Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co lepsze na leczenie nerwicy i depresji? psychoterapia czy farmakologia?

Polecane posty

Gość gość

co lepsze na leczenie nerwicy i depresji? psychoterapia czy farmakologia?

Gość gość
jedno i drugie, leki działają tylko przez okres brania, potem wszystko wraca

Gość gość
leki nic nie pomagają, tylko lepiej się czujesz jak je bierzesz. Potem odstawiasz i czujesz się znowu podle i znowu myślisz o lekach i tak w kółko. One nie leczą tylko działają w czasie kiedy je bierzesz. Z tego nie ma moim zdaniem wyjścia, ja walczę z tym od wielu lat i nie widze zadnej poprawy.

Gość gość
Modlitwy nie pomagają, kiedyś modliłem się do Boga, żeby zwiększył mi zasięg luty i nie podziałało.

Gość gość
farmakoterapia dziala..sama brałam leki dwa lata temu do tego sama przelamywalam lęki swoje których się bałam i leków nie biorę od dwóch lat i nie wróciło nic..żyje bez,leków i jest jak przed chorobą wszystko..ja bralam nexpram trzeba trochę poczekac aż zacznie działać w,pełni jakoś ok 3 miesiace brania leku i zaczyna działać w pełni już a pierwsze efekty zauwazylam po 3 tyg brania potem miałam raz lepiej raz gorzej i dopiero po 3 miesiącach stabilizacja która jest po dzis :) pierwszy tydzien i drugi na leku trochę się nasilają objawy choroby ale warto przecierpiec wiem sama po sobie, znam trzy osoby które tym lekiem także się wyleczyly z nerwicy

Gość gość
A jesli przy depresji jest autoagresja?

Gość gość
klubowa.eu/XEgm4

Gość gość
Moim zdaniem i psychoterapia i farmakologia może być niezbędną ale zaczęłabym od szukamterapeuty.pl i znalezienia kogoś kto może pomóc się z tym zmierzyć.