Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania889020321

Wkurzają mnie starzy ludzie

Polecane posty

Gość Ania889020321

Może nie wszyscy, ale niektózy szczególnie kobiety są okropni :O Np niby takie słabe, a pchają się do autobusu nie patrząc czy kogoś stratują, a jak wysiadają to już powoli strasznie przez co opóźniają jazdę co szczególnie wkurza jak się człowiek śpieszy np dp pracy czy na dworzec.. Tak samo w klepach chodzą jak świete krowy , chcą żeby to tylko im ustepować w kolejkach, u lekarza wszędzie... A jak cos wybieraja w sklepie czy aptece to czasem sie dluuuugo czeka bo nie moga sie zdecydować na coś ... Może jestem wredna ,ale przez to mnie oni wkurzaja, choc zdarzaja sie wyjatki

Gość Ania889020321
poza tym mało starszych ludzi jest takich naprawdę zyczliwych i usmiechnietych, często się nie myją :O

Gość gość
bananowa mlodziez jak ty jest jeszcze bardziej wkurzajaca. ślepe to i głuche na wszystko z nosem wlepionym non-stop w telefonik i ze sluchawkami na uszach. roszczeniowe, wychowane w przekonaniu ze szacunek nalezy sie tylko im obrzydliwosc

Gość gość
Nikt nie ma przez cale zycie 18 lat. Poczekaj kilka lat. Rowniez bedziesz dla modszych "s t a r a" Cierpliwosci. Czas dla kazdego odmierza sie tak samo :)

Gość gość
09:12- ale ja chociaz jestem kulturalna i np nie pcham się jak one czy nie mam rozczeniowego podejścia np jak widzę ,że ktoś wysiada z autobusu to nie chce koniecznie w tym momencie wsiadać i w ogole :O Choc mimo ,ze jestem jeszcze dosc mloda to też bywaja dni, ze źle się czuje i mam wrazenie ,ze wtedy te babcie maja wiecej sily ode mnie

Gość Ania889020321
09:12- nie mam już 18 lat, tylko o 10 wiecej ;) Poza tym nie nazwałabym się "bananową młodzieżą"

Gość gość
młodzi, nowocześni , wykształceni powinni sprawić , zarządzić by starzy jak najwięcej ich ukrzyżować. tani sposób tylko trochę gwoździ i dwie osoby do pracy akordowej na umowę cywilno-prawną . do dzieła!

Gość gość
mnie tak samo :O

Gość Ania889020321
No dobrze starszym ludziom nalezy się szacunek piszecie, jak i młodym zreszta, ale dlaczego oni się tak zachowują? Np pchają się niekulturalnie albo na głos kogoś obmawiają np swoją sąsiadkę, dlaczego są czem niemili itd? To jest brak kultury i tym budza do seibie niechec tylko

Gość gość
Nadejdzie czas, z e "mlodzi,nowoczesni" beda w wieku swoich rodzicow i dziadkow i beda gorzko plakac.. Nad tym w jakim duchu pogardy wychowaja swoje wlasbe dzieci. Ktore beda ich traktowaly jeszcze gorzej jak on traktuja teraz starszych. Taka prawda.

Gość gość
Mnie też wkurwiają ci starzy, niby tacy schorowani , ale jak coś na promocji w markecie to pierwsi rozpychają się z tymi swoimi wózeczkami i popierdala to mało nóg nie połamie. U lekarza też tylko czatują pod drzwiami żeby się wepchać. A brak higieny u tych ludzi to już nagminny!

Gość Ania889020321
Jak kiedys będę stara to napewno nie będę niekuturalna...Niestety najwięcej braku kultury zauwązyłam właśnie nie u młodych, ale u starszych Znam też bardzo pogodnych i życzliwych starszych ludzi jak dziedków mojego faceta np ,ale mało takich jest

Gość gość
my Polacy jesteśmy chamowaci,bez kultury,zazdrośni o wszystko,zawistni,smutni tacy jesteśmy za granicami kraju także 🖐️na szczęście połowa z nas to ludzie dobrze wychowani,serdeczni,życzliwi-i nieważne czy to młody czy starszy człowiek,mówię o naszych Rodakach menda zawsze będzie mendą!!!!!!!!!!!!!!! Wesołych Świąt malkontenci !!

