Gość Niepewna decyzji Napisano Marzec 23, 2016 Witam. Spóźnił mi się okres o tydzień (przeważnie tak sie spóźnia), jednak nie zabezpieczylismy sie z chlopakiem wiec postanowilam zrobic test ciazowy, wyszedl pozytywnie. Na drugi dzien bylam umowiona z lekarzem, ale dla pewności zrobiłam drugi test, takze wyszedl pozytywny. Popoludniu bylam u lekarza, stwierdzil ze najprawdopodobniej jestem w ciazy skoro 2 testy tak wykazaly ale jest to tak wczesna ciaza ze ciezko mu potwierdzic w 100%. Przepisal mi lek o nazwie Duphaston na podtrzymanie ciazy ktora jest na 90% (widac pecherzyk ale lekarz twierdzi ze to nie oznaka ze pojawi sie plod). Kazal go brac 7 dni 3 x 1 tabletka i po tygodniu odstawic. Nie slyszalam o tym leku bo poprzednia ciaza przeszla ksiazkowo i wszystko bylo ok wiec poszukalam w necie i znalazlam duzo na temat ze jak odstawie poronie. Dlaczego wiec lekarz kazal po tygodniu odstawic? Prosze o pomoc czy mam go brac caly czas? Ciaza nie jest zagrozona bo jest tak wczesna ze wg nie jestem pewna czy jestem w ciazy :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach