Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety jakbyscie mialy poradzic innym kobietom moze z perspektywy czasu

Polecane posty

Gość gość
nie wybaczać zdrady

Gość gość
A czy jeden mezczyzna moze skupiac wszystkie te ''ah'' cechy? Kiedys przeczytalam taki akapit, chyba na kafeterii, ale mezczyzna albo sie nadaje na partnera do zwiazku albo na kochanka. Bo jesli jest spokojny, powaznie myslacy w zyciu, to do zwiazku sie nadaje, ale kolana przy nim nie miekna i kobiety nie rzucaja sie do rozporka (co moze tego mezczyzne frustrowac). Jezeli natomiast jest temperamentny, troche olewajacy, ma swoje priorytety, nie zawsze stawia kobiete na pierwszm miejscu, nie spelnia jej wszystkich zachcianek i nie daj boze jest do tego przystojny, to kobiety chetnie ida do lozka, ale taki facet nie nadaje sie do zwiazku.

Gość gość
14:05 Bzdura. Ja mam kilka w jednym :) świetny partner, najlepszy przyjaciel a do tego boski kochanek. ale mnie nigdy typowi bzykacze nie interesowali. Może tamte panie lubią "emocje". Btw, by przyciągnąć i zatrzymać kogoś kto spełnia nasze wymagania to samej trzeba mieć sporo do zaoferowania. Bierz pod uwagę, że na kafe sporo zwyczajnych pustaków pisze. W realu nigdy byś ich zdania nie brała nawet pod uwagę. ;)

Gość gość
Nie jest do końca tak, że pieniądze nie mają znaczenia. Z biedakiem będziesz miała poczucie straty, gdy będziesz słyszała jak mężowie Twoich koleżanek sobie radzą, jeżdżą na wycieczki itd. Ale raczej nie spotkasz faceta bogatego, który będzie jednocześnie wierny i dobry. Tak więc szukaj PRACOWITEGO. Poza tym uważam że nie powinien być zabójczo przystojny - taki na bank nie będzie wierny i cały czas będziesz musiała walczyć z innymi kobietami, które będą chciały Ci go odbić. I wybierz takiego, który lubi i szanuje zwierzęta - to świadczy o tym, że jest dobrym człowiekiem.

Gość gość
Tak, to prawda że facet albo do związku, albo do seksu. Nie jest możliwe, by spokojna kochana ciapa w dzień, zamienił się w ostrego, dominującego samca w nocy. Nie słuchaj głupot "nieprawda, ja mam takiego". Nie ma. Może i układa im się w seksie, ale jej facet prawdopodobnie albo w łózku tez jest ciapą, co chwilę ją pyta czy jej dobrze i jest delikatny. Albo na co dzień wcale nie jest taki kochany i spokojny.

Gość gość
Osoba wyżej ma rację i to nawet wytłumaczalne biologicznie. Seksualnie podobają nam się mężczyźni którzy mają jak najwyższy poziom testosteronu. Tacy na nas działają seksualnie i w łóżku z takimi jest najlepiej - nie tylko mają męskie rysy twarzy i dużo innych typowo męskich cech wyglądu, to są stanowczy i dominujący. Ale ten sam testosteron odpowiada też za poziom agresji, dążenia do bycia liderem, itd. Taki facet nigdy nie będzie spokojnym partnerem dla którego Twoje zdanie będzie miało znaczenie. Słowem: musisz wybrać. Albo super seks, albo super związek.

Gość gość
Tak, lepiej słuchaj nieszczęśliwych lud*******ońcu oni mają receptę na udany związek :P Świat nie jest czarno-biały. Cech osobowości jest o wiele więcej niż dominujący-uległy. Ilość konstelacji jakie można ułożyć ze wszystkich cech jest wprost nieskończona. I to się tyczy obu płci, nie ma kogoś uniwersalnego, podobajacego się dosłownie każdemu. Są gusta i guściki. No, ale co mi do tego kto co uważa, każdy pije piwo, które sam sobie nawarzył. Jak komuś nie smakuje to jego problem :P aczkolwiek radzę trochę pokory, ludzie, którzy twierdzą, że mają monopol na prawdę i wiedzą lepiej od kogoś jak ktoś żyje są raczej toksyczni.

