Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przezyc miesiac za 800 zl? ten bedzie taki kiepski.

Polecane posty

Gość gość

Zawsze Szlo nam na jedzenie ok 2 x tyle. W tym musimy dać rade za polowe. :( nas dwoje, 3 latka i roczniak...

Gość gość
O k*******. To 800 to tylko za jedzenie czy jeszcze inne rzeczy? Opłaty itd

Gość gość
Nie kupuj owoców, słodyczy, soków. Jak mus to mus. 200na tydzień to bardzo mało. Najtańszy olej, mięso szukaj na promocjach. Raz czy dwa razy w tygodniu zrób placki ziemniaczane, naleśniki, zupę gotuj na 2-3dni bez mięsa. Inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Gość gość
Jablka nie sa drogie :P Kapusta biala tez nie, ziemniaki, cebula, marchew. Kasze mozna kupowac, ryz. Groch i fasola tez duzo nie kosztuja a starczaja na długo. To wychodzi 7zl na osobe dziennie, to nie jest malo jak na zywienie rodziny. Dla kilku osob zawsze taniej gotowzc

Gość gość
Do roboty ksiezniczko, a nie życie z jednej wypłaty. Tak tu się wychwalacie, ze nie musicie pracować, bo mąż utrzymuje rodzinę, a potem takie tematy.... ŻAŁOSNE.... Teraz żryj kaszę. A twoje dzieci będą głosować. My sobie cały czas na wszystko pozwalamy, jemy na co mamy ochotę, bo pracujemy OBOJE.

Gość gość
klubowa.eu/XEgm4

Gość gość
Mąż jada w domu tylko weekendami. Oprócz tego mam podstawy - jaglanki, ryze itd. 800 na samo jedzenie. Jak ja dam rade. Masakra. Dobrze ze dzieci wszystkojedzace... Ale jakos mnie obrzydzają niektóre towary.

Gość gość
No jesz chamburgera zamiast kaszy? W kaszy jest coś złego? To samo zdrowie.

Gość gość
Mam tez 20 litrów soków (kupujemy takie 5 litrowe NFC). Jakies jeszcze pomysly? Najtaniej chyba zupy?

Gość gość
Nie da sie przeżyć we czwórke za 800 zl.To na tydzień a nie na miesiąc.

Gość gość
Ja akurat wydaje ile chce a dzis i wczoraj jadlam smazone ziemniaki z cebula i czosnkiem. Do tego kwasna smietana. Pychota :P Jakbys miala 3-4zl na osobę to kumam, ale 7zl to nie jest malo. Po prostu odpadaja gotowce, soki z kartonu, super-hiper eko cusie, jakies drogie ryby czy miesa itp.

Gość gość
Może poszukaj ludzi w podobnej sytuacji skrzyknijcie się i stwórzcie taką wspólnotę Jeden gar naprawdę wychodzi taniej niż 10 odrębnych mniejszych garnków. Wówczas posiłki możecie jadać wspólnie -pokazywali coś takiego w tv kiedyś Jeden był kucharzem drugi fryzjerem trzeci krawcem czwarty samotnym księgowym itd. wszyscy razem jadali i świadczyli sobie wzajemnie nieodpłatne usługi planując wszystko razem.

Gość gość
"Nie da sie przeżyć we czwórke za 800 zl.To na tydzień a nie na miesiąc." Tak, do mopsu niech sie zglosi. Albo zrobmy zrzutke, co? :D

Gość gość
15:46 naucz się czytać ze zrozumieniem-autorka napisała ze akurat w tym miesiącu tak wypadło,że za 800 zł muszą przeżyć ,bo poza tym wydają dwa razy większą kwotę na utrzymanie

Gość gość
Nie jest tak zle, w sumie na 3 osoby jak maz nie je w tygodniu. Zupy, warzywa (ziemniaki, marchewki, buraki, cebula, kapusta itp), tansze owoce (jablka, inne z promocji), nalesniki, racuchy, pierogi, makarony z roznymi dodatkami, ryz, kasza, frytki z ziemniakow, chleb (toasty). Nie kupuj upychaczy i bedzie ok. Rozplanuj sobie wydatki na tydzien (odpowiednia czesc sumy).

