Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na czym polega leczenie depresji?

Polecane posty

Gość gość

Dzien dobry, temat troche nieswiateczny i moze drazliwy, ale jesli ktos moglby podzielic sie swoimi doswiadczeniami, to chetnie przeczytalabym. Mysle, ze mogloby mi bardzo pomoc. Pytanie jak w temacie - jak wygladala wasze terapia, na czym skupiliscie sie, jak udalo (sa osoby, ktorym sie nie udalo?) wyleczyc depresje?

Gość gość
Zalezy z jakich przyczyn masz depresje.

Gość gość
Z tego się nie można wyleczy ale można z tym żyć.

Gość gość
Niska samoocena, brak umiejetnosci nawiazywania blizszych relacji (z powodu braku wzorca w rodzinie), brak umiejetnosci mowienia o emocjach, co wplywa na samotnosc

Gość gość
wiec?:)

Gość gość
Na zapisywaniu pastylek na które akurat psychiatra podpisał umowę z firmą farmaceutyczną i na gadaniu że jak nie pomogą to zapiszemy inne. Poza tym na 40-50 minutowych pogawędkach z psychologiem, który jak temat go przerasta, to mówi że tak daleko medycyna akademicka nie sięga. To tak w skrócie. Ale jak masz płytką depresję to ci pomogą, spoko.

Gość gość
Czasami nawet zwykle wygadanie sie pomoze, przynjamniej minimalnie. tabletek chcialabym uniknac

Gość Syndrom Pokemona
gość dziś Niska samoocena, brak umiejetnosci nawiazywania blizszych relacji (z powodu braku wzorca w rodzinie), brak umiejetnosci mowienia o emocjach, co wplywa na samotnosc >>> to nie depresja tylko Syndrom generacji Pokemona, to mają WSZYSCY z tej generwcji ( powiedzmy rocznik 1990+), to nie depersja ani żadna choroba

Gość unikaj medycyny
gość dziś 100% zgody, niestety medycyna to BIZNES, a przyczyn "choroby" nie usuwa tylko maskuje chemicznie, co produkuje jeszcze większych pojébów

Gość gość
Jestem troszeczke starszy rocznik :) WYjatkowy pokemon moze po prostu ze mnie

Gość gość
up!

Gość gość
To bzdura, że leki i psychoterapia są konieczne, i że nie da się wyleczyć depresji. Ja sam miałem już zaczątki depresji i postanowiłem wziąć się za siebie, zacząć ćwiczyć, a teraz mam tak wysoki poziom szczęścia od wielu miesięcy, że nie sądzę, by ktokolwiek na świecie tak miał. Kwestia spięcia doopy i treningu. Depresja to jest nałóg zamartwiania się i utwierdzania w przekonaniu, że życie jest bez sensu, jest to trening prowadzący do mistrzostwa w pogarszaniu swojego samopoczucia i torturowania mózgu. Odtwarzanie stale negatywnych myśli, które budzą negatywne emocje. Mózg jest plastyczny i robi coraz lepiej to co się powtarza. Jeśli ktoś powtarza w kółko same negatywy w głowie i wzbudza negatywne emocje to nabiera arcymistrzostwa w tej dziedzinie. No i jeszcze dookoła jest bombardowanie tym wszystkim z zewnątrz.