Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam straszne ataki paranoi, czy psychiatra mi pomoże?

Polecane posty

Gość gość

psychiatra pewnie mi powie, że jestem nieufna, ostrożna i że to dobrze, ale ja wpadłam w straszną paranoję, już z nikim się nie zadaję, nie mam znajomych, chłopaka, zamroziłam środki finansowe ojca, bo się obawiam, że on zdradzi mamę i zabierze cały majątek wspólnej i da jakiejś dzivce, nie ufałam żadnemu chłopakowi, nie mam przyjaciół, podejrzewałam pracodawcę, kierowników, kadrowe o oszustwa, każdy telefon przychodzący muszę weryfikować i dopiero oddzwaniam, często też oglądam się za siebie idąc, słyszę kroki, boje się, że każdy chce mnie oszukać, wykorzystać (seksualnie lub finansowo) . co za życie :(

Choroby psychiczne są nieuleczalne, bo jakby były to by chorych nie było i wszyscy ludzie byliby zdrowi! Anty-psychiatria twierdzi, że każdy człowiek nawet z diagnozą jest zdrowy psychicznie!

Gość gość
chciałabym żyć na luzie, jak inni w moim wieku, nie przejmować się niczym

Gość gość
ale jak dać mu spokój? a jak jakaś lafirynda go zbajeruje? różne zdarzają się historie, wolę dmuchać na zimne, zabezpieczyć byt rodziny...

Gość gość
miałam kolejny atak- jechałam sama nocą autem, policjant zamachał do mnie, a ja pomyślałam, że to fałszywi policjanci i chcą mnie albo porwać, zgwałcić albo ukraść mi auto :O jechałam dalej, oni zaczeli mnie scigac, wtedy się już przesstrraszylam, ze to może być prawdziwa policja, zapytali czemu się nie zatrzymałam, powiedziałam im o swoich obawach :O