Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko dostało 50tys. od dziadków

Polecane posty

Gość gość

Mam bardzo bogatych teściów. Tydzień temu dali naszemu dziecku na pierwsze urodziny 50 tys. na wszelkie wydatki w przyszłości. Bardzo źle się z tym czuję i nie wiem jak się zachować...

Gość gość
Założyć lokatę i jak dziecko będzie mieć 18 to dostanie kase. Co za problem?

Gość gość
Przecież nie wymusiłaś tych pieniędzy. Dali, bo chcieli sie podzielić. Zainwestować i cieszyć się, że dziecko nie będzie musiało w przyszłości zaciągać kredytu na 30 lat.

Gość gość
A to lobuzy z tych twoich teściów, przytulam.

Gość gość
A jak nie chcesz tych pieniędzy, to ja sie chętnie nimi zaopiekuję. ;)

Gość gość
ojojojojojoj jaka Ty nieszcześliwa, dostała 50 tysięcy i lametuje na forum:O

Gość gość
gość dziś Przecież nie wymusiłaś tych pieniędzy. Dali, bo chcieli sie podzielić. Zainwestować i cieszyć się, że dziecko nie będzie musiało w przyszłości zaciągać kredytu na 30 lat. x x kolejna durna:O niby za te 50 tysięcy kupi mieszkanie czy co? Z tego co wiem mieszkanie to koszt minimum 200tysięcy i wtedy się bierze kredyt na 30 lat, a to tylko 50 tys,więc niby te marne 50 tysięcy uchroni dziecko przed kredytem na 30 lat?:o

Gość gość
gość dziś gość dziś Przecież nie wymusiłaś tych pieniędzy. Dali, bo chcieli sie podzielić. Zainwestować i cieszyć się, że dziecko nie będzie musiało w przyszłości zaciągać kredytu na 30 lat. x x kolejna durnapechowiec.gif niby za te 50 tysięcy kupi mieszkanie czy co? Z tego co wiem mieszkanie to koszt minimum 200tysięcy i wtedy się bierze kredyt na 30 lat, a to tylko 50 tys,więc niby te marne 50 tysięcy uchroni dziecko przed kredytem na 30 lat?pechowiec.gif x x przecież to będzie procentować przez 17 lat conajmniej blondynko :o to jakoś ta suma się powiększy przez te lata. Do tego mogą dziecku tam wpłacać coś co miesiąc choćby po 200 300 zł. 50 tys. to już spora suma, i mieszkanie można kupić za 130 140 tysięcy już niezłe.

Gość gość
my od kuzynki dostalismy 20tys dla dziecka na urodziny(jako wklad do domu ktory kupujemy) tez bylo mi glupio, nawet chcialam zwrocic ale to nie wypada, wiec podziekowalam.

Gość gość
faktycznie problem, daj mi tą kase, po co masz sie męczyć

Gość gość
11.20 teraz kosztuja tyle mieszkania a skad wiesz ile beda kosztowac za 18 lat? Przyklad :moi rodzice 15 lat temu kupili dzialke za 25 tys i postawili dom ,teraz ta sama dzialka bez domu kosztuje okolo 150000.A tak wogole pieniadze ktore leza na koncie latami tylko traca na wartosci a procenty sa marne ,pieniedzmi trzeba obracac i wydawac.

Gość gość
ja też jestem babcią, ale dałam wnukom po 20 zł na zajączka. Wielki szcunek dla twoich teściów. Jak widać są teściowe dobre i złe oraz bogate i biedne.

Gość gość
Ja tez wnukom, jesli ich doczekam chce dac 50tys.ale euro. to piekny gest ze strony tescow.

Gość gość
gość dziś gość dziś gość dziś Przecież nie wymusiłaś tych pieniędzy. Dali, bo chcieli sie podzielić. Zainwestować i cieszyć się, że dziecko nie będzie musiało w przyszłości zaciągać kredytu na 30 lat. x x kolejna durnapechowiec.gif niby za te 50 tysięcy kupi mieszkanie czy co? Z tego co wiem mieszkanie to koszt minimum 200tysięcy i wtedy się bierze kredyt na 30 lat, a to tylko 50 tys,więc niby te marne 50 tysięcy uchroni dziecko przed kredytem na 30 lat?pechowiec.gif x x przecież to będzie procentować przez 17 lat conajmniej blondynko pechowiec.gif to jakoś ta suma się powiększy przez te lata. Do tego mogą dziecku tam wpłacać coś co miesiąc choćby po 200 300 zł. 50 tys. to już spora suma, i mieszkanie można kupić za 130 140 tysięcy już niezłe x x tak, tak, teraz głupie pisanie, że rodzice będą dziecku dokładali tam kilka stów co miesiąc, ale wcześniej nic o tym debilko nie pisałaś, więc się teraz głupio nie broń:O poza tym ciekawa jestem o ile te 50 tysięcy będzie większe na lokacie:O bez przesady:o Do miliona ta suma nie urośnie:P A mieszkanie za 140 tysięcy to jakaś nora i śmiech na sali, a nie mieszkanie:O Poza tym podejrzewam, że mieszkania będą jeszcze droższe niż teraz:O

