Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość impas w małym mieście

500 zł na dziecko, rezygnacja z pracy

Polecane posty

Gość gość
Do osoby ktora pisala o tym ze przekracza jej dochod o 50 zl i pytala sie o dochod netto czy brutto zle liczysz ten dochod od twojego dochodu z 2014 trzeba odjac skladki na ubezpieczenia spoleczne potem trzeba odjac podatek nalezny (jezeli masz z mezem podatek to musza podac osobno twoj meza ) i od tego trzeba odjac skladki na ubezpieczenia zdrowotne podzielic przez 12 jezeli pracowalas caly rok i tak samo zrob z dochodem meza . Dodaj wasze dochody i podziel przez liczbe osob w rodzinie wtedy wyjdzie jaki masz prog dochodowy

Gość gość
Nie liczy się tylko dochód za 2014 ale też będzie brany pod uwagę dochód utracony i nabyty z roku 2015-2016. Więc jeżeli ktoś w 2014 roku miał niski dochód a teraz ma wysoki bo nabył nową pracę itp to dochód ogólnie będzie liczony z nową praca

Gość gość
"gość dziś mi sie wydaje ze dochód za 2015 sie liczy. Czemu niby 2014? Przeciez wniosek skladasz w 2016. " No własnie wydaje ci sie . Pod uwagę będzie brany dochód za 2014 r.

Gość gość
Gość 13.39 dzięki za odpowiedź. O rodzinne nie składałam od pięciu lat ponieważ do mojej najniższej wliczaly się alimenty na dziecko więc no i tak bym nie dostała

Gość gość
jak dlugo PIS bedzie u wladzy? jak dlugo program 500+ (pomimo trzymania wladzy przez PIS) bedzie obowiazywal? teraz wprowadzili, moze za rok nagle zrezygnuja? wydatki mozna w budzecie obciac... a emerytura? kasa 500+ na dziecko nie bedzie wliczana w wasza emeryture, rente czy cokolwiek na wasza przyszlosc....

Gość gość
wierzysz w jakąś emeryturę od państwa???

Cześć, szukam mamy, która zrezygnowała albo zamierza zrezygnować z pracy do reportażu o Polsce, który będzie pokazany w zagranicznej telewizji. Chcę pogadać (i pokazać oczywiście), jak to wygląda w praktyce, jakie to jest wielkie wsparcie, które jednocześnie może zmienić życie. Mój email monikawarsaw22@gmail.com.

Gość gość
skoro w 2014 miałaś niski dochód to dostaniesz tysiąc, razem z pracą będziesz miała 1700 po co rezygnować tylko po to żeby nie pracować tylko mieć wolne i bytować jak do tej pory na tych najniższych sumach? Nie chciałabyś coś odłożyć, pojechać gdzieś na wakacje, coś sobie kupić, dzieciom, mężowi, czy do domu? Jakiś nowy sprzęt, nowe meble po co rezygnować? A nawet jak dostaniesz 500 to będziesz miała 1200 a nie 1000 i zawsze za te dwie stówki miesięcznie można coś kupić, albo odłożyć. Ja nie zamierzam rzucać pracy tylko po to żeby nie musieć pracować i bytować na tym co mam bo tez mi wychodzi że będę miała tyle samo gdy dostanę ale po co kiedy mogę mieć więcej i nie biadować? Zamierzam wykorzystać to i kupić parę rzeczy do domu, coś odłożyć, zrobić remont. Nie rozumiem ludzi którzy rzucają po 500+, za chiny tego nie pojmę.

Gość gość
Idiotka :o Skoro masz dwoje dzieci na 2 Masz te 500. 700+500=1200. To lepiej mieć 1200 czy 1000? ...

Gość gość
Witam, czy którejś z Was mąż bądź partner nie chce abyście pracowały?

Gość Fajnie jest
Tylko do końca tego roku i skończy się wam hossa 500+

Gość gość
pieprzone pisowce myślą, ze my na dole jesteśmy tak niekumaci i sie damy wyrolować, nie ma głupich, niech idioci pracują na 500 + ja się zwalniam z pracy i idę pracować na czarno

Gość gość
Zrezygnowałabym na Twoim miejscu. Ale z drugiej strony nie można gdzieś dalej szukać lepszej pracy?

Gość gość
gdzieś dalej szukać pracy tzn. wyjechać z tego pieprzonego kraju bo tutaj albo praca za 1200 zł albo 500+, chyba, że się ma "szerokieeeeeee plecy" tj. kogoś przy korycie