Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatarski

Powód do obaw?

Polecane posty

Gość tatarski

Witam , mam nadzieje ,że ktoś mi pomoże . Kochałem się z dziewczyną dzień przed owulacją - możliwe ,że w dzień owulacji. Doszedłem w połowie . Oczywiście nie pytam tu o szanse ciąży bo wiadomo ,że są i to duże. Lecz chodzi mi o objawy aktualne . Na początku miała napady gorąca 2-3 dni po stosunku . Aktualnie sytuacja jest tej kwestii ,że pobolewa ją lewa strona brzucha ( mówiąc na sobie lewa ) i odczuwa ogromny ból podczas stosunku , szyjka macicy jest nisko i dzis jeszcze niżej. Ostatnio delikatnie krwawiła po stosunku , akurat wypadał by to 7/9 dzień po "zapłodnieniu " , często biega do wc na siku . do okresu zostało 4-5 dni i stąd moje pytanie , czy te objawy z tym brzuchem bolącym oraz tą szyjką ( twarda ) . Ma dziwne zmiany nastrojów. Jak to wygląda w praktyce , ponieważ nie ma innych objawów typu - ból piersi , mdłości czy odrzucanie od kawy . Prosił bym o odpowiedź . Pisze facet martwiący się.

Gość gość
Większość objawów pojawia się dużo później.

Gość tatarski
Ale czy twarda obniżona i to znacznie szyjka macicy może być powodem do niepokoju ? Czytałem ,że po zapłodnieniu jest ona gąbczasta i wysoko ale zdania są wszędzie mylne. Nigdy nie było sytuacji gdzie ją bolało podczas stosunku , silny ból brzucha oraz tak nisko szyjka . To 1 raz gdy skończyłem w niej w te dni. wiem ,że na forum nikt ciąży nie stwierdzi lecz wszystkie objawy są mieszane ze sobą . Może ma jakieś zapalenie , pytam tylko dlatego ,że akurat tak się trafiło w tym miesiącu. A już nie mogę wytrzymać do spodziewanej @ by się dowiedzieć co jest przyczyną a do ginekologa kolejki nawet prywatne terminy .

Gość gość
Za wcześnie na takie objawy!!!badasz dziewczynie szyjke???

Gość tatarski
Nie musze jej nic badać by wiedzieć takie rzeczy , wystarczy ,że ona ma to pod kontrolą. Chodzi mi wyłącznie o fakt ,że jest ona zdecydowanie niżej niż zawsze , tu nie trzeba nawet nic badać by to zauważyć . W dodatku nie wiem czy ma to jakiś związek z tym , "leje" się z niej między 9/10 dniem od owulacji. Po prostu się martwię , i nikt nie powiedział ,że do testu ciążowego nie ma żadnych objawów . I nie pytał bym o to gdyby wcześniej zdarzały się takie przypadki , ale 1 raz od kilku lat jest taka sytuacja .

Gość tatarski
co masz na myśli mówiąc " za wcześnie na takie objawy " ? Ja mówię jakie są objawy a nie czy powinny być czy też nie powinny być . Gdyby to wszystko było strikte ułożone kiedy jakie mają być to nawet bym nie pytał. Interesuje mnie wyłącznie fakt czy jej objawy właśnie mogą wskazywać na ciąże - gdyż są zasadnicze powody

Gość gość
co sie przejmujesz dzieci sa fajne jakos sie wychowa

Gość tatarski
Oj wychowa , nie przejmuje się tym. Akurat oboje chcemy

Gość gość
Normalnie mam namyśli pisząc za wcześnie na takie objawy fakt,iż organizm przed zagnieżdżeniem się zarodka nie wie,że coś się dzieje.zagnieżdżenie moze nastąpić nawet 10 dni po stosunku.Ot tyle.Strasznie przemądrzały jestes ile masz lat19-23???

Gość tatarski
23 , ale nie rozumiem co ma wiek do poglądów ? Prosze jedynie o jakąś poradę .

Gość gość
Proste zróbcie beta hcg z krwi to rozwija wasze wątpliwości lub poczekajcie do dnia @ i wykonajcie test ciążowy.Jednak pewniejszy test z krwi i da 100% pewności

Gość gość
A taki test beta , nada się 4 dni przed @ ? I czy trzeba jakieś terminy na takie badanie ? Ile sie oczekuje na wyniki ?

Gość gość
Piotrek ty lobuzie, przytulam.

Gość gość
Normalnie w każdym laboratorium robią,rano zrobisz popołudniu masz wyniki

Gość gość
Bardzo nie lubię jak kafe ucina moje posty.4dni przed @ mysle ze będzie juz wiadomo z bety.pozniej za dwa dni powtórzyć czy przyrasta i wszystko będzie jasne lub cierpliwie czekać 4 dni i wykonać test ciążowy tutaj polecam testy o czułości 10

Gość gość
Co to znaczy, że doszedłeś w połowie???

Gość gość
Dziewczyna była w połowie gry wstępnej,a autor skończył

Gość tatarski
Chodzi o to ,że w połowie doszedłem w niej,a w połowie na niej . Nie wiem czy tak trudno to zrozumieć ? Dla nie rozumiejących wytrysk jest kilkukrotny . i załóżmy ,że 2-3 razy "trysłem" w niej a 4 poza nią o tak to ujme

Gość gość
Tyle też wystarczy do zajścia w ciążę. Rozumiem że jesteście gotowi na ciążę.

Gość gość
A czy robiąc test ciążowy 2 dni przed @ z porannego moczu jest szansa by się dowiedzieć ? czy koniecznie musi być zrobiony w dniu @ ?

Gość gość
Ja robiłam test 4 dni przed planowanym okresem, w dodatku wieczorem i test był pozytywny. Cykle mam 26 dniowe, a stosunek był 8 dnia cyklu.

Gość gość
I dodam że z objawów miałam klucze w jajniku i przeczucie że jestem w ciąży.

Gość gość
czy beta 2 dni przed @ moze sie nie sprawdzic?

Gość gość
?? test beta wyszedl negatywnie 2 dni przed @ okresu niema dalej 5 dzien

Gość gość
ile wyszla dokładnie beta?

Gość gość
tatarski 2016.03.22 Chodzi o to ,że w połowie doszedłem w niej,a w połowie na niej . Nie wiem czy tak trudno to zrozumieć ? Dla nie rozumiejących wytrysk jest kilkukrotny . i załóżmy ,że 2-3 razy "trysłem" w niej a 4 poza nią o tak to ujme XXX hehehehhehehe Dobre:) Nie znając podstaw z biologii nie zabierajcie się za sek, drogie dzieci:) A tak poza tym: test z moczu jest wiarygodny dzień po terminie spodziewanej miesiączki z porannego moczu. Testy z krwi są wiarygodne już po 7 dniach od stosunku. Zakładając oczywiście, że owulacja była terminowo. Te wszystkie informacje możesz sobie wyczytać w internecie. Podobnie jak te, że na objawy ciąży jeszcze za wcześnie;) Schizujecie się i tyle. Skoro beta wyszła negatywnie, to najprawdopodobniej nie jesteście w ciąży, a objawy typu bóle brzucha mogą świadczyć o innych dolegliwościach (jak torbiele na jajniku) tak więc trzeba iść do lekarza.