Gość Ania889020321
09:38- napewno wśród młodych tez sa różne osoby, chamskie tez, ale nie spotkałam się z tym zeby np młoda osoba się gdzies pchała byle by być pierwsza itd

Gość Ania889020321
Albo kiedys jak jechałam latem mpk to przypomina mi sie pewna sytuacja, ze jechaly wlasnie takie dwie staruszki i dziewczyna w dosc krotkiej miniowce to zaczeły ja obsmarowywac na caly autobus jak to mozna doope wszystkim pokazywac.. Same nie maja juz co pokazac to im zal pewnie... Albo sama wobec siebie kilka razy sie z podobnym chamstwem zetknełam A przepychanie sie, wymuszanie miejsca siedzacego itd to juz jest nagminne

Gość gość
gość dziś 09:12- ale ja chociaz jestem kulturalna i np nie pcham się jak one czy nie mam rozczeniowego podejścia np jak widzę ,że ktoś wysiada z autobusu to nie chce koniecznie w tym momencie wsiadać i w ogole pechowiec.gif Choc mimo ,ze jestem jeszcze dosc mloda to też bywaja dni, ze źle się czuje i mam wrazenie ,ze wtedy te babcie maja wiecej sily ode mnie xxx a ja ci napisze tak co rano wsiadam do tramwaju na pętli tramwajowej. Razem ze mną wsiada ze stu studentów, bardzo kulturalnych zapewne bo obok jest akademik i jada na uczelnie. kazdy natychmiast wpycha nos w telefon i ślepnie na wszystko co dzieje sie dookoła. O ustąpieniu miejsca komus starszemu albo ciezarnej albo matce z rozbrykanym dzieciakiem mowy nie ma... wybacz, mnie chyba innej kultury uczono

Gość gość
autorko,ortografia na bakier,rażą nas twoje błędy na pewno----------na pewno pisze się oddzielnie____zapamiętaj! krytykujesz innych,weź się za naukę,bo nie uchodzi być analfabetką w sieci,skoro chcesz tu pisać słownik ortograficzny w łapy!

Gość gość
Ale młode osoby tez maja prawo byc zmeczone szczegolnie ,ze wracają z uczelni czy pracy, a takie starsze osoby siedza na emeryturze... Jak widze, ze ktos jest slaby niezaleznie od wieku to ustapię, ale wiele tych staruszek jakos pchac sie ma sile i jezdza na ten targ codziennie też bez sensu akurat w godzinach szczytu, przeciez jak wysiadają przy placu targowym to pol autobusu sie zwalnia :D No to niech nie narzekaja, ze nie ma gdzie usiasc

Gość Ania889020321
09:47- jestem po ścisłym kierunku wiec ortografia nie jest mi az tak bardzo potrzebna ;) a zawsze mialam problem z tym co sie pisze razem co oddzielnie i trudno, ty za to pewnie nie jestes taka dobra z przedmiotow chemicznych jak ja

Gość gość
U innych widzi sie wady jaskrawiej niż u siebie.

Gość Ania889020321
tez mam wady, ale przynajmniej się kulturalnie zachowuje ! A oni, coż nie potrafią...Dobrze, ze zbieram na wlasny samochód moze już niedlugo nie będę sie meczyc w tym mpk ;)

Gość gość
Są ludzie, którzy nie grzeszą jest kulturą i dobrym wychowaniem i to akurat jest niezależne od wieku, Autorko.

Gość Ania889020321
09:53- oj, owszem jest.... Młodzi też bywaja różni, ok, ale niektóre starsze kobiety to porażka jest

Gość gość
a mnie irytuje ich niedołestwo, ale nie denerwuję sie na ich zachowania, bo wiem, z czego one wynikają i mam juz rodziców w podeszłym wieku widze, jak ich samych wkurza, że nie sa tak sprawni, jak kiedyś, że boją sie nie zdążyć, że mają mało kasy itd, z czego wynika ich np. pchanie się w autobusach czy kolejkach słabo widzą, slabo słyszą, więc wszystko idzie im wolniej trzeba to zrozumieć a nie się wkurzać brak higieny też nie wynika z powietrza, za czasów ich nauki higieny kąpiel była raz w tygodniu w wodzie grzanej na piecu, na starośc trudno im zmienić przyzwyczajenia z całego życia poza tym niektórzy słabo sie ruszają, ciężko im wykonac nawet najbardziej podstawowe ruchy inni mają depresję, bo dopadają ich ciężkie choroby, nic im sie nie chce, myć i sprzątać też trzeba mieć trochę tej empatii...

