Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola082017

Ślub i wesele 2017r

Polecane posty

Gość karola082017

Planuję z narzeczonym ślub i wesele na sierpień 2017r. Mamy już salę, orkiestrę, fotografa, kamerzystę i catering. Mimo, że ślub ma być za rok i 5 miesięcy osoby, które chcieliśmy na foto i video miały już termin zajęty, a na sali, która nam się spodobała mamy termin, ostatni z całego roku (oprócz listopada) który zwolnił się parę dni wcześniej. Przerażają mnie te długie terminy. Zapraszam wszystkich, którzy planują ślub na rok 2017, lub inny :)

Gość gość
A można wiedzieć, w którym mieście planujecie wziąć ślub?

do sierpnia 2017 to już dawno możecie się rozejść ja pier... półtora roku do przodu ślub wymyślać...

Gość karola082017
Województwo małopolskie tyle mogę powiedzieć, przepraszam, ale nie będę podawać dokładnych informacji.

Gość karola082017
Ewa333333 Jesteśmy ze sobą 4 lata, nie zamierzamy się rozchodzić, a poza tym, tak są terminy porezerwowane i żeby to wesele nie było w najgorszym miejscu i z najgorszą lub najdroższą obsługą, trzeba planować tak wcześnie.

Gość gość
ślub tak ale wesel nie znoszę, wyrzucanie kasy w błoto , my się zwijamy zaraz po ślubie jedziemy daleko stąd

Gość gość
Wszystko zależy od ceny. Da się znaleźć sale nawet kilka miesięcy do przodu, to samo orkiestra itp. Najbardziej oblegane są te najtańsze.

Gość karola082017
My patrzylismy na jakoś i cenę także, bo nie którzy mają strasznie wygórowane ceny. Ja nie mam zamiaru oszczędzać, bo to najwazniejszy dzień w moim życiu, ale przepłacać też nie zamierzam, można sobie sprawić inną przyjemność za zaoszczędzone pieniądze :-)

Gość karolina1908
karola082017 a którego sierpnia bierzesz ślub bo ja 19.08. Ja mam kamerzystę który miał ostatni termin na sierpień. Wstępnie dekoratorkę i salę kolor przewodni też mam i wstępnie upatrzoną sukienkę. W tym roku chcemy zrobić nauki i zamówić obrączki

Gość gość
Ja planuję wesele w przyszłym roku i powiem szczerze, że od sali zaczełam. I to ona tak naprawdę wygenerowała ostateczny termin na czerwiec. Zespół już mamy z agencji artystycznej http://www.artmargot.pl/, sukienkę już mam wybraną, szukam butów teraz. Kompletnie nie wiem, czy wszystko robię dobrze, ale w sumie to mój pierwszy ślub! ;)

Gość karola082017
U mnie także jak u Ciebie, termin był zależy od sali :) chcieliśmy na 17 czerwca, ale sala była już zarezerwowana. Myślę, że jeszcze fotograf i kamerzysta jest ważny, bo też mają napięte grafiki (jeśli chcesz mieć na ślubie) Ja mam już catering zarezerwowany, bo w moim mieście mieliśmy jeden sprawdzony i chcieliśmy go. Sukienkę też mam wstępnie upatrzoną, lecz o butach jeszcze nie myślałam. Sukienkę zamierzam dopiero kupić pod koniec roku :) Na jaką sukienkę się zdecydowałaś? Księżniczka? Prosta?

Gość Gość sierotka
Słuchajcie.. Cześć tak przy okazji ;) A ja sie strasznie boję... Czy dam radę to wszystko ogarnąć.. nie wiem od czego zacząć.. U nas to troszkę inną sytuacja, bo jestem dopiero w 8tygodniu ciąży, a chcemy się pobrać przed narodzinami i bladego pojęcia nie mam od czego zacząć... doradzcie mi :p

Gość karola082017
Powinnaś zacząć od tego ile gości chcesz mieć na weselu i wydaje mi się, że najważniejsza jest sala, bo te ładne są strasznie oblegane. Ja w drugiej kolejności załatwiałam zespół, bo chcieliśmy taki jeden szczególny, gdzie gra nasz znajomy. No i catering (kucharkę) foto i video jeśli chcesz :) Myślę, że jak zaczniesz teraz to zdążysz coś załatwić :) Powodzenia! :) Ja zawsze służę pomocą :) Myślałaś już o jakiejś sukience?