Gość gość
gość dziś Dokładnie tak a kobiety chciałyby "doświadczonego prawiczka" czyli czegoś niemożliwego taki będący świetny w seksie ale nie mający byłych partnerek. Tak się nie da. Albo miś albo niedźwiedź!

Gość gość
14.38. Nie masz racji. Kobiety zakochują się w badboyach, luzakech, nieodpowiedzialnych, potem cierpią. Ci spokojni, normalni faceci są wspaniałymi partnerami i kochankami, ale nie obnoszą się tak ostentacyjnie że swoim testosteronem. Nie muszą i nie potrzebują co chwilę się dowartosciowywac seksem, czy wianuszkiem kobiet dookoła. Szacunek do kobiet, galanteria, uczciwość, prawy charakter, zasady moralne, pracowitość, stabilność emocjonalna, bez wybuchòw i złości o byle co. Ci spokojni zakochują się w swojej kobiecie, wielbią ją ciałem i duszą. Namiętni i otwarci w seksie-ze swoją ukochaną.

Gość gość
Chyba nie ma mezczyzn, ktorzy sa zawsze opanowani, ze nigdy nie strzela focha/fochow, nie urzadzaja cichych dni albo nie robia awantury o cos...

Gość gość
faceta trzeba kochac

Gość gość
A jak to sie ma do tematu? Ze kobiety maja brac takiego, ktorego kochaja, wszystko jedno czy ma duzo negatywnych cech?

Gość gość
To co mnie ujęło w mężczyźnie który zdobył me serce to to że niewiele mówił o swoich życiowych planach. Był konkretny w swych zeznaniach nie ukrywał faktów które już zaistniały a na temat zamiarów nie wypowiadał się-to mnie urzekło gdyż do tej pory miałam do czynienia z pozerami którzy gadali jakby ich ktoś nakręcił...górnolotne plany i marzenia nierealne którymi zalewali me uszy-straszne! Co jeszcze? To że kiedy ja mówiłam, to nie tylko słyszał ale też słuchał ze zrozumieniem. Poza tym to był pierwszy facet z którym można było sobie bez mieszanych emocji, po prostu posiedzieć popatrzyć sobie w oczy i pomilczeć przez długie chwile, bez najmniejszej nuty zażenowania tą ciszą i brakiem potrzeby mówienia. Co jeszcze? To że przez pierwsze 4 lata nie chcieliśmy spędzić ani jednego dnia osobno tak nas do siebie ciągło. I oczywiście szacunek który nigdy nie zmalał. Potrafiliśmy mieszkać razem Pracować razem Wychowywać dzieci razem Zdaliśmy egzamin Z innymi tego nie miałam a mimo to nie zdawałam sobie sprawy z tego że to nie jest w porządku i nie powinnam próbować. Były próby i rozstania - taka zabawa w związki. Niektórzy zdają się tak bawić przez całe swoje życie. Nie polecam bo znam już lepsze.

Gość gość
faceta trzeba kochac X kochasz siebie=kochasz faceta że kocha Ciebie=i tak kochasz siebie za to że mu się podobasz tak to działa u was

Gość gość
gość dziś dobra konkretna wypowiedz

Gość gość
to niestety tragedia życiowa.. dlaczego? bo KAZDY związek taki sie tylko szybciej przez to wypali, z czasem nic nie wygra To jest jak rdza na niegarażonwanym wozie... a pytacie się jak utrzymać taki wóz przez 90 lat :-)

Gość gość
gość dziś yy o jaki model zwiazku ci teraz chodzi?

Ciężko powiedzieć :) możesz być z kimś kilka lat, a nagle ten najbliższy Tobie facet potraktuje Cię jak nic nie znaczącą zabawkę :)

Gość gość
obawiam się patrząc na wiekszość ślubów itd że to festiwal iluzji i złudzenia..albo się uda/albo nie a co jakby tak sobie sprawdzili się w godzinie "w" i potem startowali, taka próba szczelności:P

Gość gość
dziś Prawda :( Z reszta mezczyzni maja tylko 2 kryteria dobrego zwiazku, wiec maja ze tak powiem, wiecej dobrych dopasowan, nie maja tyle kryteriow co kobiety i moga czesciej zmieniac.

