Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie, ze przeziebilismy dziecko. Co myslicie?

Polecane posty

Gość gość
A mnie się wydaje ze jeśli w marcu jest powiedzmy 15 to jest nam cieplej niż gdyby było tak we wrześniu. Mnie teraz jest gorąco, ale za ciepło na zimowa kurtkę za zimno na letnią. Czapkę nosilam w styczniu. Teraz bym padła chyba. Dzieci które widziałam w kościele dzisiaj były raczej lekko ubrane - rajstopy sukienki i kurteczki. Dodam ze to góry. Miejscami jest snieg jeszcze. Przeziębienie się nie bierze z za lekkiego ubrania, jeśli dziecko autorki zachoruje to tylko dlatego że mialo kontakt z innym chorym. Było wg mnie ubrane za ciepło.

Gość gość
Sama nie wiem. Bo to są różne matki w różnych kościołach i wszystkie reagują tak samo. Na początku sama chciałam rozebrać córkę ale po jaką cholerę jak mi zimno a w kurtce siedzę. Ogólnie moje dziecko jest zahartiwane ale w jakim celu ma marznąć. I jak czytam ten temat to się właśnie dziwię. U was jest 16 stopni ale dziecko leży i śpi, jakbym ja spala na dworze w takiej temperaturze w marcu, to też by mi było zimno bez czapki i koca.

Gość gość
Nie przytaczajcue tutaj głupich przykładów angielskich dzieci. Tak się składa ze pracowałam w Anglii kilka lat jako niania i wiem że oni potrafią w sandalach biegać w styczniu i małe dzieci non stop bez kurtek czy czapek. Nie mówię tu o futrzakach tylko o bawełnianej czapce i normalnej lekkiej kurtce i co?? I non stop glut pod nosem po pachy i kaszel raz to suchy raz mokry a biedna mamusia nie wiedziała skąd jej dzieci non stop są chore! Nie gadajcie bzdur ze to takie zdrowe, a najmłodsze dziecko od 5 miesiąca życia do ukończenia dwóch lat meczylo się z takim uporczywym mokrym kaszlem że aż mi go szkoda było. Więc angielskie dzieci to akurat ZLY przykład. Sama swojej 8 miesięcznej córce założyłam bawełnianą czapkę mimo że ma włoski na głowie i lekki wiosenny kombinezon. I mówię tu o małych dzieciach do 2-3 lat. Nie o was starych mamuskach bo wy możecie sobie nago w marcu biegac i ktoś tu dobrze napisał ledwo jeden dzień ciepło jest i taka pogoda bywa bardzo zdradliwa bo jednak w cieniu odczuwa się mocniejszy wiatr i niższa temperature

Gość gość
Tu autorka, widze, ze rozpetala sie tu niezla dyskusja. A wiec tak-moje dziecko po powrocie do domu mialo cieply kark (sprawdzalam), nie bylo nigdzie spocone, ani na pleckach, ani na glowce, wiec nie uwazam, zeby bylo przegrzane i cienka czapeczka krzywdy widocznie tez nie zrobila, skoro glowa nie byla spocona. Zima, w mrozy zalozylabym to samo, z tym, ze czapka, kurtka i buty zimowe, do tego jeszcze rekawiczki i szalik. Mam nadzieje, ze corce nie wyjdzie na zle wczorajsze spanie na dworze. Aha, ubiera dziecko tak, jak mama ubierala nas. Nigdy nie bylismy przegrzani, a ni tym bardziej chorzy z tego powodu. Raczej odwrotnie, jak juz pisalam.

Gość gość
Zazdroszczę wam tej pogody...

Nie ma co panikować tylko zwyczajnie obserwowac dziecko. Trzeba też ustalić o ile będą oznaki przeziębinia czy to jest właśnie ono. Poczytajcie sobie też jakie są różnice pomiędzy zwykłym przeziębieniem a grypą: http://oscillo.pl/grypa-i-przeziebienie/ Zawsze warto udać się do lekarza-to nigdy nie zaszkodzi nawet jeśli to zwykłe przeziębienie!