Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CSR. Wierzycie w społeczna odpowiedzialność biznesu?

Polecane posty

Gość gość

Czy wierzycie w społeczna odpowiedzialność biznesu? Znacie jakąś firmę, która angażuje się w takie działania, ale nie tylko dla PR-u?

Gość gość
Przyznam szczerze, że tez mam z tym problem. Swego czasu pracowałem w dużej korpo i oczywiście mieli tam nawet specjalny zespół ds CSR. Co oni tam przez cały rok robili - pojęcia nie mam. Czasem było słychać o jakichś wydarzeniach z okazji Bożego narodzenia albo dnia dziecka. A tak - cisza. Więc wydaje mi się, że było, bo nie wypada nie zajmować się CSR-em - będąc korporacją. Ale ostatnio coraz więcej czytam o firmach naprawdę odpowiedzialnych społecznie (np xbs group), które nie tylko mówią, ale tez robią. Współpracują z wyższymi uczelniami - są patronami, zapewniają stypendia w swojej dziedzinie, angażują studentów (na przykład z ASP) do udziału w swoich projektach artystycznych itp. I to już mi wygląda o wiele bardziej wiarygodnie.

Gość gość
Dokładnie. Teraz "wypada" aby mieć działający CSR, ale jak to faktycznie jest... Różnie bywa. A co do tej firmy xbs group, to faktycznie mają ciekawe społecznie inicjatywy. Fajnie wiedzieć, że gdzieś się robi, a nie tylko gada...

Gość gość
Tak, słyszałem o tej grupie XBS. Oni i z uczelnią wyższą współpracują i jakieś fajne inicjatywy dla studentów ASP maja, ciekawa firma.

Gość gość
XBS Group współpracuje z wyższą uczelnią? A którą?

Gość gość
Ma patronat specjalizacji Łańcuch dostaw i Logistyka na Wyższej Uczelni Ekologii i Zarządzania w Warszawie z tego co pamiętam.

Gość gość
No i właśnie takie firmy jak XBS Group, które angażują się wiele tego typu działań są godne naśladowania i polecania!

Gość gość
U mnie w korporacji to tylko hasła wzniosłe były, a inicjatyw namacalnych w ramach CSR bardzo mało. Fajnie, że takie firmy jak xbs group angażują się w coś więcej niż tylko sam biznes.

Gość gość
XBS Group współpracowało z moim ASP, fajny konkurs wymyślili, bo trzeba było zaprojektować opakowanie, w którym oni teraz wysyłają paczki. Mi niestety się nie udało, ale wyróżnili prace trzech osób. To najlepsza inicjatywa, o której słyszałam. No chyba nie powiecie, że nie jest genialna?

Gość gość
Nie wiem co to za firma i nie mam zamiaru sprawdzać, ale musi być wyjątkowo hujowa, że porywacie się na tak żenujące próby reklamy.