Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania889020321

Wkurzają mnie starzy ludzie

Polecane posty

Gość gość
Poza tym też nieraz jestem zmęczona, chora i muszę jechać autobusem i w tym wypadku nie ustepuję nikomu ponieważ też mam prawo siedzieć... Mogę ustapić jeśli ja dobrze się czuję i jezeli widzę ,że komuś jest ciężko ustać. Ale żeby ustepować tylko z racji wieku jakiejś hardej i niemiłej kobiecie nie to tego nie rozumiem. Niestety ja też się spotkałam ze zgryźliwością starszej kobiety choćby ostatnio kiedy miała mi za złe, że jadę z walizką w autobusie i zajmuje nią miejsce w przejsciu , ale ja stałam ,a nie siedziałam!

Gość gość
Stalam kiedys w kolejce na poczcie w jednym z zachodnich panstw. Starszy pan (ok.80-tki) zawracal glowe obsludze niekonczacymi sie pytaniami o proste sprawy, swoimi opowiesciami, itd. Rozejrzalam sie, okazalo sie ze w calej kolejce zniecerpliwiona bylam tylko ja. Polka, oczywiscie. ///// Otoz, w porzadnych spoleczenstwach ludzie szanuja starszych, rozumieja ze starsi potrzebuja wiecej czasu, ze maja TAKIE SAME PRAWA by cos kupic, by czegos sie dowiedziec, itd. My jestesmy spoleczenstwem chamowatym, prostackim, ktore nie szanuje drugiego czliweka nigdzie, ani w pracy, ani na ulicy ani w sklepie. Wszyscy na wszystkich sycza, sa zlosliwi, itd. Modzi, starzy, grubi, itd. - wszyscy jestesly wredni. ///// To my SAMI SPRAWIAMY ZE POLSKA JEST OKROPNA i ze zle sie NAM tu zyje. ////// Mimo ze pan pytal jeszcze dluuuuugo o proste sprawy, stalam juz spokojnie jak reszta kolejki. Ty tez bedziesz stary. Juz niedlugo!

Gość gość
patrz dookoła a nie tylko na swój czubek nosa ! roszczeniowi dziś młodzi ludzie są i bezczelni

Gość gość
Wkurzają mnie chamy i nieuki w każdym wieku. To jest po prostu śmieszne, kiedy ktoś się tłumaczy, że nie umie pisać, bo jest po ścisłym kierunku. Z tego samego powodu nie czyta książek, nie interesuje go nic, nie umie się wypowiedzieć, a jedyna kultura jaka istnieje w jego życiu to kultury bakterii w jego organiźmie. Też jestem ścisłowcem, ale pisać umiem :-D Już mam prawie 30 i mój organizm się starzeje jak każdy. Rozumiem, że gimbazie przeszkadzają starsi, bo wszystko ich boli i zrzędzą,ale starej krowie po studiach? Wstyd:-(

Gość Ania889020321
Szczerze? nie ruszają mnie wasze zawistne komentarze :P Tez umiem pisać, a że napisałam jedno slowo osobno, a nie razem to juz wielkie halo bo nie macie sie do czego przyczepic, a co do kierunkow scislych to uwazam, ze sa o wiele bardziej przyadtne w dzisiejszych czasach- zreszta to nie tylko moje zdanie, ale fakt. Jak ja bede stara to nie bede oczekiwala nie wiem jakich przywilejow z tego tytulu, a zreszta to, ze ktos jest w starszym wieku to nie znaczy, ze wszystko mu wolno! Owszem jakas nieporadnosc w starszym wieku jestem w stanie zrozumiec, ale tu nie o tym by l temat. Niestety starsze babki potrafia byc bardzo zlosliwe

Gość gość
Ania889020321 2016.03.25 09:47- jestem po ścisłym kierunku wiec ortografia nie jest mi aż tak bardzo potrzebna oczko.gif a zawsze miałam problem z tym co się pisze razem co oddzielnie i trudno, ty za to pewnie nie jesteś taka dobra z przedmiotów chemicznych jak ja " ortografia nie jest ci aż tak potrzebna?????--nie rób z siebie większej idiotki niż jesteś,jak ty możesz tak powiedzieć Polką od siedmiu boleści???? i co z tego,że skończyłaś chemię jak jesteś nogą w ortografii nie imponujesz mi,raczej wyzwalasz w czytających odrazę wiedz,że piszą tu ludzie z nie po jednym fakultecie ,ale pisać potrafią,ba nawet nie chwalą się swoja edukacją my ciebie oceniamy po twoich wpisach,dla mnie jesteś żałosna pod względem ortografii i brakiem szacunku dla osób starszych przeciwnie do ciebie,jest miła dla nich,cierpliwa i jakoś nigdy nie spotkała mnie przykrość z ich strony wymagasz od innych???? zacznij od siebie!