Gość gość
Brak cierpliwości dla ludzi starszych świadczy o całkowitym braku kultury inteligencji i uczuć wyższych.. Zrozum kobietko, że oni już nie myślą tak, jak kiedyś, uwsteczniają się z myśleniem na skutek różnych chorób i dlatego tak "chamsko" się zachowują. Może na codzień nikt się nimi nie zajmuje i dlatego wyrobili w sobie nawyk walki o wszystko, bo jak nie zawalczą, to ich ktoś odsunie. To jest ich walka o przetrwanie. To, że zachowują się jak dzieci obmawiając kogoś głośno w jego obecności najczęściej jest spowodowane większymi lub mniejszymi zmianami w mózgu lub paskudnym samopoczuciem (np. coś ich mocno boli i jest im źle na tym świecie, wiec chcą, żeby innym też nie było dobrze). Nas też to kiedyś czeka i nic na to nie poradzimy, ze młodzi będą się wkurzać na nasze zachowanie. A może nie będą..

Gość gość
10 02 Ale chamstwa nic nie upsrawiedliwia nawet gorsze samopoczucie

Gość gość
Nadal nic do Ciebie nie dotarło? Nie przyjmujesz do wiadomości, ze czasem zachowują się jak dzieci? Dzieci też są chamskie. Dziecko pyta mamę głośno "dlaczego ta pani tak śmierdzi?". Z nimi jest podobnie. Nie dociera do Ciebie, że trudno im cokolwiek zapamiętać, zakombinować i zachowywać się zawsze tak, by innym nie było przykro? Kiedyś też Twoje myślenie będzie mniej bystre i też taka będziesz.

Gość gość
Cham jest chamem, czy dzieckiem, czy mlodzieża czy starcem. Kultura nie od wieku zalezy. Mysle,ze autorka na starość bedzie zrzedliwa, mająca wszystkim za złe , staruszką. A co do starszych w autobusie - wystarczy odrobina wyobrazni i wiedzy o organizmie, zeby wiedzic, ze starszy czloweik jak sie przewroci w autobusie, moze juz sie nie podniesc ( polamie biodra, polozy w lozku i smierc, nie jest to rzadkie). bezpieczniej , gdy siedza, no i ostroznie wysiadają.

Gość gość
debilne myślenie moja babciunia tak bardzo chciała byc samodzielna i niestety,pośliznęła się w wieku 87 lat i zlamała kręgoslup w łóżki leżała 10 lat,nie było dla niej ratunku ale nigdy nie opluwała nikogo,nikogo nie krytykowała, zawsze serdeczna,kochana-zdana na swoja najmłodsza córkę nie pieprz nam tu głodnych kawałkow o ludziach starszych gdyby twoi rodzice nauczyli ciebie szacunku do starszej osoby,nie blaznowałabys tu dzisiaj dla mnie jestes" maluczkim człowieczkiem" naucz sie ortografii___moi rodzice mowili,że jesli masz sie za patriotkę,naucz się pięknej mowy ojczystej w mowie i piśmie a twoja chemia to zaledwie mały fragmencik twojego istnienia

Gość gość
Ja się niestety musze zgodzić z autorką i tu nie chodzi o to, ze są niedołężni bo to zrozumiałe, ale starsze baby potrafią być bardzo wredne i złosliwe, taka jest prawda :( Nie wiem z czego to wynika, ale to ze może im ciężko to nie jest usprawiedliwienie. I nie są to też świete krowy żeby sie tak zachowywać. Ja czasem ustąpie miejsca starszej osobie jeśli widzę, że faktycznie ciężko się porusza, ale jeśli stoi nade mna babsztyl 60 plus wagi ciężkiej i żąda ustapienia miejsca rozczeniowym tonem to mówię, ze nie moge stać bo jestem w ciązy i już :P