Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powody dla ktorych ludzie maja dzieci

Polecane posty

Gość gość

wymieniajcie

Gość gość
bo wpadłam.

Gość gość
My z mezem nie chcielismy miec dzieci, ale po paru latach zaczelo nam czegos w zwiazku brakowac, mimo iz sie bardzo kochamy i nie mamy problemow...zaczelo nam przybywac koto w domu, moze to smieszne ale zanim wzielismy kolejnego doszlo do nas ze to wszysto co wczesniej mowilismy"zadnych dzieci, tylko zycie jak chcemy" powinnismy zamienic na " jak by cudownie bylo miec dziecko, takie polaczenie nas dwojga z naszej milosci" i oto moj powod dla ktorego mamy przecudownego syna.

Gość gość
nie trzeba specjalnych powodów, to naturalna kole rzeczy, inaczej ludzkosc by wyginela. No ale jakby juz zacząc dodatkowo kombinowac to -chec przekazania genow swoich i ludzi, ktorych sie kocha - chęc doswiadczenia zycia we wszystkich aspektach - chcieć posiadania czegos nieodwracalnie wspolnego z ukochanym czlowiekiem

Gość gość
Egoizm i pragnienie przetrwania genów w cudzym ciele. Wszystko w temacie.

Gość gość
gość dziś Egoizm i pragnienie przetrwania genów w cudzym ciele. Wszystko w temacie. XXX Matka tak Ci powiedziala? ;)

Gość gość
A po co ma mi mówić rzeczy oczywiste.

Gość gość
-wpadka -jestem już stara mam 40 i za cholerę muszę zajść wszystkie wokoło już dzieciate -łapanie męża 'na dziecko" -łapanie bogatego fagasa "na dziecko" ale fest bogatego żeby i mamausia z alimentów pożyła -bardzo chcę mieć maluszka (i tak powinno być...) -maż rodzina teściowie nudzą o bachora ,no dobrze zajdę urodzę ale tylko daltego bo mąż ucieknie jak nie będzie dzieci

Gość gość
z mojego przykładu ( choc mam 1 dziecko 5 letnie) nie chce narazie wiecej dzieci, za małe mieszkanie, chcę pracowac, odłozyć trochę kasy i zmienić mieszkanie, a te 500zł mnie nie przekonuje, jak będę chciała drugie dziecko to nawet jak nie będzie tych 500zł to sobie zrobie. Najpierw chcemy poprawic nasz sytuacje materialna

Gość gość
dla cichej pedofilii

Gość gość
gość dziś z mojego przykładu ( choc mam 1 dziecko 5 letnie) nie chce narazie wiecej dzieci, za małe mieszkanie, chcę pracowac, odłozyć trochę kasy i zmienić mieszkanie, a te 500zł mnie nie przekonuje, jak będę chciała drugie dziecko to nawet jak nie będzie tych 500zł to sobie zrobie. Najpierw chcemy poprawic nasz sytuacje materialna x x x sorry przeczytałam temat powody dla ktorych ludzie NIE maja dzieci :)

Gość gość
Napisałam te powody ale obawiam się że takie pytanie jak w tytule może zadać tylko osoba która w duchu pogardza macierzyństwem a więc będzie gardzić też i powodami dla których ktoś ma dzieci. Nie wierzę też w to że taka osoba pyta o to bo nie potrafi sie sama domyślić jakie powody ktoś może podać. Ona zna te powody ale nimi gardzi. Temat założony bardziej jako wyrzut

Gość gość
sorry miało być na początku że "napisałaBYM" te powody, ale tego nie zrobie bo uważam że to nie ma sensu, a dziecko moje nie jest z wpadki.

Gość gość
Autorko dlaczego nie zapytasz o to swoich rodziców i dziadków ?

Gość gość
pytalam matke:) jestem z wpadki zycie

Gość gość
pytam, bo nie moge sie zdecydować na dziecko-swiadomie niby juz mam te 30 lat ale wciaz mnie cos hamuje

Gość gość
Dzieci dają złudzenie, że życie ma jakiś sens - to największa korzyść.

Gość gość
- moj zegar tak glosno tykal ze spac po nocach nie moglam ( instynkt macierzynski:)) -milosc do mojego partnera- dziecko to cos co nas laczy, jest jego i moje- "owoc naszej milosci" - drugie dziecko z tych samych powodow plus- oboje wiedzielismy ile daje posiadanie rodzenstwa i tego samego chcielismy dla pierwszego dziecka,

Gość gość
argument z genami jest jeszcze głupszy od 'szklanki wody'. nawet nie rozumiecie czym są te geny.

Gość gość
bo z dzieckiem jest inny rodzaj miłości. Tak jak dziecko nie jest w stanie zastąpić miłości mężczyzny, tak mężczyzna nie jest w stanie zastąpić specyfiki miłości do dziecka. Oczywiście miłość ta wymaga poważnych wyrzeczeń, tego trzeba mieć świadomość, niemniej jednak ona jest i miewa swoje piękne chwile, choć oczywiście będą też matki które ich nie dostrzegą. Smutne to ale ja na to wpływu już nie mam. Moge napisać tylko ja to jest u mnie. Natomiast każdy powinien ocenić sam czego tak naprawdę chce.

Gość gość
16:40 wytłumacz jak ty to rozumujesz

Gość gość
z milosci :)

Gość gość
gość dziś argument z genami jest jeszcze głupszy od 'szklanki wody'. nawet nie rozumiecie czym są te geny. xx dlaczego głupszy? Ja sie ciesze,ze mi moje dzieci przypominaja moich kochanych zmarłych rodziców, syn jest bardzo podobny do mojego ojca. Ciesze sie,ze maja wiele z mojego meza i za mnie. Staram sie, zeby rozwijac ich zdolnosci, które moga miec, jako dziedziczone, tak , jak i patrzec uwaznie na wady , które po nas mają. Oczywiscie, jesli ktos nie lubi siebie, swojej i partnera rodziny, to ogladanie podobieństw nie jest dla niego przyjemne. Dlatego trzeba sie dobrze zastanowic, z kim miec dziecko.

Gość gość
16:40 - głupia jesteś jak paczka gwoździ. Sama g****o rozumiesz.

Gość gość
geny niewazne? to dlaczego kobiety nie chca rodzić dzieci z gwałtu?

Gość gość
16:40 - zamiast się oburzać na fakty, na początek przeczytaj ze zrozumieniem (nie będzie łatwo, ale może ci się uda) 'Samolubny gen' Dowkinsa.