Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jadać na Au Pair musze umieć gotować?

Polecane posty

Gość gość

Czy jadać na Au Pair musze umieć gotować? Czy to się tylko dziećmi zajmuje, czy gotowanie też?

Gość gość
to zalezy od rodziny, ustalasz z nimi zakres swoich obowiazkow

Gość Zielonkowo
Tez mi się tak wydaje - dodatkowo takie ustalenia robi się dużo wcześniej, bo rodzina już w Polsce daje znać firmom, które takie wyjazdy organizują jak np. http://www.campamerica.pl/ jakie wymagania ma wobec kandydatów na opiekunka

Gość Kaszmerowa
Ja nie widze problemu, tak się składa, że gotuję całkiem nieźle, więc przygotowanie posiłków dla dzieci nie sprawiło by mi większego problemu. Ale faktycznie, jak się wybiera taki wyjazd np z http://aupair.aifs.pl/ czy innych firm je organizujących, to warto dopytać o wszystkie szczegóły tak, żeby wiedzieć co będzie leżało w ramach naszych obowiązków.

Gość gość
Au Pair w USA nie musi umieć dobrze gotować! Wystarczy umiejętność przygotowania prostych posiłków, kanapek, podgrzania obiadu dla dziecka po szkole:-) Poza tym w USA wogóle gotowanie oznacza przygotowanie w mikrofalówce czy piekarniku gotowych dań! Zatem nie ma co się martwić gotowaniem. Wiecej informacji o codziennym życiu au pair w USA znajdziesz na aktualnych blogach au pair zgłoszonych do konkursu na Najlepszy Blog Au Pair 2016 z Prowork, które możesz śledzić na co dzień: https://www.facebook.com/KonkursNajlepszeBlogiAupair/

Gość gość
Ogólnie wszystko sobie wcześniej z rodziną ustalisz. Jeszcze dodam, że odradzam wyjazd na Au pair, większość szuka taniej siły roboczej i wykorzystują jak tylko się da. Powodzenia i pozdrawiam

Gość pattiexdd
To zależy od rodziny. Niektóre rodziny wymagają od Ciebie, abyś gotowała, inne nie. Ja osobiście gotować nie potrafię, ale dla swojej dziewczynki muszę przygotować jakieś łatwe dania na obiad. Przed wyjazdem do Anglii nigdy nie gotowałam, teraz tutaj się nauczyłam tego i owego. Nie taki diabeł straszny jak go malują ! Tylko podczas rozmowy z rodzinkami musisz zawsze zapytać, czy mają jakąś konkretną dietę, czego dokładnie od Ciebie wymagają, żeby później nie było nieporozumień. Ja wyjechałam do Anglii za pośrednictwem firmy Prowork i też się obawiałam tego, że przez mój brak talentu kulinarnego będzie ciężko, a tymczasem spędzam najlepszy rok życia u angielskiej rodziny, która traktuje mnie jak członka tej rodziny. Coś cudownego ! Serdecznie polecam ten wyjazd. Na jego temat możesz się więcej dowiedzieć na stronie agencji Prowork. www.prowork.com.pl Na stronie znajdziesz też spis blogów byłych i aktualnych Au Pair, które na pewno rozwieją wszystkie Twoje wątpliwości. :)