Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mega poirytowana

Mega plaga

Polecane posty

Gość mega poirytowana

Co to za moda na dodawanie 'mega' w co drugim zdaniu zamiast przysłówka 'bardzo' (jestem mega głodna, on mi się mega podoba) lub jako określenie samo w sobie (to jest mega) albo podkreślenie znaczenia/wartości jakiejś cechy (ona jest mega laską)? Co to w ogóle ma znaczyć? To jest istna plaga! Przedrostek mega oznacza tyle co milion i nie powinien być nadużywany w połączeniu ze zwykłymi przymiotnikami bądź jako przymiotnik. To brzmi prostacko. Rozumiem jeszcze, że używają go małolaty z gimnazjum, ale to jest istna plaga wśród dorosłych, często wykształconych ludzi. Czy tylko mnie to razi?

Gość gość
ja kompletnie nie rozumiem uzywania prawie do wszystkiego okreslenia 'genialny': jakas laska pokazuje sukienke na lato, ktora sobie kupila a druga: ta sukienka jest genialna! kur/wa mac!!! jak genialna?? zmienia kolor? sama sie ubiera? rozbiera??? gotuje kur/wa obiad?? albo kolor nowych scian: genialny! no ja prdl JAK genialny??? ludzie uzywaja slow, ktorych nie znaja w ogole pojec!!! i nie mowie tu tylko o myleniu: bynajmniej z przynajmniej, ale jak mozna nie znac definicji slowa: genialny? juz chyba sama logika wskazuje co moze a co raczej nigdy nie bedzie chocby skaly sr.aly genialne :O

Gość mega poirytowana
Bo jestem też mega ironiczna

To jest jakby dostosowywanie się do otoczenia, które używa właśnie określeń, których do końca nie rozumieją. Masz przykład z tv dokładniej z TVN-u, gdzie w którymś tam programie Wojewódzki używa słowa to jest z******te z'a'j'e'b'i's't'e i tu nie ma znaczenie, czy ktoś tam jest dorosły, czy nie. Przyjęło się? Przyjęło, bo potem coraz częściej było to używane i już przez różne osoby w różnych takich podobnych programach. I jakie to odrazu stało się "modne i fajne"

mega poirytowanadziś Bo jestem też mega ironiczna X Nie jestem tym mega zaskoczony, bo byłem na 100% przekonany, że tak właśnie odpiszesz. I już w tym mega pozostaniesz, bo bez tego, nie będziesz mega ironiczna.

Gość gość
Nie jestem tym mega zaskoczony, bo byłem na 100% przekonany, że tak właśnie odpiszesz. I już w tym mega pozostaniesz, bo bez tego, nie będziesz mega ironiczna. x Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi, ale nie wnikam. Moja odpowiedź była na poziomie twojego pytania.

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi, ale nie wnikam. Moja odpowiedź była na poziomie twojego pytania X Moje pytanie było bardzo proste, a twoja odpowiedź MUSIAŁA już taka być, dlatego miałem tą 100% pewność, a, że nie wiesz o co chodzi, to wcale mnie nie dziwi.

Gość gość
Dobrze, dam ci tę satysfakcję, żebyś myślał, że dałam się wpuścić w maliny. Lepiej ci? Siedzisz na forum szukając zaczepki czy jaki czort? Bo jeśli zadając pytanie z góry znałeś odpowiedź, na którą zareagowałeś nieuzasadnioną złośliwością, to szczerze współczuję ci braku innych zajęć niż wyżywanie się na kafeterii. Może idź pobiegaj, poczujesz się lepiej :)

Gość gość
czesto uzywam tego okreslenia ;)

Gość mega poirytowana
do gościa z 4:28 No właśnie to podobny, chociaż inny problem. Nie chodzi o to, żeby być purystą językowym (chociaż jak najbardziej powinno się dążyć do poprawności językowej i bogatego słownictwa), ale takie bezmyślne powtarzanie słowa wyjętego z kontekstu lub po prostu nieznajomość jego znaczenia (chociaż również nie rozumiem jak można nie pojmować znaczenia słowa 'genialny') jest strasznie irytujące. Problem w tym, że osoby tak mówiące są ignorantami (przynajmniej w tej kwestii, uprzedzając ewentualne ataki kafeteryjnych trolli) i to my mamy 'ból' a nie one. W takiej sytuacji ratować się można podzieleniem się złością z frustratami podobnymi sobie ;)

Dobrze, dam ci tę satysfakcję, żebyś myślał, że dałam się wpuścić w maliny. Lepiej ci? Siedzisz na forum szukając zaczepki czy jaki czort? Bo jeśli zadając pytanie z góry znałeś odpowiedź, na którą zareagowałeś nieuzasadnioną złośliwością, to szczerze współczuję ci braku innych zajęć niż wyżywanie się na kafeterii. Może idź pobiegaj, poczujesz się lepiej X I tu się mylisz. Sama wpadłaś we własne sidła zarzucając coś innym, a sama tego używając. Ironia, to ironia i nie musi być mega, a to przeczy twojego tematowi, a skoro już wg ciebie jest mega, tak jak to do mnie odpisałaś, co przeczy głównemu twojemu tematowi, to już jest twoja złośliwość, którą tak nieudolnie próbujesz na mnie zrzucić. I w tym wypadku możesz współczuć, ale tylko sobie, nie przyjmując do wiadomości tego, co tobie wykazałem. Próbując pouczać w temacie innych, zacznij od siebie.

Gość gość
autorko nie masz większych problemów?

