Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie zachowac? Alimenty na rodzica

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Moi rodzice beda sie rozwodzic. Matka zdradzala tate od 12 lat, do tego wpadla w alkoholizm, z ktorego nie chce sie leczyc. Ostatnio powiedziala ze po rozwodzie poda tate, mnie i siostre o alimenty. Dodam ze moja mama zarabia 3 tys mies, oplat w domu nie robila nigdy, robil sam tata i remonty tez. Ostatnio kupila sobie mieszkanie na ktore wziela 30tys kredytu, gdzie rata z czynszem wynosi 1300zl. Jaka jest mozliwosc uzyskania przez nia tych alimentow od nas? My z mezem mamy na 4 os 4 tys oplat 1500, siostra 6500 na 3os oplat 400

Gość gość
Zadnych alimentow nie dostanie :)

Gość gość
Zadnych szans nie ma

Gość gość
Zanim pracuje szans nie ma, ale jeżeli pracę straci /skoro jest problem z alkoholem/ to dostanie na pewno. Teraz prawo tak to reguluje... Moja koleżanka płaci na ojca alimenty, chociaż to młody i zdrowy facet. Specjalnie nie pracuje na umowę, chce dzieciom uprzykrzyć życie. Myślę, że powinnaś z mamą porozmawiać spokojnie, po co chodzić po sądach i się denerwować.

Gość gość
można drogą sądową zmusić do leczenia odwyk zamknięty-działa tak jak turnus na kilka tyg jedzie , w pracy ma L4 i leczy sie w opiece społecznej dostaniecie info jak to załatwic pracowałam to wiem:)

Gość gość
gość 12:29 Ostatnio czytałam, że jeśli alkoholik nie wyrazi zgody, to podjeżdza pod brame zakładu, podpisuje odmowę i policja go odwozi...

Gość gość
Mnie nie stac na placenie na nia. Ona chce wszystkim na zlosc zrobic tymi alimentami. Spokojnie sie nie da bo ona sie awanturuje