Gość gość
tak, tak, teraz głupie pisanie, że rodzice będą dziecku dokładali tam kilka stów co miesiąc, ale wcześniej nic o tym debilko nie pisałaś, więc się teraz głupio nie brońpechowiec.gif poza tym ciekawa jestem o ile te 50 tysięcy będzie większe na lokaciepechowiec.gif bez przesadypechowiec.gif Do miliona ta suma nie urośniejezyk.gif A mieszkanie za 140 tysięcy to jakaś nora i śmiech na sali, a nie mieszkaniepechowiec.gif Poza tym podejrzewam, że mieszkania będą jeszcze droższe niż terazpechowiec.gif X o JA P*****LE. Będzie na wkład własny do mieszkania, czy nawet na jakiś start w dorosłe życie. To nie ja z toba pisałam wcześniej ale wkooriwasz tym swoim zacietrzewieniem. Lepiej mieć te 50 tys. niż nie mieć.

Gość gość
Nora?My z mężem kupiliśmy za 120 tys. 200 metrów wiec skończ

Gość gość
Na początek pieniądze można położyć na lokatę czy rachunek oszczędnościowy, później można pomyśleć co dalej. Wcale nie musi to być mieszkanie, wydatków w przyszłości będzie wiele i na pewno dziecku się przydadzą pieniądze. Autorka nie pytała co zrobić z pieniędzmi, napisała że źle się czuje z darowanymi pieniędzmi. Autorko - podziękuj i tyle. Skoro to zamożni ludzie i chcieli dać to tylko podziękować i cieszyć się trzeba ;-)

Gość gość
tylko nie zakładaj lokaty,pieniadze są nic nie warte, jutro złoty może się załamac i dziecko g****o bedzie miało, kup ziemie lub złoto

Gość gość
Też uważam że lepiej działkę albo złoto, za 20 lat to być może tą sumą będzie się można podetrzeć co najwyżej. Na pewno pieniądze stracą na wartości więcej niż złoto, jeżeli złoto w ogóle spadnie, a cena działki tylko wzrośnie.

Gość gość
Też bym tak chciała...

Gość gość
załóż mu konto i daj jak dorośnie

Gość gość
gość dziś A to lobuzy z tych twoich teściów, przytulam. xxx znow ta idiotka od lobuza i przytulania...

Gość gość
Jak dziecko dorośnie to i tak wszystko przechula. Nie zdziw się jak zostanie alkoholikiem.

Gość gość
Chyba jesteś chora... tak, na pewno zostanie alkoholikiem...

Gość gość
chore baby wyzej, zazdrosne bo same g****o dostały, i jeszcze 50 tys. to im mało. Autorko, podziękuj, nie tocz z nimi wojen w przyszłości, a pieniądze MĄDRZE zainwestuj, nie musisz natychmiast :)

Gość gość
przecież to będzie procentować przez 17 lat conajmniej blondynko pechowiec.gif to jakoś ta suma się powiększy przez te lata. Do tego mogą dziecku tam wpłacać coś co miesiąc choćby po 200 300 zł. 50 tys. to już spora suma, i mieszkanie można kupić za 130 140 tysięcy już niezłe. xxx Taaa... procenty to są teraz takie, jak kot napłakał. Z roku na rok mniejsze. Poza tym słyszałaś o inflacji? Wartość pieniądza spada. Co z tego, że kwota urośnie skoro mimo to będzie można za nią kupić o wiele mniej? Ja bym założyła kilka krótszych i dłuższych lokat, żeby nie pieniądze nie leżały w skarpecie, ale nie czekałabym z tymi pieniędzmi, aż dziecko dorośnie. Wydawałabym je na bardziej bieżące potrzeby dziecka. Może będziecie mu urządzać pokoik, może za jakiś czas kupicie mu dobry komputer itp. Pieniędzmi lepiej obracać, bo jak leżą, to tracą wartość.

Gość gość
gość dziś gość dziś Przecież nie wymusiłaś tych pieniędzy. Dali, bo chcieli sie podzielić. Zainwestować i cieszyć się, że dziecko nie będzie musiało w przyszłości zaciągać kredytu na 30 lat. x x kolejna durnapechowiec.gif niby za te 50 tysięcy kupi mieszkanie czy co? Z tego co wiem mieszkanie to koszt minimum 200tysięcy i wtedy się bierze kredyt na 30 lat, a to tylko 50 tys,więc niby te marne 50 tysięcy uchroni dziecko przed kredytem na 30 lat?pechowiec.gif x x przecież to będzie procentować przez 17 lat conajmniej blondynko pechowiec.gif to jakoś ta suma się powiększy przez te lata. Do tego mogą dziecku tam wpłacać coś co miesiąc choćby po 200 300 zł. 50 tys. to już spora suma, i mieszkanie można kupić za 130 140 tysięcy już niezłe. x x x x nie słyszałyście o inflacji? :o :o :o