Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maja, Emilka, Hania czy Łucja?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie :) Jestem w 8 mies ciąży. Ciągle zastanawiam się nad imieniem dla mojej małej Zanim jeszcze byłam w ciąży ( jeszcze przed ślubem) wraz z moim wtedy narzeczonym wymyśliliśmy że będziemy mieć Maję. Ale ostatnio wszędzie rodzą sie Maje.. I tak powoli rezygnujemy z tego imienia bo nie chce żeby moja córka była jedną Mają z siedmiu w klasie. Sama była w klasie gdzie takie samo imię jak ja nosiły jeszcze dwie dziewczyny. Nie wspominam tego miło. :) Na drugie będzie miała Zofia - po mojej zmarłej mamie. Jakie najbardziej pasuje to krótkiego nazwiska i drugiego imienia Zofia? Maja Emilka Hania czy Łucja? :) Dziękuję za waszą opinie (hejty pewnie też się znajdą - skoro musicie to piszcie) :) Pozdrawiam.

Gość gość
Hania i Łucja - bardzo ładne. Maja i Emilka strasznie oklepane

Gość gość
Hanek duzo...Lucja babcine, Maja-dziecinne i oklepane. wiec Emilia ok :P

Gość gość
Najbardziej z podanych podoba mi się Hanna (to też coraz bardziej popularne) Do imienia Zofia pasuje najbardziej (moim zdaniem) Emilia.

Gość gość
Łucja - śliczne. Miałam zamiar tak nazwać córkę ale jednak okazała sie chłopcem :)

Gość gość
Nie dawaj imienia po zmarłych bliskich osobach, potem to starszne brzemie dla dziecka jest. Emilka albo Hania ładne

Gość gość
Wszystkie poza Łucją są bardzo popularne. Hanek teraz jest więcej niż Maj, Emilek może trochę mniej. Zosia jest ładne, sama rozważałam dla swojej córki, też się pojawia wśród dzieci, ale jest wdzięczne i raczej nie z tych bardzo popularnych, więc może niech będzie po prostu Zosia? Z dwoma imionami są same problemy w papierach, ja nie dawałabym dwóch. Łucja moim zdaniem dla eleganckiej staruszki, nie małej dziewczynki. Oczywiście to moje zdanie.

Gość gość
Wszystkie ladne..oprocz Mai. Dla małego dziecka ujdzie (chociaż imię zbrzydlo mi, tyle tych Maj juz :D) ale nie chciałabym jako dorosla kobieta nosić takiego imienia.

Gość gość
Emilka super

Gość gość
Tylko Emilia, reszta brzydka lub oklepana.

Gość gość
Emilia jest bardzo oklepane, przynajmniej w moim mieście. Ciągle tylko Emilki i Natalki

Gość gość
Łucja jest przepiękne! Pozostałe też ładne ale wszystkie popularne więc na pewno się będą powtarzać. W zeszłym roku: Maja miejsce 4 - 8092 nadań, Hanna miejsce 6 - 6940, Emilia miejsce 14 - 3762, a Łucja miejsce 40 - 1119 nadań. Pod względem popularności jak i ogólnego wrażenia zdecydowanie Łucja.

Gość gość
Do Pani która napisała że Zosia nie jest popularne - w zeszłym roku miejsce 5 - 7380 nadań, zaraz po Mai więc oklepane to one jest również

Gość gość
ja mam Emilkę- Emisie, córka ma 8 lat i kiedyś nie było to imię tak popularne więc w swojej klasie jest jedna Emilka tylko - moja córka teraz to oklepane dość imię, Łucja też mi się podoba-chyba najmniej oklepane, na 3 miejscu Maja

Gość gość
Mi też się podoba Emilia. Pozostałe też ładne ale to wszystko kwestia gustu.. Ja bym na tym forum o to nie pytała :) tu połowa imion to patologia :)

Gość gość
nie maja i emilka! straszne pustaki... serio. Hanna i łucja - oba świetne :)

Gość gość
Moja córka jest Lucja- obecnie ma 5 lat i nie wyobrażam sobie innego imienia dla niej:)

Gość gość
Emilia najładniejsze :)) Emilka, milka , Emi, emiluś. Hanna potem będą mówić Hanka to nie brzmi ładnie a Hania brzmi tak jakoś litosciwie jak o jakiejś biedulce, maja kompletnie odpada, Łucja - brzmi dość ładnie.

Gość gość
srania nie hania - już sie głupia m jak miłośc naoglądała h ihi

Gość gość
mala Hania , duza Hanna mala Emilka , duza Emilia Maja brzydkie Łucja dziwne

Gość gość
Łucja albo Hanna. Moja córka jest Hanna Zofia ;)

Gość gość
Emilia babciowate. I dość oklepane. Hania - niby ok, ale też oklepane, bez szału. Maja - ładne, ale zgrane na maksa. Łucja - bardzo ładne, może lekko staroświeckie, ale podoba mi się. Na pewno brałabym je pod uwagę dla mojej córki.

Gość gość
Zosia? Nie za bardzo. Zofia to już w ogóle... Bardzo nie podoba mi się to imię w polskim brzmieniu.

Gość gość
Oprócz maju. Łucja.ładne.