Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sabula1992

Niereularny okres a ciąża

Polecane posty

Hej dziewczyny, chciałabym się Was poradzić. Mam okres nieregularny, 35-49 dni przez ostatni rok. Ostatni okres mialam 08.02. Prowadzę kalendarzyk który poprzez średnia wskazał dzień owulacji na 05.03. Dopiero po tygodniu od tej daty chłopak kończył we mnie. Kalendarzyk obliczył ze okres powinnam dostać dzisiaj. Ale nie dostałam. Mierze temperaturę która utrzymuje się w ostatnim czasie w granicach 37.2 st. Do tego bolą mnie piersi , kłują tak jakoś dziwnie jajniki i macica. Czuje ogólne zmęczenie, senność, jakbym przeziębiona była, nie mam zachcianek, to dziwne bo zawsze przed okresem je miałam ale przede wszystkim się tak nie czułam. Dziś zrobiłam test, ale nie z porannego moczu, negatywny. Czy mogę być w ciąży przy tak nie regularnych okresach? Miała któraś z Was podobnie?

Gość gość
Moja droga przy nie regularnych okresach ZAWSZE jest możliwość zajścia w ciąże. Jeśli dobrze zrozumiałam stosunek w którym mogło dojść do zapłodnienia miał miejsce 12 marca? Jeśli tak to jest zdecydowanie zbyt wcześnie na test (test z apteki najlepiej wykonań nie wcześniej niż 14 dni po stosunku). Objawy które wymieniasz mogą świadczyć o ciąży, ale nie muszą. Najlepiej odczekaj jeszcze kilka dni, a jeśli okres się nie pojawi zrób BETE HCG ale z krwi (daje 100% pewności i wcześniej wykrywa ciąże niż test sikany). Jej cena to 20-30 zł w zależności od laboratorium:) tylko, że nie mam sensu wykonywać jej wcześniej jak w 10 dniu po stosunku ( do zagnieżdżenia zarodka może dojść od 5 nawet do 12 dni po stosunku i dopiero po 2 dniach pojawia się beta we krwi)

Tak, mniej więcej od 12 marca chłopak przy seksie spuszcza się we mnie. Ale czy to możliwe że już po tygodniu mam objawy ciąży?

Gość gość
Ja miałam pierwsze objawy zaraz po owulacji - ból piersi, ciemne obwódki w okół sutków i senność. Pojawiły się jeszcze przed pozytywnym testem.

Gość gość
Tak jak napisałam Ci powyżej ja miałam objawy JESZCZE PRZED POZYTYWNYM WYNIKIEM TESTU więc jak najbardziej mogą to być objawy ciąży tylko na test jest jeszcze zbyt wcześnie

Gość kataska
Je też tak miałam, że kilka dni po seksie zaczęłam odczuwać senność i bóle piersi. Myślałam, że sobie wkręcam, że jest za wcześnie na objawy, zrobiłam test ale wyszedł negatywnie. Jak okres nie pojawiał się zrobiłam test ponownie wyszły 2 kreski. teraz jestem w 5 miesiącu