Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sky2345

Zamachy i islam w Europie

Polecane posty

Gość Sky2345

Co należy zrobić z ekstremistami w Europie Zachodniej, aby ograniczyć zamachy i podobne sytuacje?... przede wszystkim zmienić swoje poprawne politycznie nastawienie a następnie: 1. Należy stworzyć grupę krajów zakazanych dla Europejczyków takich jak Irak czy Syria. Każdy kto się tam wybierze bez powiadomienia władz, powinien być z automatu pozbawiany obywatelstwa UE (nie może już wrócić). 2. Należy w całej UE po szerokiej debacie stworzyć katalog blokowanych stron www przez dostawców internetowych w zakresie szerzenia ideologii terrorystycznych. 3. Każdy podejrzany o współpracę (tzn. także w sposób milczący popierający swoich współbraci np. poprzez ukrywanie, wypisywanie w mediach społecznościowych głosów poparcia czy aprobaty) członek mniejszości (?) muzułmańskiej – babcia, dziadek, ojciec, matka, syn, córka, wujek, ciotka, kapłan, kolega, koleżanka itp. powinien być z automatu po decyzji sądu pozbawiany obywatelstwa danego kraju jako że zaprzeczył zasadom panującym w tym kraju, z automatyczną deportacją, jeśli trzeba to całych dzielnic, do państwa pochodzenia, ewentualnie wynająć wyspę i podobnie jak Australijczycy tam ich przetrzymywać, zniechęcając do powrotu.

Gość Sky2345
4. Zamknąć wszystkie zewnętrzne granice i skrupulatnie przestrzegać procedur wizowych (to na przybyszu ma ciążyć obowiązek wykazania i udokumentowania swojego życia i pochodzenia). Jeśli trzeba, a trzeba wzdłuż granic Grecji, Włoch i Bułgarii to rozstawić wojsko. Litości, granice są po to by je respektować a niektóre narody walczyły o nie ponad 100 lat!. Każdy kto po ostrzeżeniu przekroczy je nielegalnie powinien wiedzieć, że może być użyta przeciw niemu broń. 5. W Polsce – rozpisać obowiązkowo referendum ws. nie imigrantów ale islamu w ogóle. Do konstytucji RP należy z WOLI NARODU wpisać delegalizację islamu, podobnie jak nazizmu czy komunizmu, jako że jego zasady są po prostu sprzeczne z wyznawanymi przez nas ideami i wolnościami tak aby nie było możliwości otrzymania polskiego obywatelstwa. Oczywiście za wyjątkiem etnicznie od pokoleń już uwarunkowanych grup społecznych takich jak np. Tatarzy i ich rodziny oraz zgodnie z zasadą praw nabytych (aby nikt niczego nie mógł nam zarzucić) wszystkich tych, którzy w momencie przyjęcia zmian są już muzułmanami, jednakże z obowiązkiem rejestracji. Ponadto każdy muzułmanin przybywający do Polski (np. turystycznie) powinien mieć obowiązek rejestracji w ciągu kilku dni. Szwajcarzy też zakazali budowy meczetów, więc precedens już jest. A wpis do konstytucji na bazie referendum uniemożliwiłby podważenie takiego zapisu przez jakikolwiek trybunał. A jeśli nawet – to będzie to tylko opinia ;). 6. Osobiście jestem zwolennikiem UE w szczególności w jej wymiarze gospodarczym, ale po zniesieniu wiz dla Turków (co uważam za akt samobójczy), Polska powinna wystąpić z Schengen. Wyrobienie paszportu to około 100 zł na dziesięć lat, a dzieciaki to 50% (chyba), więc to nie kłopot. Nawet kosztem przejściowych strat gospodarczych. 7. I nie… nie jestem wyborcą PiSu, ani Ruchu Narodowego itp. Jestem zdroworozsądkowym facetem, który podobnie jak tysiące innych Polaków, wchodząc do autobusu nie chce się zastanawiać czy to jego ostatni dzień na tym świecie.

Gość gość
Gdyby takie proste rozwiazania jakie opisales byly skuteczne, to juz dawno by je wprowadzono.

Gość sky2345
nie można tego zrobić by nikogo nie dyskryminować! obowiązują nas Europejczyków wartości unijne! tolerancja, poszanowanie innych kultur, wyznań. zachowania anty islamskie to ksenofobia, nacjonalizm, homofobia i antysemityzm. musimy Ich szanować i tolerować Ich odmienność!

