Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alergia u niemowlaka. Badania z krwi nie wyszły

Polecane posty

Gość gość

Zrobiłam synkowi dwa razy (jak miał 6msc i 11 msc) badania z krwi w kierunku alergii tzw panel pediatryczny, ale nic nie wyszło tzn wszędzie 0. Synek pije Bebilon Pepti, nie je w ogole jajek, bo okropnie wymiotował (były 3 próby podania). Jak dam mu np. łyżeczkę jogurtu wywala mu wielka swędząca plama na brzuszku i źle śpi. Nesze menu jest, więc bardzo ubogie. Czy ktoś też tak miał, że nic nie wyszło z krwi, a alergia była?

Gość gość
Podobno panel pediatryczny nie zawsze wychodzi. Objawy u dziecka są a na wyniku alergii brak. U mojego wychodziły klasa 4 i 5 ale miał 2,5roku w momencie wykonania panelu.

Gość gość
22:13 a co twój syn jadł zamiast produktów nabiałowych?

Gość gość
Jeśli o mleko chodzi to pił nutramigen i przez kilka miesięcy neocate lcp. Żadnych serków czy innych produktów z mleka koziego czy sojowego nie jadł bo na to tez miał alergie. Nie zastępowałam mu niczym produktów mlecznych, po prostu ich nie jadł. Nie dostawał tez rzeczy gdzie było ostrzeżenie "może zawierać śladowe ilości mleka! "bo zazwyczaj mleko tam było. Jego objawy alergii nie kończyły się tylko na skórze.

Gość gość
Twój syn jeszcze mały i wcale nie musi mu wyjść przy badaniu. Najpewniej zrobić po 3 roku życia. Zresztą jest alergia pokarmowa i nietolerancja a to też co innego.Możesz mu kupować różne mleka ryżowe, orzechowe itd i na tym próbować robić różne rzeczy.Spróbować z produktami z mleka koziego.

Gość gość
Moja córka ma alergię namleko, zółtko,masło i nikiel. Robiłam dwa razy panel pediatryczny(7msc i 14msc) i zawsze wychodziło 0 a po podaniu zwyklego mm wysypka, popękane uszka itp. poszłam do alergologa i powiedziałam że testy wychodzą ujemne a i tak jest wysp. Pani doktor kazała zrobić testy płatkowe-natywne na pleckach. Musiałam wziąść ze soba jedzenie które córka je ,pani zrobiła to jakoś na te plasterki i przykleiła córce na plecy. Po 2dniach na ściagniecie plastrów, po 3dniu na odczyt i pięknie wyszło na co ma alergię bo w tych miejscach był czerwony rumień. Warto spytac lekarza o takie testy poniewaz dziedzi czasem maja jakies przeciwciała we krwi i dlatego panel nie wychodzi.Córka miała 14,5msc gdy miała plastry.

Gość gość
Jaki koszt tego badania z plastrami i gdzie to robiłaś?

Gość gość
jesli twoje niemowle ma alergie pokarmowa to zacznij juz u niego kuracje probiotykiem na alergie Latopic, mnie polecila go pediatra i jestem jej za to bardzo wdzieczna, bo po takiej kuracji alergia szybko zaczela slabnac az w koncu calkowicie minela! problemy z brzuszkiem skonczyly sie juz w trakcie kuracji, a podraznione, suche miejsca na skorze smarowalismy dodatkowo kremem Latopic, co ladnie lagodzilo podraznienia

Gość gość
U mojej córki skaza białkowa pojawiła się jak Zosia skończyła dwa miesiące. Kuracja latopickiem i dieta pomogły nam pozbyć się problemu. Podawałam małej saszetkę probiotyku dziennie przez około cztery miesiące, już po trzech tygodniach zmiany skórne zniknęły, problemu z brzuszkiem również. Obecnie minął rok od kuracji, Zosia je mleko krowie i nic złego się nie dzieje.

Gość gość
Za badania z plastrów zapłaciłam 100zł, zależy ile masz alergenów, u nas koszt jedego to 4,5zł:) a nikiel 12zł. Badania robiłam prywatnie w centrum medycznym(przychodnia)

Gość Kobietka_33
Fajny jest ten poradnik :) Z resztą znam Latopic, stosuje z tej serii krem, bo mam bardzo suchą skórę. Jeśli chodzi o alergię pokarmową to najlepiej zastosować dietę wykluczającą, gorzej jak dziecko ma alergię na pyłki, a teraz wiosna - sezon w pełni. ;/ Dziecko się męczy, a rodzice próbują wszystkiego, żeby mu pomóc. Łatwo nie jest...

Gość gość
też miałam z córką tego rodzaju problemy jak była malutka. Bardzo dobre badania robią w tej poradni w żywcu http://www.larmed.pl/. Mają tam niezłych pediatrów i alergologów.

Gość gość
Ja badania wykonałam w Medicus DCL. Jestem bardzo zadowolona z tej kliniki. Mam dwójkę dzieci i z każdym miałam jakieś alergiczne przygody. Tam lekarze przeprowadzili wszystkie testy i teraz wiemy co leczyć i jak.