Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownica12345

Jak powiedzieć pracodawcy że odchodzę ?

Polecane posty

Gość pracownica12345

Zatrudniłam się w małej firmie jako pracownik IT. Właśnie kończy mi się 3 miesięczny okres próbny. Firma płaci mi trochę mniej niż zaproponowałam na rekrutacji ale przystałam na ich propozycję. Dostałam zaproszenie od innej firmy na rozmowę rekrutacyjną (firmy do której starałam się dostać jakiś czas), proponują mi większą stawkę niż mam tutaj. Obecny pracodawca jest ze mnie bardzo zadowolony, wyraziłam chęć dalszej współpracy, pewnie niedługo dostane umowę do podpisania. Tu nagle pojawiła się oferta nowej firmy. Chcę odejść ale nie wiem jak powiedzieć to mojemu obecnemu pracodawcy. To taki dobry człowiek któremu zawdzięczam masę umiejętności. Ma co do mnie duże plany, chce mnie wysłać na szkolenia. Musiałabym odejść już 4 kwietnia bo wtedy kończy mi się umowa na okres próbny. Nie wiem jeszcze co wyjdzie z tamtą firmą, we wtorek mam rozmowę ale spodziewam się że będzie pozytywnie. Powiedzieć już mojemu kierownikowi że ktoś się o mnie stara , poczekać do wtorku ? Zal mi odchodzić na ostatnią chwilę i zostawiać ich bez pracownika. Mam mętlik ;( Kiedy im o tym powiedzieć ?

Jeszcze nie masz pewności, że będziesz tam pracować. Nie masz podpisanej umowy z żadną z tych firm. Poczekaj na wynik rozmowy, jeśli będzie pozytywny, powiedz szefowi, że dostałaś propozycję pracy w firmie, w której byłaś 4 miesiące temu na rozmowie, a pensja jest wyższa. Jak podniesie Ci pensję, to zostań, jak nie podniesie, bierz nową pracę. Każdy pracodawca przyjmując osobę na okres próbny ryzykuje, że zostanie bez pracownika. Po to właśnie jest okres próbny. Więc żadnych sentymentów. Myślisz, że pracodawcy je mają? Tu chodzi o kasę.

Gość pracownica12345
Dziękuje za odpowiedź, tak chyba zrobię. Poczekam do wtorku