Gość Sky2345
Problem w tym, że nawet nie próbowano ich wdrożyć. W sytuacji gdy po kolejnych zamach - Mogherini ryczy, feministki w Kolonii na znak pokoju rozdają imigrantom kwiaty, robione są marsze i rysowane na ulicach "serduszka"... to czeka nas (ich) koniec. Niestety jak się wydaje dalece zasłużony.

Gość gość
Belgijski nauczyciel.: ''Jak mam uczyć muzułmańskie dzieci, jeśli w szkole na wiadomość o zamachu zaczynają bić brawo.'' Godzinę później Belgijska Policja skontaktowała się z w/w nauczycielem nakazując mu skasowanie wpisu z Tweatera.

Gość gość
należy strzec naszych granic a do ludzi chcących je nielegalnie przekraczać, strzelać tratwy, pontony czy inne stateczki z najeźdźcami zatapiać

Gość gość
Da się zrobić, ale Europa jest już stracona.

Gość gość
Nie probowano ich wdrozyc, bo to jest niemozliwe. Z perspektywy mrowki pouczasz slonia jak ma chronic swoj grzbiet od słońca. Troche smieszne.

Gość
A moze po kazdym zamachu, wystrzeliwac jedna rakiete w Mekke. Bez zadnego gadania, bez ostrzezen, anonimowo, natychmiast po zmachu. I za kazdym razem blizej czarnego kamienia. Jak wojna to wojna.

Gość gość
najbezpieczniej na Wschodzie:-)

Gość gość
w wiekszosci sie z toba zgadzam, tez jestem za UE, bo jakby nie bylo caly ten pakt jest najdluzej trwajacym stanem bezwojennym w calej europejskiej historii, i zdecydowanie powinnismy stac zjednoczeni by ciezej bylo chocby rosji rozedrzec nas na strzepy kraj, po kraju. ale do tego: 'należy z WOLI NARODU wpisać delegalizację islamu, podobnie jak nazizmu czy komunizmu, jako że jego zasady są po prostu sprzeczne z wyznawanymi przez nas ideami i wolnościami tak aby nie było możliwości otrzymania polskiego obywatelstwa' zdecydowanie dopisalabym tez chrzescijanstwo. wartosc***anstwa watykanskiego nie koniecznie ida w parze z wartosciami moralnymi wolnych, rozsadnych ludzi i sporo ograniczaja, narzucajac wlasne prawa i porzadki. kosciol moze i z polskimi nazwiskami nie podlega rzeczypospolitej polskiej i chyba malo kto zdaje sobie z tego sprawe albo chce o tym pamietac.

Gość Sky2345
Gość 22:31: Z jakiej perspektywy mrówki? co jest niemożliwe? Jest niemożliwe tylko dlatego, że mamy w gruncie rzeczy celebrytów a nie polityków u władzy jak swego czasu np. Bismarck.

Gość gość
Witam mam do was pytanie wszyscy zarzucają belgijski służbą że nic nie robi ale powiedzcie co zrobiły by w takiej sytuacji polskie służby. Wyobraźmy sobie zwyklego policjanta ktory ledwo zna angielski w jaki spos9m mogłby sue dogadac i sontrolowac kogokolwuek miwuacego po arabsku. Wyobrażacie to sobie bo ja nie.Zawsze wydawało mu się że jestem osobą tolerancyjna do czasu oczywiście. Prędzej czy pożniej te zamachy dotrą do polski co wtedy. Jesteśmy krajem białych ludzi więc każda inność rzuca się w oczy .Mieszkam w jednym z większych miast polski jest u nas sporo studentów z zagranicy więc widok mężczyzn o śniadej cerze nie powinien mnie dziwić.Kilka tygodni temu jechałem do pracy tramwajem na jednym z przystanków wsiadło 2 młodych mężczyznśnuda cera ciemne włosy brodt obaj ubrani na czarno z czarnymi plecakami rozmawiających w języku podobnym do arabskiego. Kiedy ich zobaczyłam momentalnie olał mnie zimny pot dostałam gęsiej skóry pierwsza myśl wysiąść z tramwaju i uciekać jak najdalej.Straszne uczucie.

