Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz pozwala pasierbowi spedzac każda chwile przy komputerze lub ps

Polecane posty

Gość gość

Maz ma syna ktory z nami mieszka. Pasierb jest ogolnie pogodnym11latkiem,pomocny(pojdzie po zakupy, pomoze w kuchni), nie jest zlosliwy. Ale jego glowna wada to to ze on gra za duzo na komputerze lub ps3. Gdy tylko wroci ze szkoly to gra do 19stej!potem z łaska odrabia lekcje. Podczas pisania nawet jednej kartki narzeka ze jest to za duzo, caly czas rozglada sie podczas odrabiania lekcji, wymysla ze idzie pic, siku itd itd.... A ja jestem z tym sama. Maz olewa to i jemu odpowiada ze jego syn ma 3ki ze sprawdzianow... Zadania dom odrabia ze mna na 4-5tki(4ki bo robi bledy) Weeekendy cale pasierb gra na playu lub kompie doslownie od 9-20stej.zaprasza tez kolege z ktorym gra razem. Tylko gdy jest ciepło ida na boisko o graja lub siedza na placu zabaw np na drabinkach. Gdy powiem jemu ze nie mozna tyle grac, pokazywalam wiele filmow np na youtubie o dzieciach uzaleznionych od gier, ale to niewiele daje. Dziala na dwa dni, pasierb sam stara sie ograniczac wtedy czyta ksiazki, oglada tv, ale pozniej znow wraca do gier i internetu, albo jak zabranialam jemu caly dzien grac w weekendy i np proponowalam by w soboty gral max4godz a w niedz tez to chodzil na cale weekwndy do babci łącznie z noclegiem bo u niej ma luz blus i granie 24h.rozmawialam z tesciowa a ona nie widzi problemu, maz tez olewa sprawe... To ja tez mam olac??? Tykko ze pozniej ja slucham ze nie dopilnowalam jego w lekcjach lub cos innego... A dodam ze matka biolog go nie odwiedza.

Gość gość
Up

Gość gość
O, temat pracy na produkcji ucichl? Za to wrocil problem pasierba? Daj se luz, widać nie tylko szanowny mezus ma Cie w powazaniu, pasierb tez, w końcu nie jesteś jego matka ! chcesz na sile naprawiac swiat, a prawda jest taka, ze zwalilas się facetowi z corka i wiecznie biadolisz naa forum, jak Ci zle, nawet slub ci nie pomogl, no coz... slub tez był wymuszony. A jak tam w kwietniu? Do pracy już nie idziesz?

Gość gość
Nie mecz lepiej pomysł co będzie jak mąż się dowie ze zwolniła się z pracy

Gość looooo matkoooo
Znowu ta wariatka ... z pracy cie juz zwolnili?

Gość gość
w koncu napisałaś coś pozytywnego o tym dziecku... fajnie. Miło czytać ze jest pogodny, pomocny. ja bym na twoim miejscu trochę odpuściła, skoro ojciec i babcia chłopca nie widzą problemu to nie szukaj ty ich na siłę.... choć nie ukrywam rację masz.

Gość gość
ja bym ci doradziła abyście się umówili w ten sposób że najpierw odrabia lekcje, im szybciej to zrobi moze grac na kompie.

Gość gość
Gdy powiem jemu ze nie mozna tyle grac, pokazywalam wiele filmow np na youtubie o dzieciach uzaleznionych od gier, ale to niewiele daje. Dziala na dwa dni, pasierb sam stara sie ograniczac wtedy czyta ksiazki, oglada tv, x skoro działa tłumaczenie to nie jest tak źle, fajnie ze to rozumie ale moim zdaniem on nie umie inaczej spedzac wolnego czasu, po prostu się nudzi, ile można czytać książki? nudzi się więc gra. Może jakies zajęcia dodatkowe pomogłyby by? piłka nozna, karate, kółko plastyczne itp

Gość gość
a jaka decyzję podjełaś odnośnie swojej pracy zawodowej? zwolniłaś się?

Gość gość
patrząc na twoje opisy pasierba wstecz to chyba i tak jest już dużo lepiej.... wydaje mi sie ze to całkiem mądry chłopak i wyjdzie jeszcze na ludzi.