Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 500plus

Co sądzicie o 500plus także dla bogatych?

Polecane posty

Gość gość
dziś widocznie na niczym ci nie zależy jak tylko na korycie, ponadto nie rozumiesz ekonomii więc nie jesteś w stanie ocenić skutków na jakie zostali narażeni obywatele w przyszłości czy granie na ludzkich emocjach jest porządku wobec narodu? PiS jawnie oszukuje wyborców byle dostać się do władzy i nie wie co z tym fantem począć. Idąc drogą socjalizmu który przeważnie kończy się bankructwem. Zresztą wolnorynkowcy natychmiast rozpoznają socjaliste więc nie dziwi mnie fakt że nikt nie chciał słuchać twoich bredni. Skoro socjalista Morawiecki jest dla ciebie guru, znaczy masz przekonania antywolnorynkowe nastawione przeciwko obywatelom.

Gość gość
najwyraźniej, mały zasrańcu, odpowiedzialna za państwo, dorosła polityka cię przerasta więc ją sobie po prostu odpuść. już ci odpowiadałem na twoje nędzne prowokacje więc gdybyś naprawdę chciał i był w stanie zrozumieć moje odpowiedzi to być już dawno zrozumiał. ale intelektualnie jesteś takim małym pieseczkiem który jedyne co potrafi to wiecznie ujadać i co najwyżej obsikać komuś nogawki i dlatego jedyne co interesuje i ciebie i twojego "boskiego k***ina" i całą tę waszą partyjkę to nie uczciwa rozmowa o losie państwa tylko wieczna awantura i gonienie za sensacją. fragmentarycznie to oczywiście część waszych postulatów jest słuszna ale jesteście taką bandą oszołomów że nikt z was nie jest w stanie przedstawić tego w postaci realnego do zrealizowanie w polskiej rzeczywistości społecznej programu. i dlatego wasz naczelny oszołom musi od czasu do czasu jebnąć coś o niepełnosprawnych czy gwałceniu kobiet żeby nawet najbardziej cierpliwi stracili do niego cierpliwość a popierali go tylko gówniarze i oszołomy.

Gość gość
"Zresztą wolnorynkowcy natychmiast rozpoznają socjaliste więc nie dziwi mnie fakt że nikt nie chciał słuchać twoich bredni." x wolnorynkowcy to są w CASie a u k***ina to są siusiumajtki z liceum i kretyni (plus niewielka grupa tych którzy ponad wszystko stawiają na oryginalność i będą zawsze popierali jakąś drobnicę byle tylko w "mainstreamie" nie być). wy nie macie poza wyzywaniem wszystkich od "lewaków" i "komunistów" (co jest w waszych ustach największą możliwą obelgą) absolutnie nic do powiedzenia. co zresztą widać w każdym twoim gówniarskim poście.

Gość gość
dziś Skoro wolnorynkowcy są w CASie to zaprezentuj nam wypowiedzi ekonomistów na temat socjalu 500+ Zapewniam ciebie że twoje nędzne próby obrony PiSu polegną w nie chwale.

Gość gość
dziś tak jakbyś się wstydził faktu że pisowski socjal 500+ jest lewicowym socjalistycznym eksperymentem czyli twoja partia ma niewiele wspólnego z prawicą

Gość gość
proszę bardzo, k***inowski kretynku: "Wsparcie państwa może mieć różną postać, zauważa Andrzej Sadowski z Centrum im. Adama Smitha. – Gdy popatrzymy na doświadczenia międzynarodowe, to są np. państwa w których nie ma specjalnych zasiłków i dopłat do posiadania dzieci, a mimo to masowo na ich teren następuje imigracja, nawet ta nielegalna i rodziny mają więcej niż jedno dziecko. Natomiast są też kraje, które prowadzą intensywne działania w tym kierunku, a przeżywają kryzys demograficzny już od lat – wylicza ekspert. Pewność zatrudnienia ułatwia decyzję Polki nie rodzą dzieci ze względu na zasiłki. Najważniejsza jest praca. – Chociaż zasiłki i świadczenia dają doraźne skutki w postaci tzw. pików, jeżeli chodzi o urodzenia, w statystyce. Jednak tym, co warto aby wiedzieli politycy jest fakt, że to praca sprawia iż rodzina jest bezpieczna, że jest w stanie posiadać dzieci, że jest w stanie planować swój rozwój. Natomiast brak pracy sprawia, że tych dzieci w Polsce nie ma. Dzieci polskie rodzą się w Wielkiej Brytanii. Ponieważ tam rodziny wiedzą, że jeśli stracą jedną pracę, to pozyskają inną, bo praca jest w zasięgu ręki – dodaje Andrzej Sadowski."

