Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komunia Chrzesniaka. Brak kontaktu z rodzicami...

Polecane posty

Gość gość

Bratanek mojego bylego idzie do komuni w tym roku. Wybrali mnie na chrzestna gdy jeszcze bylismy razem ale stalo sie jak sie stalo i od 5 lat nie jestesmy razem. Z jego rodzina kontakt tez sie urwal. Przez pierwsze dwa lata wysylalam jeszcze malemu prezenty tzn podawalam je przez moja corke ktora jezdzila do taty i do rodziny zaprzestalam jednak bo ani razu nie udlyszalam dziekuje. Ani telefonu ani smsa a przeciez rodzice mogli kazac chlopcu zadzwonic i podziekowac. Gdy moja corka szla do komuni to prezentu od nich tez nie dostala tzn dali prezent ale nie jej tylko jej ojcu a ona tylko pamiatke do rak dostala. Teraz pojawilo sie zaproszenie na komunie i nie wiem co robic jechac czy nie. Z ta rodzina w ogole nie rozmawiam moja corka tez tam jezdzi raz na dwa miesiace bo tata ma nowa rodzine i corcie olal a z drugiej strony to tylko dziecko....

Gość gość
Ja bym pojechała do kościola na pewno. A czy pójdziesz na obiad to trudno ocenić, jak będziesz się tam dobrze czuła i miała chociaż jedna osobe z którą będziesz mogła normalnie pogadać to idź :)

Gość gość
dlatego bierze się osoby z rodziny na chrzestnych.. a ty musisz zdecydowac czy chcesz miec kontakt z tym dzieciakiem czy definitywnie go zrywasz( nie jadąc na komunie).. chyba troche przesadzasz wymagajac zeby kilkuletnie dziecko dzwonilo do ciebie z podziekowaniami

Gość gość
Wiesz, co to interpunkcja?

Gość gość
gość dziś nie ma reguły, są sytuacje gdy bierze się kogoś z rodziny i się z nim nie utrzymuje kontaktów.

Gość gość
Skoro gowniak nie podziekowal ci za zaden prezent ja bym mu nic z drogich prezentow nie dala. Widac ze szczyl nie wychowany. Co najwyzej pojechalabym do kosciola i dala pamiatke komunii albo biblie. To wystarczy, to swieto chrzescijanskie a nie rewia prezentow. Na obiad bym nie poszla ale oczywiscie zrobisz jak zechcesz.

Gość gość
Dokladnie a jak chcieli miec kontakt z chrzestna dziecka to mogli cie od czasu do czasu zaprosic. Obiad chyba w ogole odpada bo jak kontakty z rodzina nie masz to bedziesz tam jak cep. Idz do kosciola cos mu daj i tyle.