Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przejmujecie się plotkami na swój temat?jak się nie przejmować?

Polecane posty

Gość gość

czy przejmujecie się plotkami na swój temat?jak się nie przejmować?

Gość gość
JA NIERAZ PLACZE BO MATKA I OJCIEC MI DOGADUJĄ ,ZE LUDZIE O MNIE ZLE MÓWIĄ...(BO nie mam slubu i dzieci ),często sie dowiaduje od postronnych osób ,ze jestem niszczona przez sąsiadki i wygaduja o mnie rozne klamliwe ploty.skonczylam studia z wyroznieniem a dowiedzialam sie ostatnio ,że plotkuja o mnie ,że nie skonczylam studiów..itd..i potem idzie to w swiat i staje się prawdą dla wielu innych ludzi..:( to bardzo boli.. jak sie ochronic przed takimi plotami i ludzmi?jak sie zachowywać wobec nich ??

Gość gość
Kiedys w liceum bardzo wkurzalam sie na plotki, ze niby jestem latwa, ze z kazdym flirtuje, ze niby d**y daje, a to nieprawda byla. Bylam normalna, tylko, zw wzgledu na to, ze bylam ladna i umialam gadac z chlopakami bylam traktowana w ten sposob. Teraz jestem dorosla, pracuje i zbrzydlam wiec nie mam problemow:-p a tak szczerze to ewentualne plotki bola, ale staram sie ich w ogole nie sluchac.

Gość gość
Moja koleżanka miała tak z byłą żoną swojego męża (poznała go jak już był 2-3 lata po rozwodzie). Kiedyś ta głupia baba przyszła do niej do pracy i przy ludziach zaczęła ją obrażać i wyzywać. Koleżanka już nie wytrzymała i na głos powiedziała: Ludzie to jakaś wariatka. Od jakiegoś czasu mnie prześladuje i opowiada o mnie straszne głupoty, a ja jej nawet nie znam. Narobiła głupiej babie wstydu i skończyło się z plotkami i obrażaniem. Zawsze możesz powiedzieć do życzliwej osoby, która powtarza plotki do Ciebie, że sąsiadki mają zaburzenia psychiczne i kto by się przejmował tym co one mówią.

Gość gość
Możesz tym paniom powiedzieć, że za rozsiewanie takich plotek - pomówień jest paragraf. Jak nie przestaną Cię obgadywać i tworzyć historyjki na Twój temat, to możesz zgłosi na policji sprawę i zawiadomienie do prokuratury. Wystarczy, że sąsiadki nastraszysz, to może odpuszczą. Jak to nie pomoże, to idź z tym na policję. Może do durnych ciućm dojdzie w końcu, żeby się od Ciebie odp*********y.

Gość gość
dokladnie chcialam to powiedziec , plotka plotce nie rowna a to juz sa pomuwienia i jest na to paragraf

Gość gość
pomowienia sorki

Gość gość
nie trzeba , gdyż tym większe plotki są czym człowiek bardziej wartościowy. Niech pani poczyta broszurkę pod hasłem : Zaufajcie Maryi PDF od str 35, tam jest dużo o miłości i szczęściu.