Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś doświadczył podobnego zjawiska?

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu, a konkretnie od śmierci mojego taty, często mam dziwne migawki zdarzeń z przeszłości. Są to krótkie migawki sprzed wielu lat czasów szkolnych, kolonii i innych. Zdarzają mi sie codziennie . Co to może znaczyć, czy ktoś miał podobne doświadczenia?

Gość gość
" dziwne migawki zdarzeń z przeszłości." czyli co? moze masz zal do ojca za cos a teraz robisz/chcesz zrobic dokladnie to samo..moze Ci puszcza jakis sygnał? zeby to zrobic lub nie?

Ja tak mialam. Teraz to mam b czesto deja vu albo sny ktore sie czasem sprawdzaja albo ostrzegaja przed czyms.

Gość gość
zalezy czy od dawna nie masz taty..bo jak od dawna i nagle sie to pojawia w jakim waznym momencie Twojego zycia, to moze jakis to znak?

Gość gość
"ostrzegaja przed czyms. " rozumiem, ze ostrzegac mozna przed czyms złym tylko? jak u Ciebie to wygladało?

Gość gość
To jest od dokładnie dwóch lat. Ale te migawki nie są związane z Tatą, to krótkie kilkusekundowe obrazy z dalekiej przeszłości ale bardzo widoczne i szczegółowe. doświadczam tego niemal codziennie w najmniej oczekiwanych momentach. . .

Hmm podam glupi przyklad blahego i smiesznego snu ostrzegawczego. Kilka dni wstecz zanim poszlam na zakupy przysnil mi sie sen ze kupilam buty, w domu otworzylam pudelko i zakladalam przed lustrem, okazalo sie we snie ze jeden but jest 37 a drugi 38. Po kilku dniach poszlam na zakupy i mierzylam rozne buty. Wybralam i wlozylam do pudelka by zaplacic przy kasie, ale przypomnialam sb o tym snie i zawrocilam by sprawdzic numery. Okazalo sie ze wzielam jeden 37 a drugi 38:) wymienilam wiec i wtedy kupilam:)

Gość gość
Ale to nie jest temat o snach.

Gość gość
dziś ale mnoze tata chce cos Ci przekazac, jezeli przed smiercia czegos mu nie wybaczyles...albo Cie przed czyms ostrzga..ile masz lat???

Sorki, ale ktos zapytal. Mysle ze moze to Twoja psychika tak dziala, ze chcesz pielegnowac wspomnienia, albo moze jest cos innego na rzeczy.. Ja wierze w to ze jesli zmarly dostal od Boga pozwolenie to w jakis sposob moze dac znac...

Gość gość
Albo masz ptsd zespol stresu pourazowego moze smierc ojca spowodowala u ciebie wstrzas i wspomnienia powracaja w postaci tzw flashbackow, za wiele jednak nie wiem na temat tej przypadlosci musialby to zdiagnozowac tez specjalista. Tez pytanie na ile one wyraziste i jak czesto pojawialy sie przez te ostatnie dwa lata. Moze to byc tez przejaw zaloby po stracie, ja tak.czesto mam kiedy jestem w dolku kiedy zakonczy sie jakis wazny okres mojego zycie relacja, wtedy wspomnienia powracaja do mnie z taka upprczywa sila. I to nie.tylko zwiazane z dana osoba ale z calego niemal.zycia. tak jakby zaloba ze wszytskich okresow zbierala.sie we mnie. Jesli wiesz co mam na mysli.. Moze ktos powinien po prostu pomoc przejsc ci ten trudny okres przejsc zalobe po stracie. To znaczy jakis specjalista najlepiej mkze to nic takiego o czym piszesz ale z pewnosvia nic to przyjemnego.

Gość gość
Dziękuję. Przyjrze się tym wspomnieniem i zacznę je analizować czego dotyczą.

Gość gość
Czytałam właśnie na temat stresu pourazowego, tylko te tzw flashbacki dotyczą przyjemnych i miłych chwil.