Gość mega poirytowana
I tu się mylisz. Sama wpadłaś we własne sidła zarzucając coś innym, a sama tego używając. Ironia, to ironia i nie musi być mega, a to przeczy twojego tematowi, a skoro już wg ciebie jest mega, tak jak to do mnie odpisałaś, co przeczy głównemu twojemu tematowi, to już jest twoja złośliwość, którą tak nieudolnie próbujesz na mnie zrzucić. I w tym wypadku możesz współczuć, ale tylko sobie, nie przyjmując do wiadomości tego, co tobie wykazałem. Próbując pouczać w temacie innych, zacznij od siebie. x Przeceniasz swoje zdolności analityczne i czytania między wierszami. Myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy? Nie będę ci tłumaczyła, że twoja logika nie trzyma się kupy, bo chęć wyzłośliwiania się przesłania ci trzeźwe myślenie, a i szoda czasu na tłumaczenie takich subtelności osobie tak pewnej swojego (wątpliwego) intelektu. I nie pouczam, ani nie zrzucam złośliwości (co to za konstrukcja swoją drogą?) tylko dałam się wciągnąć w bezsensowną dyskusję z trollem. Tyle mogę sobie zarzucić. Nie zaśmiecaj mi już tematu z łaski swojej.

Gość gość
do gościa z 6:23 Chciałabym mieć tylko takie problemy ;) Co nie oznacza, że nie mogę zadać pytania na forum i dowiedzieć się, czy tylko mnie to drażni i czy tylko ja zauważyłam to zjawisko. Taka ciekawska jestem, ot co.

Przeceniasz swoje zdolności analityczne i czytania między wierszami. Myślisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy? Nie będę ci tłumaczyła, że twoja logika nie trzyma się kupy, bo chęć wyzłośliwiania się przesłania ci trzeźwe myślenie, a i szoda czasu na tłumaczenie takich subtelności osobie tak pewnej swojego (wątpliwego) intelektu. I nie pouczam, ani nie zrzucam złośliwości (co to za konstrukcja swoją drogą?) tylko dałam się wciągnąć w bezsensowną dyskusję z trollem. Tyle mogę sobie zarzucić. Nie zaśmiecaj mi już tematu z łaski swojej. X Kolejna, co wcale mnie nie dziwi złośliwość czyt troll, tylko dlatego, że wykazałem iż próbując pouczać innych, sama siebie pogrążyłaś. Próbując "zabłysnąć" i nieudolnie z tego wybrnąć" chwytasz się słówek, które powyżej przez ciebie zostały napisane. Jednak nie zmienia to ISTOTY tematu i choć będziesz się coraz bardziej pogrążać, tymi, czy innymi wywodami, to nie zmienisz FAKTU, że zarzucasz coś innym, a sama to stosujesz. Sensu dyskusji i tak nie pojmiesz, bo i nie możesz, skoro przeczyłaś sama sobie, to brnij w tym dalej. Jednak to tylko świadczy o tobie i twoim "poziomie" gdzie klapki na oczach przysłaniają tobie FAKTY. Dlatego jest i troll i wcześniejsze złośliwości i to też jest tego potwierdzeniem.

Gość mega poirytowana
Skoro nie rozumiesz, to wytłumaczę ci jak krowie na miedzy: użyłam tego słowa, bo chciałeś je usłyszeć. Już prościej się nie da. Jeśli teraz nie pojmujesz, to już nie pojmiesz. A teraz idź wyżywaj się gdzie indziej. Bez odbioru.

Gość gość
to rozpowszechniajo gwiozdy jutuba

Skoro nie rozumiesz, to wytłumaczę ci jak krowie na miedzy: użyłam tego słowa, bo chciałeś je usłyszeć. Już prościej się nie da. Jeśli teraz nie pojmujesz, to już nie pojmiesz. A teraz idź wyżywaj się gdzie indziej. Bez odbioru X Ja sobie mogę chcieć, ale ty jako założycielka tematu w którym opisujesz co cię drażni, nie przeczyła byś temu, tylko dlatego, że ktoś tak chce, bo w ten sposób twój cały temat jest uwalony, gdyż każdy mógłby tobie powiedzieć "a co tobie do tego, skoro ja tak chcę mówić"? tylko fakt jest taki, że to co cię drażni, sama używasz i nie, że ktoś tak chce. Było proste pytanie, a prosta odpowiedź jak kogoś to słowo drażni by była np jestem bardzo ironiczna. Nikt nic nie kazał, nakazał pisać tego, co niby tak bardzo cię drażni. Do drugiej sytuacji związanej z tematem już się nie odnoszę, bo widzę, że to jak grochem o ściane. Papa

Gość gość
Gimbaza rzuca się jak wesz na grzebieniu

Gość gość
Ja nie moge zniesc 'jakis' zamiast 'jakichs'. Postepujacy analfabetyzm spoleczenstwa zatrwaza

Gość gość
Pełna zgoda z autorką. Nie ma dnia żebym nie usłyszała lub nie przeczytała że coś jest mega. Prymitywizm językowy postępuje

Gość gość
ta sukienka jest genialna! kur/wa mac!!! jak genialna?? zmienia kolor? sama sie ubiera? rozbiera??? gotuje kur/wa obiad?? x :D Dokładnie mega genialna :D Masz rację. Tego nie można spokojnie słuchać.

Gość gość
Bywalcy Kafeterii przoduja w kaleczeniu jezyka polskiego

Gość gość
Zbudowalem dzisiaj regal. Jest genialny, tip-top mega. Moglbym rzec, ze z******ty. Wypasiony ogromnisty. Bo, poniewaz, ze bynajmniej, bzdurki plecie sie najfajniej...