Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy przygotowywałyście kącik dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 27+4 t.c. mam w zasadzie już wszystko dla synka. Zastanawiam się kiedy mogę zacząć urządzać mu kącik w naszej sypialni. Tak żeby nie było ani za wcześnie ani za późno.hmm?

Gość gość
Kącik w sypialni czyli łóżeczko? :) ja kupowałam łóżeczko w 8 miesiącu

Gość gość
Za wcześnie nie chciałam, żeby nie przyniosło pecha

Gość gość
To chyba sprawa indywidualna. Ja jestem w 29 tygodniu i mam już mebelki oraz wózek. Nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę -a co ma być to będzie. Powoli dokupuję ubranka, pieluszki i butelki. To moje pierwsze dziecko i szczerze to nie wiedziałam jaki ogrom przygotowań nas czeka.

Gość gość
to indywidualna sprawa, jak masz ochotę to urządź teraz, jak chcesz to się wstrzymaj ;D

Gość gość
Ja łóżeczko zamówiłam chyba w siódmym miesiącu, czekałam na nie 6 tygodni. Złożylismy je z mężem ze dwa tygodnie przed porodem i tak sobie stało, materac w foli był włozony. Pościel , ochraniacz wszystko załozył mąż jak juz urodziłam i byłam w szpitalu. W sumie to zaczęłam korzystać z niego po drugim miesiącu córki , bo spała z nami, miała kolkę więc musiałam ją mieć przy sobie..

Gość gość
Ja łóżeczko w 9 miesiącu, ubranka dostałam od bratowej pod koniec 7 miesiąca. Wózek kupiłam zaraz po porodzie.

ja bym zrobila wczesniej niz pozniej :P pamietam swoje ciąże, gdzie w 9 miesiacu nie mialam sily chodzic po schodach.. nogi spuchniete, brzuch ogromny, problemy ze schylaniem i moglabym wymieniac i wymieniac.. na szczescie my szybko uzadzalismy, przy pierwszym bo nie moglam sie doczekac, a przy drugim, bo wiedzialam jak bylo w pierwszej ciazy :P takze powodzenia w przygotowywaniach :)

Gość gość
Kiedy chcesz. Przesądy wywal przez okno!

Gość gość
Pamiętaj, że wszytko się musi wywietrzyć z tego chemicznego fabrycznego smrodu, więc radzę ci wcześniej wszytko porozkładać, żeby przeszło domem. Najbardziej zawsze rypie wózek, fotelik, leżak, materac, wszelkie dywany, materiałowe zabawki (pozytywki, grzechotki, karuzele), mata - wiadomo, że tego nie upierzesz. No i jak się będziesz potem może źle czuła to nie będzie ci się chciało zastanawiać co ma gdzie leżeć, więc radzę ci już sobie wszytko na próbę poukładać przy przewijaku, przy stacji do karmienia. Wymyśl sobie jakiś wygodny system. Później będzie ci łatwiej.

Gość gość
A przed samym porodem zorganizuj sobie stację do karmienia w jakimś miejscu w domu, gdzie będzie ci najwygodniej, żeby nie wstawać i nie łazić nigdzie po nic. Ja miałam np. fotel z podnóżkiem, a przy nim stolik, obok kontakt z wpiętą ładowarką, a na stoliku 2 kosze na wszystko co mi było potrzebne - jeden z rzeczami do przewijania, przebrania wkładkami dla mnie, żeby nie wstawać, drugi z przekąskami, batonami z musli, orzeszkami, wodą, obok siatka na brudy w zasięgu ręki, pilot, telefon, słomki do wody. Poza tym tetry dla dziecka do odbijania i przewijania, kocyk do zawijania, dla mnie koc na nogi, jasiek pod lędźwie i głowę, poduszka do karmienia, ciepłe skarpety. Dzięki temu systemowi nie musiałam się nigdzie kuśtykać (jedynie na siku raz na jakiś czas) ani nikogo wołać.

Gość Lulka29
Jestem w 6 miesiącu i już powoli wyposażam pokoik dla mojego maluszka. Zastanawiam się czy dywan w takim pokoju dla niemowlaka to dobry pomysł? Zdania są bardzo podzielone i nie wiem co mam zrobić... Bardzo podobają mi się dywany z tej storny http://dywanik24.pl/pl/c/dzieciece/14 , ma może ktoś z was i może podpowiedzieć jak z ich czystością i sprzataniem? Jak jakość i trwałość?

Muślinowy kocyk w kolorze białym z hipopotami nie dość, ze będzie spełniał aspekty praktyczne, to w dodatku będzie świetnym elementem dekoracyjnym. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl .