Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obracanie się na brzuch

Polecane posty

Gość gość

Czy jest powodem do niepokoju to, że 5 miesięczne dziecko nie przewraca się jeszcze na brzuch? Na boki obraca się bez problemu, jednak na brzuch nie.

Gość gość
ktoś może odpowie?

Gość gość
Wszystko ok. Moje dzieci siedziały samodzielnie bez podparcia (posadzone) mając 6 miesięcy, a przekręcały się na brzuch i odwrotnie dużo później. Opisy rozwojowe są tylko orientacyjne.

Gość gość
c.d.Moje dzieci wszystko robiły wcześniej niż w opisach za wyjątkiem właśnie przekręcania się na brzuch i na plecy. Ponadto starszy NIE łapał się za stopy, nie bawił się nimi. (dokładnie, to złapał je kilka razy w przeciągu tygodnia jakoś około 7 miesiąca i tyle, tego bylo).ćwicz z dzieckiem przekręcanie się, ale na pewno samo się tego niedługo nauczy. I będziesz się irytować, że spokojnie przewinąć nie możesz.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi:)

Gość gość
Dokladnie, mam 8miesieczniaka i on z dnia na dzien rozne rzeczy robi. takze po prostu przyjdzie dzien i bedzie tak ze bedzie sie przekrecal. jednego dnia moj nie przekrecal sie drugiego juz tak, to samo z siedzeniem

Gość gość
Moja 5 kwietnia bskonczy osiem miesięcy i obraca się na brzuch i z powrotem dopiero od dwóch tygodni. To taki leniuch jest, także spokojnie ma czas jescze