Gość gość123456789
Ja ja ja :) tu znalazłam fajne pomysły jak to wszystko ogarnąć: http://zaslubieni.eu/ fajne jest to, że na stronie jest przejrzysty i prosty w obsłudze katalog firm z branży weselnej oraz najnowsze trendy i aktualności w tematyce weselnej :)

Gość karola082017
chyba już czas na jakiś seks ? jak myślicie?z moim narzeczonym jeszcze tego nie robiłam

Gość karola082017
Yyy widzę, że komuś się nudzi i korzysta z mojego linka! Pozdro dla tej osoby, jesteś żałosny/a

Gość gość
No, ja też planuję ślib w 2017, ale na szczęście wszystko załatwiałam odpowiednio wcześniej. :) Planowałam swój ślub już w 2015. Zarezerwowałam salę w http://www.palaczakow.pl/ , teraz już wszystko jest ustalone, więc jestem pewna, że wyjdzie świetnie.

Gość gość
OPINIA AEON BRAND ODRADZAM PANA OPERATORA Z Aeon Brand - film & fotografia ślubna WEDDINGS. Pan operator podchodzi bardzo olewawczo do klienta. Na tym forum znalazłam polecenie na te firmę i postanowiłam skorzystać. Niestety nie mogę powiedzieć że jesteśmy zadowoleni. Przed samym ślubem brak kontaktu z kamerzysta (nie odbierał tel, nie odpisywał na maile etc - przysporzyło nam to sporo stresu bo do dnia ślubu nie dawał znaku życia i tak naprawde nie wiedzieliśmy czy w ogóle się zjawi na uroczystości) przez co nie mieliśmy możliwości z nim nawet porozmawiać przed uroczystością i zaznaczyć co jest dla nas ważne w filmie i na czym nam zależy by uwiecznił. Udało nam się dodzwonić do Pani fotograf, która stwierdziła ze Pan J. jest PROFESJONALISTĄ:) i nie potrzebuje żadnych wskazówek bo wie co ma kręcić:) Robi film wedle własnego uznania nie biorąc pod uwagę żadnych preferencji klienta (nie zapytał nawet o muzykę) a o zmianach w filmie można zapomnieć (itak nie nakręcił tego co dla nas istotne więc nie ma czego wmontować a chwile już nie powrócą...). Pan kamerzysta nie wywiązał się z podpisanej umowy pomimo, ze zapłaciliśmy mu całość: - nie oddał materiału w terminie, - nie oddał całego materiału zgodnie z umową, - nie brał pod uwagę żadnych życzeń klienta (w umowie jest czarno na białym, ze powinien konsultować z klientem każdy aspekt filmu). Dodam, ze trenowaliśmy pierwszy taniec ponad pół roku (wypadł cudownie - film nagrany z tel. ma ponad 2 tys odsłon) i każdy z gości czekał by zobaczyć to jeszcze raz na płycie - nic z tego Pan kamerzysta stanął za naszymi plecami i większość filmu to nasze plecy od pasa w góre:) Zarzucił nam wtedy, ze mogliśmy zapłacić za drugiego operatora wówczas ryzyko, ze pominie jakieś ujęcie byłoby mniejsze (a wystarczyło stanąć od frontu do tańczącej pary, ale profesjonaliście nie będziemy tego tłumaczyć:P). Oczywiście Pan operator po otrzymaniu naszej prośby o dodanie do filmu ważnych dla nas momentów ceremonii (np. choćby urywek 2 minutowy czytanie Ewangelii przez członka rodziny - brata) oburzył się i bardzo bezczelnie odpisywał na nasze maile z prośbą i stwierdził że w dniu ślubu był u nas w domu i wtedy mogłam go poinstruować co ma nagrywać:) a o tym, ze ewangelie będzie czytał mój brat powinnam powiedzieć mu przed mszą:) Ciekawe, którzy Państwo młodzi mieliby czas w swoim ważnym dniu ustalać z kamerzystą plan ślubu i udzielać mu informacji co zostało zaplanowane na dzień przyjęcia:) Przyszedł kompletnie nieprzygotowany. Pan wspomniał na naszym pierwszym spotkaniu, ze nie działa długo w branży ślubnej więc w sumie jego ignoranckie podejście i brak doświadczenia dodatkowo to pokazały. Słowo Profesjonalista jest w tym przypadku mocno nadużyte:) A Panu operatorowi przydałoby się trochę pokory i kubeł zimnej wody bo to, ze jest po szkole filmowej nie wróży już sukcesu. Liczy się także podejście do pracy i pozytywne nastawienie do klienta. Dlatego radzę nie korzystać z usług polecanych na jakiś tam forach - jeśli nie chcecie stracić pieniędzy (a sumy nie są małe) i wspomnień z tak ważnego dnia. Jest nam ogromnie przykro, ze tak zostaliśmy potraktowani (Pan nie widzi żadnego swojego błędu - ważne jest dla niego ze ma już kasę w kieszeni, bo nie zaproponował nawet nic ze swojej strony by naprawić błąd), a teraz w dodatku nie mamy nawet możliwości wspominania tych ważnych chwil.... Polegajcie wyłącznie na dobrych poleceniach znajomych. Pozdrawiamy Nowożeńcy.