Gość gość
Dobra rada dla wszystkich którzy się starzeją. Niech zaciśną zęby i z życia się śmieją."/Szymborska

Gość gość
A ty nie dość że będziesz podłą staruchą to już jesteś młodą stetryczałą dziwą która nie ma w pustym łbie bardziej ambitnych tematów biedna i p******** na jezdeś masz się czym martwić córo gestapo chyba c isię śni tata w roli naczelnika krematorium.Nie masz innych problemów a może inwencji nie starcza jak się podmywasz suka jak się nudzi to siada pod stół i se pi--zd--e liże!!!

Gość Ania889020321
Kiedyś bardzo się ucieszyłam jak siedziałam w tramwaju, jakas stara baba biegła a motorniczy jej zamknał drzwi prze nosem i odjechał :)

Gość gość
A ja się cieszyłam jak krówsko jedno włażąc do tramwaju spierdziało się obleśnie i waliło tak, że omal się nie porzygałam. Teraz brzydzę się wsiąść do tramwaju, zresztą mam samochód. Tyle starych bab widuję i nie robią takich numerów, a tu młoda i wali ludziom pod nosem. Jedna gówniara była tak pijana, że zlała się w autobusie, a jej facet puścił pawia na ludzi. Brzydzi mnie komunikacja miejska przez takie bydło, fuj

Gość gość
up

Gość gość
ha ha, a dzieciarnia co, taka mądra szybka i sprawna? jak taki młody czasem lezie po pasach, to tak jakby miał tam starości doczekać, łeb spuści i gramoli sie babcia na przejściu przyspieszy, a taki studencik lezie jak krowa. małolaty dzisiaj są niezdarne, powolne, słabeusze roszczeniowo nastawione, niczego nie potrafią:( a wiedza młodego człowieka to po prostu załamka. bezstresowe wychowanie zabija empatię. a to co innym dajesz wraca w dwójnasób na starość. młody nie ustępuje miejsca starszemu? no i dobrze, niech siedzi, nastoi się jak będzie stary. każdego czeka to samo, nic więcej i nic mniej. tyle, ze w różnym czasie.

Gość gość
Tak szczerze, to mam dość jednych i drugich. Mój pies i kot mądrzejsze niż autorka i niektóre ofiary losu, które zechciały się pochwalić swoją głupotą w temacie. Pełno jest głupich lud******ażdym wieku, nieuków, prostaków. Psują tylko krajobraz i powietrze:-)

Gość gość
ci starzy byli kiedys tacy jak wy biegali byli dowcipni uprawiali sport buntowali sie przeciw swoim rodzicom przeżywali swoje miłosci itd róznią sie od tego pokolenia ze byli bardziej empatyczni i skłonni do pomocy innym byli jako społeczeństwo zgrani ,wasza starość bedzie o wiele bardziej okrutna niż ich

Gość gość
Nie ciesz się na zapas, wielu nie dożyje tej okrutnej starości. Rozjadą ich na przejściu dla pieszych, może ich też zabić jakiś fajny nowotwór albo niewydolność nerek. Kto ma coś wspólnego z branżą medyczną ten wie, ilu anemicznych zdechlaków, pokrzywionych to ta wspaniała młodzież, przyszłość narodu i takie coś ma dożyć starości? Nie ciesz się dziadku, nie będzie takiego przypadku

Ja myśle, że starsi ludzie często są o wiele bardziej przebiegli, niż ich o to podejrzewamy. Na co dzień kłamią, symulują, wprowadzają w błąd - tylko, by zyskać nad nami przewagę, by wzbudzić naszą litość i nas wykorzystać. W autobusach wybierają najlepsze miejsca, a gdy te są zajęte, często podchodzą do nich i udają, że im słabo. W kolejkach u lekarza nie przeciśnie się nawet mysz, na promocjach w dużych sklepach nie ma szans, by coś kupić, bo starsi ludzie już tam są. Często zapisują się do kilku kolejek do tych samych specjalistów, a tym samym sztucznie je wydłużają. Sępnią grosza dla wnuków, a wydają krocie na niepotrzebne leki. Uważajcie na starszych ludzi! Jedynym pocieszeniem jest to, że i my kiedyś dziewczyny będziemy starsze, a wtedy świat będzie należał do nas!

Gość gość
Sępnią grosza dla wnuków, a wydają krocie na niepotrzebne leki. " odp*****l się od starszych ludzi wywłoko widać,żeś wylazła z patologii,pewnie tez nie miałaś babci/jej szczęście,że nie musiała patrzeć na twoją mordę/

Gość gość
ten post wyżej napisała w****iona młoda osoba wstyd mi za ciebie debilko

Gość Doria

Więcej empatii, szczególnie w przypadku braku higieny u osób starszych. To bardzo delikatny problem. Często osoby starsze mają problem z higieną nie dlatego, że im na tym nie zależy ale dlatego, że jest im trudniej. Dla mojej babci wejście do wanny stanowiło problem, prysznic z kolei był za śliski. Rozwiązaniem stała się ławka nawannowa Armedical.