Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SYnek bardzo aktywny

Polecane posty

Gość gość

Mamusie pomużcie! :( Mój trzyletni syn od urodzenia jest bardzo aktywny często agresywny ma napady histerii z byle powodu. Wieczorami nie może zasnonć a rano nie można go obudzić. Nie znosi uczyć się piosenek i wierszyków i mówi niezrozumiale. Nie wiem jak mam traktować jego napady złego humoru agresji czy histerii :( Rozmowy i tłumaczenia nie skutkują :( Siedmioletnia siostra boi się brata. Gdy mu się coś nie podoba jęczy, krzyczy lub histerycznie płacze i właściwie nie ma sposobu na uspokojenie go. Czy to są objawy dziecka nadpobudliwego? Czy można to jakoś zmienić? Problem jest naprawdę poważny bo czasami wydaje mi się że nie potrafię zapanować nad swoimi nerwami i może się to źle skończyć. Często dochodzi na tym tle nawet do kłótni rodzinnych z mężem :( i córki i dziadków, itp. Poradźcie coś !! Ja nie mam siły :(

Gość gość
A to mały słodki lobuz, przytulam.

Gość gość
ale przytulanie nic nie daje on ciongle chce skakać brykać bawić się i jeszcze jak go prosze aby się uspokoił to jest agresywny i krzyczy ba mnie :(((( ja jusz siły nie mam do niego tyle razy płakałam przez te kłutnie w domu

Gość gość
Autorko polecam słownik ortograficzny

Gość gość
Na każdy objaw agresji trzeba reagować mówiąc mu prosto w oczy, ukuncąć, żeby być na jego poziomie, nie mówic do niego z góry, ani do jego pleców. Należy zatrzymac rękę i powiedzieć kategorycznie " Nie wolno bić, bo to boli" i zaprowadzic do pokoju za karę lub na jeżyka. Jeśli niszczy zabawke, zabrac i polożyć na szafie wysoko, oddać na drugi dzień rano. Nie odpuszczać i być konsekwentnym. Moze będziesz to powtarzać mu z 1000 razy i nie zrozumie, ale za 1001 załapie. Tyle przeczytałam w mądrych książkach typu " Bunt 2 latka"Tracy Hogg czy książka Doroty Zawadzkiej -nie pamiętam tytułu

Gość gość
Ta książka to "Język dwulatka" sory

Gość gość
"mały słodki lobuz", taaa...:O. Paskudny, niewychowany gówniarz, któremu przydałoby się solidne przetrzepanie dupska i tyle.

Gość gość
ze tez ty napisałaś jakimś cudem poprawnie wyraz "histeria" to az mnie podziw bierze jaka zdolna bestia z ciebie