Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mata edukacyjna ma któraś taką i jest zadowolona?

Polecane posty

Gość gość
hejka ja mam inną. W tej brakuje mi dzwięku i światełek.

Gość gość
Nie otwiera i się stronka, ale domyślam się, że to jakaś mata materiałowa, z zabawkami, pałąkami itp.. Ja powiem tak: moim zdaniem te wszystkie maty materiałowe z bajerami są bez sensu. Starczają na krótki okres czasu, są malutkie, a jeśli ktoś ma zwierzę (kot, pies= sierść) lub trafi się dziecko, które dużo ulewa- to taką matę trzeba często prać. Miałam jakąś tam matę, ale szybko się jej pozbyłam. Przy pierwszym dziecku kupiłam puzzle piankowe z literkami. To było lepsze rozwiązanie, ale jeszcze nie takie super- mata łatwa do czyszczenia, mycia, ale dziecko potem wyjmuje literki, częśći się gubią. No i jeśli raz na jakiś czas chcemy ją wymyć, to jednak tych elementów jest sporo. Tym razem trafiłam na coś lepszego i w dobrej cenie. Polecam MATĘ PIANKOWĄ PUZZLE 4x 60cm.. na allegro można kupić, są maty w 4 kolorach do wyboru. Mata jest duża (a można powiększyć kupująć np. 2 komplety), łatwa w czyszczeniu, może robić za podłogę w kojcu, za dywan.. Świetna do raczkowania- dziecko się nie ślizga. Bardzo łątwo ją przenieść z miejsca na miejsce. Jak dla mnie to rozwiązanie idealne.. i starcza na na prawdę długi okres czasu, a nie na kilka miesięcy.

Gość Sunsin
Jak przedmówca maty piankowe w postaci puzzli są nie tylko tańsze od mat edukacyjnych, ale również bardziej praktyczne, tutaj masz przykłady takich mat - http://toyformat.com/pl jest tego cała masa więc to daje nam ogromne pole do manewru jeśli chodzi o to, co chcemy u naszego dziecka rozwijać.

Gość gość
ja miałam przy obu córkach- trochę się przydały nie powiem. Szczególnie starsza bawiła się tymi zabawkami, leżała była zainteresowana także miałam dzięki temu trochę spokoju. Najbardziej przydatny okazał się leżaczek bujaczek z tego typu sprzętów. A matę możesz kupić niedrogo np. używaną.