Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

matka i teściowa zniechęcają mnie do gimnastyki, ćwiczeń w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Od dawna wiadomo ze jak ciąża jest niezagrozona to ruch jest wskazany. Nawet lekarz mi to potwierdzal. Znam osoby co do 8 miesiąca jeździły na rowerze i ćwiczyły i maja zdrowe normalne dzieci. Matka i teściowa bardzo nie irytują obrzydzajac mi każda aktywność fizyczna. Dlaczego starym ludziom w Polsce wydaje się że ciąża to choroba i trzeba leżeć jak otyły wieprzek ? Przed ciaza się ruszalam i trudni mi teraz siedzieć ciągle w miejscu. Obydwie kobiety oczywiście są przy kości. Moja matka tak mnie wpedza w poczucie winy i tak straszą obydwie ze dziecku coś się stanie ze ja juz nie mam żadnej frajdy z tego ruchu i się zaczynam denerwować. W ogole ciągle słyszę tylko ze to mi nie wolno, tamto. Czy znacie kogoś komu ćwiczenia kiedykolwiek zaszkodzily??? Nikt nie mówi o podnoszeniu ciężarów przecież

Gość gość
W ogóle zawsze mnie irytowaly stare kobiety które tonem znawcy wyglaszaja te swoje przestarzałe mądrości i uważają każdego młodego człowieka za niedouczonego dzieciaka we mgle...a teraz w ciąży mam jeszcze niższy próg tolerancji dla takiego pier..olenia ale one nic sobie z tego nie robią, teraz były święta zresztą nadal są i musiałam wysłuchiwać tych "dobrych rad" wyglaszanych tonem znawcy. Nie wytrzymałam I opieprzylam matkę równo . Wiem jednak ze teraz ciągle juz będą same porady .

Gość gość
One się roztyly leniwe i tobie tego samego życzą bo nie musiałyby wtedy czuć się gorsze. Proste

Gość gość
Ćwicz autorko ale uważaj. Ja przed ciaza byłam bardzo aktywna. Wydawało mi się,ze ciaza przebiega bardzo dobrze. W piątek trafilam do szpitala a dzisiaj jestem już po lyczeczkowaniu. Nie wiem czy ćwiczenia wpłynęły na poronienie,teraz mogę tylko gdybac no ale może... ehh

Gość gość
18.10- wydawało Ci się? lekarz pozwolił Ci na aktywność fizyczną? jeżeli lekarz autorki nie widzi przeciwwskazań, to po co ją straszysz? są ćwiczenia, które ciężarne mogą wykonywać jak najbardziej i z powodzeniem

Gość gość
Dokładnie. Porozmawiaj ze swoim lekarzem prowadzacym. On ci doradzi jakie ćwiczenia możesz wykonywać a jakich lepiej unikać. A do poronienia dochodzi nawet wtedy kiedy siedzisz na tyłku i nic nie robisz. Jak ciaza ma obumrzeć to tak bedzie i nic na to nie poradzisz i tyle.