Gość Sky2345
Gość 22:42: A pro pos chrześcijaństwa. Wie Pan, z kościołem (w szczególności naszym, polskim) to jest tak, że jego część ta tzw. "ultra" to faktycznie ma odchyły i to niekoniecznie w wierze katolickiej. Ale to jest też tak, że to jest tylko religia i jeśli ktoś jest niewierzący to nie musi przestrzegać pewnych reguł. I tyle. Islamem jest inaczej, ja przeczytałem - aby wyrobić sobie zdanie samemu - koran. Największym kłamstwem jest mówienie że to jest religia, nieprawda - to jest świetnie zorganizowany system społeczno-polityczny. Kompletnie nie modyfikowalny. I dopóki ten system sam z sobą (np. za pomocą jakiegoś "synodu" imamów) się nie dogada i nie ustali jednej swojej umiarkowanej wersji to nie ma o czym mówić... Co by jednak chrześcijaństwu nie zarzucać (sam jestem wierzący), to on się w powietrze jednak nie wysadza. A jak się nawet w czymś nie zgadzamy, to zawsze możemy sobie wybrać inną partię. Zresztą islam to nie tylko problem chrześcijan, tylko wszystkich innych kultur - czy ktoś słyszał by masowo się wysadzali hinduiści, baptyści czy korupcjoniści? no właśnie...

Gość Sky2345
Ale to nie jest nawet problem polskich służb. To jest problem każdego z nas. Ile osób zareaguje na zostawioną na przystanku reklamówkę i wezwie policję?

Gość Sky2345
Oczywiście w moim poprzednim wpisie nie miało "korupcjoniści" ;) :) ale "konfucjaniści" :)

Gość gość
są muzułmanie, to będą zamachy, zamachów nie będzie, jak nie będzie muzułmanów.

Gość repo
gość dziś Witam mam do was pytanie wszyscy zarzucają belgijski służbą że nic nie robi ale powiedzcie co zrobiły by w takiej sytuacji polskie służby. x służbOM - liczba mnoga x To nie jest wina służb, policji. To jest wina POLITYKÓW. Służby mają określone możliwości w tym prawne i w ramach nich działają. Jeśli nie ma WOLI POLITYCZNEJ, by rozwiązać problem, ten problem pozostanie nierozwiązany.

Gość salomon40
Tylko systemowym, długofalowym i wspólnym działaniem na płaszczyźnie współpracy krajów UE będziemy w stanie zabezpieczyć się przed radykalnymi ekstremistami, czy terrorystami jak kto woli. Wypinanie się się przez obecny rząd na UE , obrażanie na opinie i lekceważenie praw obywatelskich temu na pewno nie pomoże. Żadne rakiety w meczet, czy kulki w łeb- to są zachcianki mało rozgarniętych małolatów (raczej wiernych wojowniczemu Pis-owi). Nikt nie bedzie nas traktował poważnie, wspierał w antyterroryźmie, jeśli my wypinamy się na problem uchodźców. Bo nam się głównie należy. Terroryzm islamski będzie istniał, mniejszy lub wiekszy, dopóki kraje islamskie nie osiągną poziomu cywilizacyjnego europy.

Skoro deklarujecie się jako wierzący chrześcijanie, to zacznijcie się w końcu m/odlić. Te jałowe dysputy są o kilka lat spóźnione. Trzeba było nie piłować gałęzi na której siedzieliśmy. Chrześcijańskich korzeni potęgi Europy, teraz jest za późno. W XVI wieku potężna m/odlitwa r/óżańcowa wszystkich katolików świata uratowała nas przez inwazją turecką i dziś też tylko cud może nas uratować. Tak z ciekawości. Kto ma różaniec? A kto go używa? Naprawdę, żarty się skończyły. W 1939 też dywagowano "będzie ta wojna czy nie będzie?" Zadowoli się Hitler Czechosłowacją czy nie? Nie, nie zadowolił się. Muzułmanie też nie zadowolą się poszczególnymi krajami Europy. Idea dżihadu obejmuje cały świat. Jak długo ostaniemy się mając za zachodnią granicą Wielki Kalifat Europejski?