Gość gość
15.50 ale gdyby pracowała, to nie byloby takiej sytuacji jak w tym miesiącu! To nie ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem, ale ty masz z myśleniem. Mówimy cały czas o tym jednym miesiącu. Czuli jak inne miesiące są ok, to juz spoko tak? Ten jakos przeżyją. A co jak za tydzień jej dzieci zachorują i wyda wszystko na leki? Myśl trochę. To nie boli.

Gość gość
I nie wiem gdzie ja napisałam o każdym miesiącu ze mi zarzucasz, ze nie doczytałam. Mu chodzi o ten jeden. Tylko to jest AŻ miesiąc. Nie wyobrażam sobie zyc za tyle. A gdyby pracowała, to nie miałaby teraz takiego problemu. A u żeby bylo jasne, to nie zazdrość jak pewnie mi zarzucicie. Ja też bym.mogla nie pracować bo mąż dużo zarabia. I rez nie musielibyśmy oszczędzać większość miesięcy ale pracuje z obawy przed tym ze raz w roku trafi się taki miesiąc jak u autorki.

Gość gość
kafeteryjna goownoburza-pracujące vs niepracujące kobieta ma dwójkę małych dzieci-3 latka i rok,może nie ma jak wrócić do pracy,nie ma z kim dzieci zostawić a niektóre dają tu rady z doopy, a raczej wiadro pomyj wylewają, no bo nie pracuje i sama sobie winna:-P poza tym autorka nie prosi o pomoc finansową,o kasę,tylko o pomysły,rady jak za te 800 zł przeżyć miesiąc...ech, ale zawsze znajdzie się jadowita menda próbująca się dowartościować

Gość gość
Jak się nie ma pieniędzy to się nie robi dzieci rozpłodowki

Gość gość
800 zł???????? ze co????? O boże...... Ja sama na siebie więcej wydaje, a jeszcze 4 osoby na to :o to chyba prowo bo nie wierzę. Kurwa współczuję. :/ rad nie mam bo nigdy nie musiałam oszczędzać, ale nie wiem jak tu przeżyć, chyba placki codziennie jeść. Nie mam pojęcia. Szczerze to i 1600 na 4 osoby to bardzo malutko. Przewalone. Trzymaj się

Gość gość
80% pielegniarek za tyle zyje przez 30+ lat a ty miesiaca nie przezyjesz XDDDD

Gość gość
Ale nie robicie świąt wielkanocnych u siebie?

Gość gość
Musisz siasc i zaplanować jadłospis dzień po dniu, tak żeby nic nie wyrzucać i wszystko wykorzystać. Np zrób gołąbki, a środek z kapusty przesmaz z boczkiem i zrób pierogi. Kup całego kurczaka, wyjdzie taniej niż części. Moja teściową np jak gotuje zupę na kościach albo korpusie z kurczaka to mięso obiera i mrozi, jak uzbierał sporo, mieli i robi krokiety albo pierogi. Mnie się wydaje że trzeba dobrze zaplanować obiady. I polować na promocję w mięsnych sklepach, w moim mieście jest market gdzie maja mięsa z własnej ubojni i 2 razy w tyg jest np karczek, sachab, łopatka po 9 zł. Kupilam po kilogramów, poporcjowala i zagroziła. Jak jesteś w tygodniu sama z dziećmi to kg mięsa masz na 3 razy. Czyli tak na dobra sprawę za 70 zł masz mięso na cały miesiac, bez jakiegoś oszczędzania.

Gość gość
Np Mieszkanie czynsz 450 kredyt na mieszkanue 700 prad 100 miesiecznie 40 tv 50 oplata za dwa telefony razem 1340 podstaw dolicz paliwo jedzenie piluchy pampersy itd jak mlode malzestwo ma podolac zarabiajac oboje najnizsza krajowa ?I nie wazne ze kredyt ,wynajem tez tyle kosztuje nie kazdy mieszka z rodzicami