Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

60 tysięcy złotych oszczędności na koncie

Polecane posty

Gość gość

To dużo czy mało? Czy z takimi środkami na koncie oszczędnościowym można decydować się na pierwsze dziecko?

Gość gość
Pomoz lepiej glodujacym dzieciom w afryce a nie sie przechwalasz na forum ile zaoszczedzilas...co za ludzie

Gość gość
Sorry, ale to nie są przechwałki, bo chociażby ś.p. Kulczyk zabiłby mnie śmiechem... Pytam jak przeciętna Polka innych Polaków.

Gość gość
A masz własny dom badz spore mieszkanie ?? Stałe dochody ??

Gość gość
Mam mieszkanie na kredyt i stałe dochody.

Gość gość
Spore nie jest, ale na 3 osoby wystarczy.

Gość gość
jeśli masz mieszkanie i stałe dochody to jak najbardziej :) a nie myślałaś o nadpłaceniu kredytu i wcześniejszej spłacie? np. połowę z tej uzbieranej kwoty, raty byś mniejsze miała, dużą masz ratę?

Gość gość
Ratę mam około 700 miesięcznie. W sprawie ewentualnej nadpłaty kredytu idę do banku już dwa lata i dotrzeć nie mogę - czas się zmobilizować i dopytać :)

Gość gość
my własnie myślimy tak nadpłacać co uda nam się uzbierać 10 tys. jak wpłacimy 10 tys. będziemy mieli o 50 zł kredyt mniejszy, możne to nie dużo, ale głowa spokojniejsza, że mniej do spłacania jest. Nie lubię kredytów - mamy na 30 lat - rata 550

Gość gość
Żyję z kredytem już 10 rok, przyzwyczaiłam się :) Nie mam za to żadnych innych pożyczek czy kredytów, bo nie lubię być dłużnikiem.

Gość gość
u nas to też jedyny :) ale i tak mam nadzieję że spłacimy wcześniej :) a co Cię powstrzymuje przed dzidziusiem ? jak jest kasa na bieżąco to powinno wystarczyć a te oszczędności w razie "W" ile masz lat? ja też pomału zaczynam myśleć o dziecku, ale jestem pełna obaw (tych finansowych zwłaszcza) niestety nasze oszczędności są marne...