Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Życie we Wrocławiu koszty utrzymania

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym przeprowadzić się i zacząć pracę we Wrocławiu dlatego zastanawiam się ile miesięcznie wyniesie mnie życie - wynajem lokum, jedzenie, transport. Wiem, że każdy może mieć na myśli inny standard życia dlatego opiszę krótko jak ja to widzę. Na pewno mieszkanie to największe koszty, na samodzielny wynajem raczej nie będzie mnie stać dlatego myślę o 1 osobowym pokoju w mieszkaniu np. z inną osobą pracującą. Jedzenie: samodzielne gotowanie / bary mleczne. Jeśli chodzi o imprezy czy wyjścia to przynajmniej na początku nie będzie ich wiele, bo nie będę mieć tu znajomych. Generalnie nie mam jakichś wysokich wymagań, chcę, żeby starczyło na podstawy, bo odłożyć ciężko pewnie będzie. Wiem, że niełatwo podać konkretne kwoty, ale może jest ktoś kto mieszka albo przeprowadził się do Wrocławia i tu pracuje i orientuje się jak to wygląda?

Gość gość
Witam, i jak się sprawa wyklarował z utrzymaniem ? :)

Gość gość
wynajęcie pokoju jednosobowego w mieszkaniu ok 800 plus opłaty może byc nawet z mediami 1200 jak pokój z kimś może trochę taniej ale zaley od lokalizacji a zywnośc tyle ile zjesz tygodniowo 120zł plus to co zjesz na miescie wiadomo jeszcze ubiór i wyjscie do kina

Gość gość
A z jakiego miasta/regionu pochodzisz? Duża przebitka w kosztach typu opłaty, kino, fryzjer, bilety, alko?

Gość gość
A z jakiego miasta/regionu pochodzisz? Duża przebitka w kosztach typu opłaty, kino, fryzjer, bilety, alko?