Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak podać rocznemu dziecku leki? Nie potrafię tego zrobic

Polecane posty

Gość gość

Że strzykawki nie weźmie, jak widzi łyżeczkę to bije, jedynie w soku ale czytałam,że z sokiem nie można brać. Mam problem ponieważ syn bierze kilka syropów dziennie,nie wiem jak go zachęcić. Już probowalam mu pokazać,że to jest dobre i ja też jem, robilam samolocik ale nic z tego wpada w histeria. Tak samo jest z odciaganiem kataru, może na to też znacie sposób?

Gość gość
Dodam iż karmię co w psiej budzie

Gość gość
Niestety...ale chyba szybko i na siłę. Na Internecie jest sposób na bezpieczne i szybkie podanie leku poszukaj

Gość gość
Niestety jedyna opcja. Szybko i na sile. Ja tak podawalam leki córce. Na poczatku robiłam tak jak ty, próbowałam tłumaczyć, ale zaczynał sie placz i potem już dochodzilo do sytuacji kiedy nawet spłakana połknęła to potrafiła zwymiotować. Brałam wiec ja, przytrzymywałam na sile podawalam lek, nawet nie zdazyla zareagowac i moment po problemie bawila sie dalej

Gość gość
A nic innego nie je łyżeczką? Podawaj łyżeczką też to co on lubi, później nie będzie czuć różnicy i bie bedzie się bać "łyżeczki"

Gość gość
ja kiedyś podawałam z obiadkiem jeden syrop.. Tak właśnie przed roczkiem. Inne leki nie pamiętam nawet jak podawałam wcześniej, chyba nigdy z tym wielkich problemów nie było. Też się parę razy zdarzyło że dałam na siłe i zwymiotowała. Potem już podawałam bardzo małymi porcjami ze strzykawki po 1 ml dosłownie przed jedzeniem.

Gość gość
Ja podaję łyżeczką najpierw jej ulubiona herbatka a potem szybciutko syrop i znów parę łyżeczek herbatki. Jeszcze ani razu nie wypluła

Gość gość
Ze strzykawki, ale wkładasz dość głęboko między dziąsła, a policzek i powoli wypuszczasz lek. Najlepiej trzymać dziecko na kolanach lekko odchylone do tyłu. Czasami trzeba to zrobić siłowo, nie ma rady, ale tym sposobem najmniejsza szansa, że wypluje. Zwierzakom też się tak podaje leki, może głupie porównanie, ale współpraca trochę podobna...

Gość wifigdańsk
dziś bingo wlasnie chcialam to napisac ale mnie ubiegłas.