Gość repo
salomon40 dziś Tylko systemowym, długofalowym i wspólnym działaniem na płaszczyźnie współpracy krajów UE będziemy w stanie zabezpieczyć się przed radykalnymi ekstremistami, czy terrorystami jak kto woli. x Co do zasady zgoda. x Wypinanie się się przez obecny rząd na UE , obrażanie na opinie i lekceważenie praw obywatelskich temu na pewno nie pomoże. x Niby jakie wypinanie? Niechęć, niezgoda na przyjmowanie uchodźców, których zaprosiła nieodpowiedzialna Merkel? Ona zaprosiła, niech ona ponosi odpowiedzialność. x Żadne rakiety w meczet, czy kulki w łeb- to są zachcianki mało rozgarniętych małolatów (raczej wiernych wojowniczemu Pis-owi). x PiS, nie jest wojowniczy, tylko racjonalny w pragnieniu utrzymania jednolitej tożsamości narodowej i kulturowej Polski. Nie ma dużych grup mniejszości, nie ma problemów z mniejszością. Może zaprzeczysz? :D Meczety na zachodzie, jeśli są rozsadnikami radykalizmu, należy zamknąć i zlikwidować. Doskonale wiadomo, który meczet jest miejscem zebrań radykałów. Radykalnych przywódców oskarżyć i skazać za głoszenie nienawiści na tle rasowym, religijnym na dziesiątki lat ciężkiego więzienia. Ewentualnie proponować wyjazd na zawsze, ale razem z całymi rodzinami. x Nikt nie bedzie nas traktował poważnie, wspierał w antyterroryźmie, jeśli my wypinamy się na problem uchodźców. Bo nam się głównie należy. x Nikt nie musi na wspierać, bo to nie jest nasz problem. To jest problem tych durniów, którzy sobie go na głowy sprowadzili. My najwyżej oberwiemy odpryskami, lub poniesiemy poważniejsze skutki, jak na przykład możliwość poważnej ekspansji politycznej Rosji. x Terroryzm islamski będzie istniał, mniejszy lub wiekszy, dopóki kraje islamskie nie osiągną poziomu cywilizacyjnego europy. x Nie osiągną go, ani za lat 20, ani 50, ani pewnie 100. To nie jest najistotniejszy czynnik. Terroryzm radykałów islamskich, jest między innymi finansowany przez wielu bogatych muzułmanów z zamożnych krajów Arabskich. Ich cele nie są ekonomiczne, tylko polityczne i ideologiczne. Oni jedynie wykorzystują biedę innych współbraci w wierze :D Dają im pieniądze, wiedzę, całe to know-how. Doraźnie można terroryzm tzw państwa islamskiego ograniczyć znacząco w ciągu roku, do dwu lat. Wystarczy przeprowadzić kampanię lądową na terenach we władzy państwa isl. To nie jest takie trudne, ze względu na słabość państwa ils. i obecność wokół licznych jego wrogów, jak na przykład Kurdowie. Dlaczego nie jest to realizowane? Bo ten stan na Bliskim Wschodzie, jest na rękę wielu w tym USA, Rosji, Iranowi, Turcji. Każdy na tym piecze swoją pieczeń. Turcy boją się Kurdów, nie jakiegoś śmiesznego państw ils. Rosja gra o swoją stawkę w Syrii. USA woli stan kontrolowanego chaosu, bo szachuje Saudów... Długo by to omawiać. Natomiast Francja, Niemcy zupełnie wyrzekają się realizmu. I będą za to płacić.

Gość Sky2345
Salomon 40: "Terroryzm islamski będzie istniał, mniejszy lub wiekszy, dopóki kraje islamskie nie osiągną poziomu cywilizacyjnego europy. " Ale co mnie to obchodzi jako Europejczyka czy Polaka czy i kiedy islam (lub jakiś jego odłam) osiągnie poziom cywilizacyjny Europy? Szczerze - mi to "wisi" (przepraszam za kolokwializm). Czy ja (my) obarczamy Saudów problemami katolickimi? Naprawdę świat jest jednak duży i niech sobie znajdują miejsce w ZEA czy Arabii... ale nie bo król Arabii w którymś z wywiadów stwierdził, że on nie może przyjąć uchodźców, bo... jego poddanym obniży się poziom życia i będą musieli patrzeć na namioty... więc oni się nawzajem nawet nie szanują...

Gość gość
no to spoko, jak oni zaleją europę to my sie będziemy wysadzać i gwałcić ich baby, co będą wyzywajaco w burkach chodziły. ale my będziemy się przy meczetach atomówkami wypier.alać :) nie jakimiś śmiesznymi pasami jakiegoś kutafona.