Gość gość
dziś I co z tego wydedukowałeś komunistyczny pisiorze? Mimo rozdawnictwa socjalu na zachodzie dzietność nie rośnie. Chodzi o dostępność pracy więc należy obniżać podatki zamiast zwiększać wydatki państwa wtedy automatycznie spadną koszty zatrudnienia i dzięki temu pojawi się na rynku więcej przedsiębiorców z ofertami pracy. PiSior zaorał się bez mojej pomocy :)

Gość gość
i co, obsrańcu k***inowski, zapoznałeś się ze sposobem w jaki na poważne tematy rozmawiają rozumni ludzie? jesteś w stanie pojąć czym to się różni od tego co opowiada wasza gówniarska partyjka oszołomów i z jakiego powodu nie jesteście w stanie zdobyć znaczącego poparcia mimo doskonałej "antysystemowej" koniunktury która do władzy wyniosła pis a do sejmu kukiza?

Gość gość
Ale wy ludzie jestescie zalosni.......nie macie co w swieta robic, tylko siedziec na necie I sie anonimowo wyzywac? P****y

Gość gość
"I co z tego wydedukowałeś komunistyczny pisiorze?" x no widzę że nie. jak byłeś gówniarzem i kretynem tak jesteś i nic tego nie zmieni. widać taki urok k***ina że potrafi pociągnąć za sobą tylko gówniarzy i kretynów obskakujących go jak małpeczki i tych którzy widzą śmieszność tego ich pajacowania nazywających "lewakami" i skarżących się że ich w tv nie pokazują.

Gość gość
no ja sobie chcialem pogadać z kimś na poziomie ale przylepiło mi się do podeszwy to małe g****o i nie mogę go odczepić.

Gość gość
dziś Przecież Sadowski wyraźnie powiedział że socjal jest tylko doraźną pomocą lecz najważniejszym czynnikiem jest łatwa dostępność pracy. PiSior nie rozumie nawet słów ekonomisty :) Wy wstydzicie się przyznać że jesteście komunistami.

Gość gość
"Przecież Sadowski wyraźnie powiedział że socjal jest tylko doraźną pomocą lecz najważniejszym czynnikiem jest łatwa dostępność pracy." x no powiedział. ale czy ktoś to kwestionuje, mały k***inowski kretynku?

Gość gość
Czytaj ten tekst pisiurku 100 razy może go zrozumiesz x x x – Gdy popatrzymy na doświadczenia międzynarodowe, to są np. państwa w których nie ma specjalnych zasiłków i dopłat do posiadania dzieci, a mimo to masowo na ich teren następuje imigracja, nawet ta nielegalna i rodziny mają więcej niż jedno dziecko. Natomiast są też kraje, które prowadzą intensywne działania w tym kierunku, a przeżywają kryzys demograficzny już od lat – wylicza ekspert. Pewność zatrudnienia ułatwia decyzję Polki nie rodzą dzieci ze względu na zasiłki. Najważniejsza jest praca.

Gość gość
teraz mały, k***inowski kretynek będzie mi wklejał tekst który sam tu wkleiłem bo on sam jest zbyt nierozgarnięty żeby w ogóle wiedzieć o takiej rozmowie. zaiste jest to przezabawne. to potwierdza jedynie fakt, że k***in zrzesza intelektualnie słabo rozwiniętych małych frustracików którym jedyne o co chodzi to o przekonanie samych siebie że są lepsi od innych. kolejne wyborcze porażki i poparcie rzędu 3 proc ich nie zniechęca. wręcz przeciwnie. jeszcze bardziej czują się przez to "elitą" której nikt poza nimi samymi "nie rozumie" a wokół widzą samych wrogich i straszliwych "lewaków" którzy im wyborów nie dają wygrać. no i oczywiście "głupich lewaków" którzy nie chcą na nich głosować bo "nie rozumieją" jakie ich w ten sposób omija szczęście i dobrobyt. :D

Gość gość
dziś Przez cały czas kwestionujesz i wykłócasz na temat zasadności socjalu 500+ choć sam podałeś opinie eksperta który wyraźnie podał bezzasadność wprowadzania socjalu. Należy ułatwiać tworzenie rynku pracy wtedy i dzietność pojawi się w Polsce. Niestety PiS podąża całkiem w odwrotnym kierunku ku socjalizmowi degenerującemu całe społeczeństwa.

