Asia1997 0 Napisano Marzec 21, 2016 Witam, dziewczyny POMOCY Nie mam okresu od miesiąca.. Zawsze do tej pory okres przychodził regularnie prawie co do godziny niemalże... Od 3 tyg nie dostałam.. Wykluczam ciążę w 100%, prosty powód-brak współżycia. Dodam może, że przez ostatni miesiąc ostro trenowałam i się odchudzałam ( w sumie było to notoryczne jedzenie warzyw i 6 treningów tygodniowo), czytałam, że może to mieć wpływ, brałam też antybiotyk z powodu przeziębienia, o tym też czytałam, że może być tego powodem.... Jednak jedno co mnie martwi to to, że w sierpniu jadąc nad morze miałam dostać okresu na sam wyjazd i załatwiłam sobie luteinę i wzięłam na wywołanie okresu, bez konsultacji z lekarzem, okres rzeczywiście przyszedł, ale trwał 3 dni, gdy zawyczaj 6... Bardzo teraz tego żałuję, że posunęłam się do wzięcia tej luteiny na własną rękę... Okresu nie mam już 3 tyg... Bardzo się boję iść do ginekogloga...nie chcę.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 21, 2016 Spokojnie, spokojnie! Masz 19 lat, tak? (po nicku 1997) Jestem z tego samego rocznika i na swój ostatni okres czekałam miesiąc albo i więcej, kilka razy też mi się zdarzyło mieć dwa okresy w jednym miesiącu, mimo że wcześniej miałam regularnie. To normalne w naszym wieku. Zmieniamy diety, ćwiczymy, stresujemy się, czy są to hormony - nie ma się czym przejmować. Nie zamartwiaj się, nie myśl o tym, dostaniesz niedługo okres. Gdyby minęły dwa miesiące to udaj się już do ginekologa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asia1997 0 Napisano Marzec 21, 2016 Strasznie mnie to zmartwiło... A mam pytanie jeszcze, czy teraz, jak mam już zbilansowaną dietę na redukcję, mimo braku okresu mogę ją kontynuować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zimna sukaaa Napisano Marzec 21, 2016 nie wiem ile masz lat, ale piszesz jak 10 latka :( idz do ginekologa, po pierwsze leki i odchudzanie opóźniają miesiaczke, wiec nie panikuj, bo nie masz powodow ku temu, mozesz miec tez zaburzenia hormonalne co jest bardzo popularne teraz, idz do ginekologa zrobia ci badanie krwi itd, prawdopodnie dostaniesz luteine w ODPOWIEDNIEJ dawce i wsio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asia1997 0 Napisano Marzec 21, 2016 W chwilach paniki miewam charakter 10-latki :) Może jednak troszkę jeszcze poczekam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 21, 2016 Poczekaj. Na dietach się nie znam, ale jeśli się tym martwisz to zawsze możesz skontaktować się z lekarzem czy dietetykiem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zimna sukaaa Napisano Marzec 21, 2016 ile wazysz i ile masz wzrostu? ja sama nie mialam kiedys miesiaczki prawie rok, a wazylam 42 kg przy 165 cm! w diecie musi byc tluszcz, bez tego okresu nie bedzie, sama wiem to z doswiadczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asia1997 0 Napisano Marzec 21, 2016 Jeśli chodzi o wagę to nie ma ani otyłości ani niedowagi:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach