do "kosiniakowego " czyli 1000 zl przez rok przysluguje wtedy gdy nie masz zasilku macierzynskiego z pracy i jestes bezrobotna do tego jest tez wniosek i trzeba ksero dowodu osobistego, ksero aktu urodzenia i zaswiadczenie z urzedu pracy Jezeli dochod nie przekroczy progu, ktory teraz wynosi 674 zl przysluguje rowniez dodatek z tytulu urodzenia dziecka - 1000 zl i zasilek rodzinny w wysokosci 89 zl otrzymywany do konca okresu zasilkowego w razie watpliwosci prosze pytac pracowalam rok w mopsie i jestem na biezaco z informacjami

Gość gość
gość dziś Dziękuję za pomoc, nie jestem autorką, ale też potrzebowałam informacji. Dużo papierkowej roboty mnie czeka... pozdrawiam i dobranoc :)

Gość gość
A jaki jest próg na becikowe w tym roku? Caly 2015 bylam na wychowawczym, teraz druga ciaza.

Gość gość
Ten prog na becikowe od kilku jest ten sam i wynosi 1922 zl przebywanie na urlopie wychowawczym wg ustawy o swiadczeniach rodzinnych jest dochodem utraconym bedzie liczony dochod meza a pobierasz dodatek z tytulu wychowywania dziecka w okresie korzystania z urlopu wychowawczego to jest uzaleznione od dochodu 674

Gość gość
A jak to jest w przypadku konkubinatu,mieszkam razem z partnerem i on mnie utrzymuje,czy jego dochod za 2014 też mam dostarczyc?

Gość gość
Skoro tworzycie wspólne gospodarstwo domowe to jego dochód sie liczy.

Gość gość
Tak jak powyzej musisz go wpisac w sklad rodziny i dolaczyc jego dochody

Gość gość
Ok.dziekuje.