Gość gość
to zresztą potwierdził dosyć dawno temu kiedyś blisko z uprem związany rafał ziemkiewicz. k***in po prostu w pewnym momencie "odjechał" i zamiast realnie walczyć o realizację swojego programu i wpływ na politykę stworzył sobie "dwór" lub jaką "mikro religię" ograniczając się do karmienia własnego ego zachwytem jaki wzbudza wśród swoich "wyznawców" czy "dworzan" którzy gotowi są znosić jego każde debilizmy przekoniani że ich guru ma zawsze rację a jak nawet czasami coś jebnie jak ten przysłowiowy łysy grzywą o kant kuli, to też ma rację.

Gość gość
dziś no widzisz komunistyczny pisiorku, zaczyna brakować ci argumentów i zaczynasz pluć jadem wkleiłeś oczywistości które są mi doskonale znane, Sadowskiego często czytuje i co najważniejsze w przeciwieństwie do ciebie rozumiem o czym on pisze. :)

Gość gość
dziś Mylisz się pisiorku Wolnorynkowych ekonomistów jest cała masa i gdybyś nie wiedział, wydają nawet książki i pisują artykuły dostępne dla ogółu. Ale skąd taki zakuty pisiorkowy łepek może o tym wiedzieć?

Gość gość
"choć sam podałeś opinie eksperta który wyraźnie podał bezzasadność wprowadzania socjalu." x może zacytujesz gdzie sadowski pisze o "bezzasadności wprowadzania socjalu". bo ja wyraźnie widzę fragment: x "Chociaż zasiłki i świadczenia dają doraźne skutki w postaci tzw. pików, jeżeli chodzi o urodzenia..." x jeżeli ty ten tekst "zrozumiałeś" tak jak pisesz to z tego wyraźnie widać to co zarzucałem ci już od dawna. jesteś po prostu małą k***inowską małpeczką zaprogramowaną na jedyne k***inowskie "podatki to zuooooo" i niezdolną do żadnych argumentów i rozmów poza obrzucaniem rozmówcy najgorszymi z wyzwisk w waszym repertuarze czyli "lewak, komunista, socjalista". no i to właśnie od samego początku robisz. to jest tak słabe że inaczej niż przyczepionego do podeszwy g****a traktować takich jak ty nie sposób.

Gość gość
dziś pisiorku, dalej nie rozumiesz Sadowskiego wyraźnie napisał że zasiłki socjalne nie pomagają w dzietności, podając przykład z doświadczeń innych krajów. PiSiory wybrali drogę która wyraźnie nie przyniesie korzyści w dzietności. Masz wyraźnie zaburzony system kojarzenia faktów z rozumieniem tekstu pisanego. :)

Gość gość
a sadowski mówi właśnie w zdaniu które ci zacytowałem że pomagają. oczywiście nie są rozwiązaniem jedynym, nie są też oczywiście niezbędne i ich zastosowanie jest dyskusyjne ale jeżeli ty wyczytałeś z tej wypowiedzi że "nie pomagają" to jesteś, jak już to dawno stwierdziłem, intelektualnie upośledzony i nie docierają do ciebie fakty gdy są niezgodne z twoją ideologią. smutne to.

Gość gość
dziś ponadto do prawicy to ty się na pewno nie zaliczasz zresztą w PiSie zostali już tylko sami socjaliści którzy wstydzą się mówić w prost o swoich lewicowych przekonaniach jednak z uporem maniaka zamierzają eksperymentować na żywym organizmie społecznym.