Gość repo
Natomiast Europa; Francja, Niemcy, ta śmieszna Belgia, Holandia, UK powinny (jeśli nie chcą zeskrobywać trupów z ulic) zmienić politykę wobec muzułmanów. - zatrzymać napływ - odsyłać wszystkich bez papierów - odbierać obywatelstwo i wyrzucać kogo się da, zacząć od tych bezczelnych - rozbijać siatki radykałów, przy pomocy sprawdzonych policyjnych metod - likwidować radykałów czyli zabijać ich po prostu Czyli dążyć do likwidacji mniejszości muzułmańskiej w Europie. Oczywiście to będzie kosztowało. Ale za bezpieczeństwo zawsze się płaci. Mam świadomość, że obecni nikt się na taki plan nie zdecyduje. Zatem ofiar będzie coraz więcej, aż się Europa obudzi, lub nie. My pilnujmy swoich granic. Razem z mądrymi sąsiadami z południa. x Modlitwa nie zaszkodzi. Jestem za tym, chociaż nie ma we mnie wiary, aby chrześcijańskie korzenie Europy szanować i kultywować. Ale nie łudźmy się. Zlaicyzowany do szpiku kości Francuz, Belg, nie tylko nie weźmie różańca do ręki, ale nawet na niego napluje, bo to godzi w jego wolność :D i świeckość państwa.

Gość Sky2345
Repo racja. Co więcej - Polska ma tę zaletę, że w ciągu miesiąca może przywrócić pełnowartościowe kontrole graniczne, w przeciwieństwie do Niemiec, które tak były pewne swego, że mimo iż są tzw. "miękkim mocarstwem" (tj. ekonomicznym) to nie mają prawie w ogóle wojska nie mówiąc o policji granicznej. Ostatnio jakiś urząd federalny wyliczył, że odtworzenie straży granicznej zajmie około 4-5 lat i pochłonie min. 7 mld euro :) Ja naprawdę się zastanawiam kto tu w ostatecznym rozrachunku wyjdzie lepiej. My, czy może i bogatsze, ale wielokulturowe Niemcy. Wolę być przeciętnie biedniejszy, ale spokojniejszy :) Albo dochodzić do tego samego dłużej.

Gość gość
oni są już przegrani.

Gość Sky2345
Są ciekawsze absurdy. Setki tysięcy ludzi idzie sobie jak gdyby nic w poprzek przez Europę, ale to ja Europejczyk przechodząc przez granicę w przysłowiowym Guben / Kietz albo albo lecąc samolotem muszę się wylegitymować. Albo - zabiera się zasiłki pracującym Polakom ale zostawia Pakistańczykom w UK... itd. itp...

Gość salomon40
repo Problem uchodźców to jest problem europy, a nie pani Merkel. Nieodpowiedzialnie to zachowujemy sie my jako członek UE, który zabiegał o członkostwo a teraz zaczyna się tego wypierać. Stawiać warunki, żądania, podczas gdy latami czerpał z kasy. To wg Ciebie na tym polega członkostwo w takim klubie ? Unia to wspólnota nie tylko gospodarcza ale i polityczna. Politycznie bez unii jesteśmy zdanie na łaskę lub nie Rosji i exodus ludności islamskiej, która może lada moment bezpośrednio zapukac do nas. Nie tędy droga Panowie. To jest duży problem, ale nie Pani Merkel tylko dzisiejszej , zachodniej (w tym naszej cywilizacji). Tak uważam, że Pani Szydło, nieodpowiedzialnie krytykuje posunięcia UE ws uchodźców, sama nie dając żadnej konstruktywnej propozycji w tej materii, poza stwierdzeniem , że " my nie przyjmiemy". Bo nie. To nie jest dojrzała, długofalowa polityka. To jest polityka nastawiona na szybki efekt wyborczy. W Polsce popularne są skrajnie populistyczne ruchy, i to jest dla nich pożywka. PiS nie jest racjonalny. Jest demagogiczny i populistyczny. Na razie. Taka polityka nie dam nam potęgi o której marzymy a jedynie izolację. Najpierw polityczną a potem gospodarczą. Tak się maja fakty, wg mnie Panie repo.

Gość gość
makrela arabów zaprosiła i niosą jej fotkę. araby idą do europy po to, by zniszczyć kulturę europejska i nie ukrywają tego. podrzynanie gardeł białym, to muslimy lubią najbardziej.