Gość gość
godzinie "w"??

Gość gość
godzinie "w"??

Gość gość
godzina "w" tak się mówi na czas próby.. gdzie inni zawiodą XX 1. trzeba i tak założyć że szane na super związek z góry są mało realne, tak jak na niezatapialny statek.. 2. trzeba być otwartym na mozliwości ale i ostrożną; to już jest nieosiągalne dla 80% kobiet, bo mają tysiące obaw.. rzecz w tym że ludzie wolą grać pozory, niż w otwarte karty i w zasadzie nie da się nawiązac otwartego i szczerego kontaktu damsko-meskiego 3. na szczęscie osoby co decydują sie na ślub nie mają o tym pojęcia wiec moze im się jakimś cudem uda

Gość gość
gość dziś godzina "w" tak się mówi na czas próby.. gdzie inni zawiodą XX 1. trzeba i tak założyć że szane na super związek z góry są mało realne, tak jak na niezatapialny statek.. 2. trzeba być otwartym na mozliwości ale i ostrożną; to już jest nieosiągalne dla 80% kobiet, bo mają tysiące obaw.. rzecz w tym że ludzie wolą grać pozory, niż w otwarte karty i w zasadzie nie da się nawiązac otwartego i szczerego kontaktu damsko-meskiego 3. na szczęscie osoby co decydują sie na ślub nie mają o tym pojęcia wiec moze im się jakimś cudem uda xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 1. Poza Titaniciem to chyba malo statkow tonie :D w moim otoczeniu malo zwiazkow sie rozpada ;) 2. "w zasadzie nie da się nawiązac otwartego i szczerego kontaktu damsko-meskiego" ?? przeciez to jest podstawa zwiazku 3. smiech :D:D:D

Gość gość
2. "w zasadzie nie da się nawiązac otwartego i szczerego kontaktu damsko-meskiego" ?? przeciez to jest podstawa zwiazku XXx sama widzisz :P kobietom się to tylko wydaje w istocie, jak się zorientują to trzaskają drzwiami ps. wiekszość facetów nie liczy w przeciwieństwie do płc***ięknej na nie wiadomo co, bo się przecież "nie oddaje całą od tyłka po bezcenny czas" ..

Gość gość
Moze jestem malo inteligentna ale mozesz mi wyjasnic te czesc zdania? ""bo się przecież "nie oddaje całą od tyłka po bezcenny czas" .. "" A po drugie to nie umiem tez zrozumiec, czemu niemozliwe jest nawiazanie szczerej relacji kobieta-mezczyzna. Bo kobiety niby boja sie pokazac swoje prawdziwe ja? zeby np nie stracic faceta? czy ze obie strony ciagle graja zeby nei przestac byc dla siebie atrakcyjnymi? A skoro tyle slubow i zwiazkow dookola to zdaje sie ze ludziom nieszczerosc pasuje?

Gość gość
bo to jest łatwiejsze, imigranci też masowo pływają przez morze bo nie mają np. innego wyjscia Kobiety wg swojego mniemania więcej ryzykują na "równym związku" Może wcale ludziom nie zalezy na szczerych relacjach? bo po co? żeby znać swoje słaby strony Trzy: pytanie czy z kobietami w ogóle można nawiązac relacje taką głębszą jak z koleżanką z przeczkola? raczej wątpliwe, kwestia braku zaufania - takiego prawdziwego, nie udawanego i zachowania wyjscia ewakuacyjnego dla kobiet Być może kobiety w ogóle nie są zainteresowane czymś co może być szersze w realcji ponad cechy ich skomplikowanej płci..

Gość gość
racja budujmy takie zwiazki jak z biedronki jeszcze na kredyt:P

Gość gość
up

Gość gość
Uważajcie na typ "dupowlaza" Z czasem wszyscy inni są ważniejsi. Leci na każdy telefon, wszystko wszystkim załatwia, jest przydupasem przy cudzej rodzinie, podatny na wpływy osób, które go fałszywie komplementują, rozwalają związek, by mieć hojnego błazna na wyłączność