Gość gość
zwisa mi to kompletnie do kogo ty mnie zaliczysz czy nie zaliczysz tak samo zresztą jak zwisa mi twoja opinia o tym kto "został w pisie". taki mały gnój jak ty jest typowym przedstawicielem małych k***inowskich piesków do ktorych jak głupi dal się wciągnąć, nie wiadomo z jakiego powodu, wipler. bo to był zawsze rozumny gość, rzeczowy i rozsądny, bez takich k***inowskich, kretyńskich wyskoków. chyba mu ta policjantka, która go pałą okładała, mózg uszkodziła.

Gość gość
– Gdy popatrzymy na doświadczenia międzynarodowe, to są np. państwa w których nie ma specjalnych zasiłków i dopłat do posiadania dzieci, a mimo to masowo na ich teren następuje imigracja, nawet ta nielegalna i rodziny mają więcej niż jedno dziecko. Natomiast są też kraje, które prowadzą intensywne działania w tym kierunku, a przeżywają kryzys demograficzny już od lat – wylicza ekspert. Pewność zatrudnienia ułatwia decyzję Polki nie rodzą dzieci ze względu na zasiłki. Najważniejsza jest praca. x Jeszcze raz niekumaty pisiorku z komunistyczną mentalnością. Sadowski wyraźnie napisał że nie przynoszą oczekiwanych rezultatów. Najpierw wklejasz mi tekst, a później zaprzeczasz co tam jest napisane, ręce opadają. Z takimi niekumami PiS długo nie pociągnie :)

Gość gość
no cóż, taki jest właśnie problem z oszołomami od k***ina. wy po prostu nie jesteście w stanie spojrzeć na problem z jakiejkolwiek perspektywy, zobaczyć go szerzej, zrozumieć różne jego aspekty. dokładnie tak jak ty tutaj - wyciągnąłeś jedno zdanie które mówi że są kraje prowadzące nieskuteczną politykę mającą wspierać demografię i na podstawie tego zdania próbujesz że sadowski napisał coś czego nie napisał (że zasiłki nie pomagają w dzietności). bo to jest prawdziwy ekonomista, taki który bada zagadnienie z wielu stron, dostrzega rozmaite skutki. przede wszystkim nie pozwala żeby ideologia odebrała mu rozum i nie próbuje ignorować tych skutków które mu do ideologii nie pasują. x i to go właśnie różni od takich małych oszołomów jak ty którzy raz że tego co dla nich niewygodne starają się nie dostrzegać a dwa że każde zjawisko poddają jakiejś absurdalnej interpretacji jak w "świętym gralu" monthy pythona "z tego właśnie wynika ze ziemia ma kształt banana". otóż nie ma. nawet jeżeli istnieją kraje w których polityka wspierania demografii nie przynosi zadowalających lub spodziewanych efektów to wcale nie oznacza że program 500+ jest nieskuteczny. to jest taki absurdalny sposób rozumowania że awansowałeś z pozycji k***inowskiej małpeczki na mentalnego ułoma.

Gość gość
Od samego początku mogli nie kłamać tylko mówić że pięć stówek będzie wyłącznie dla patologii z drugim dzieckiem. Nie wiem czy akurat biedna Polska potrzebuje więcej patologii niż dotychczas.

Gość gość
no i mamy kolejną zawistną sucz która się "nie załapała" jak jej obiecała PO więc teraz będzie bajki opowiadać o tym jak to pis "kłamał" a ci co dostają to "patole". zero godności, zero szacunku dla ludzi.

Gość gość
dziś plujesz się, tryskasz pisiorowym jadem i nie potrafisz obalić tezy że socjal absolutnie nie pomaga w dzietności. Zagrywki PiSiorów z socjalem były podyktowane chęcią dorwania się do państwowego koryta absolutnie nie zważając na jego utopijność i szkodliwe skutki dla narodu i rozwoju gospodarczego. PiS to partia antypolska działająca na szkodę ciężko pracujących obywateli. Typowi sabotażyści którzy powinni wylądować w więzieniach za działania skierowane przeciwko narodowi polskiemu. Jesteś oderwanym od rzeczywistośc***isiorowym trollem z bladym pojęciem na tematy społeczno ekonomiczne.

Gość gość
"plujesz się, tryskasz pisiorowym jadem i nie potrafisz obalić tezy że socjal absolutnie nie pomaga w dzietności." x ja nie muszę tej tezy "obalać" bo to jest twoja teza więc ty ją udowodnij, mały, zapluty k***inowski szczurku.