Gość Marita2211
Ja zamawiałam salę, zespół, kamerzystę dwa lata wcześniej i nie wydaje mi się to dziwne ;) Miałam piękny ślub i duże wesele, chciałabym polecić zespół, który grał - TheGoodSound. Są GENIALNI! Świetnie zabawiali gości, grali praktycznie każdy rodzaj muzyki, wszystkim się podobało, bawiliśmy się do białego rana, bardzo się cieszę że na nich trafiliśmy, to był strzał w 10 ;)

Gość karola082017
Marita2211 Posłuchałam tego zespołu na ich stronie, grają dobrą muzykę, tylko oni są z nad morza, a ja mieszkam po drugiej stronie Polski :) Mam nadzieję, że nasz zespół tak samo dobrze odegra swoją rolę jak Twój i będę Go chwalić po weselu :)

Gość gość
Ja organizowałam już wszystko 2 lata wcześniej. Szczególnie muzykę bo bardzo zależało nam żeby zespół FORMAT u nas grał :)

Gość gość
Oktan Band to świetny zespół :) byłam na kilku weselach z ich udziałem ;) genialnie grają, pełen profesjonalizm ;)

Gość gość
Fajny pomysł to podziękowania dla rodziców na filmie. Świetna pamiątka i coś oryginalnego. Mi robiła to firma 4kstudio.org i pamiątka na całe życie. Moja mama jak to zobaczyła płakała jak bóbr, ale bardzo jej się podobało. Jest to coś od serca a nie kwiaty, czy kosz ze słodyczami.

Gość gość
My też planujemy na 2017!! :) A raczej już większość zaplanowana ;p Najdłużej wybieraliśmy kamerzystę i fotografa ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na ekipę videomirków którzy nagrywali u mojej siostry. Do tego przy wyborze kierowaliśmy się ich zaskakującym portfolio http://videomirkow.pl/ Nie są najtańsi ale za to mega profesjonalni. Chcemy aby zrobili nam zwiastun tego rodzaju https://vimeo.com/90006864 a słyną z tego, że potrafią zrobić wszystko ;p Ehh tyle już bo za bardzo się ekscytuję.. :D też macie takiego bzika na punkcie swojej żeniaczki? :D

Gość Lidka789
o ja... a my mamy tylko zamówioną sale i panów z superfoto.pl od oprawy foto-video... aż się troche zestresowałam :) ale w sumie.. najważniejsze jest :)

Gość gość
my mamy w październiku, zastanawiamy się jeszcze nad dj chyba wybierzemy dj roni ze śląska co myślicie?

Gość gość
Dziewczyny, a skąd zamawiacie zaproszenia na ślub ? Słyszałam o amelia-wedding.pl, że mają piękne i ręcznie wykonane zaproszenia ? Poleca ktoraś ?:)

Gość gość
Jeśli ktoś jest zainteresowany znalezieniem zespołu to polecam zespół Fiesta nie wiem czy mają jeszcze wolny termin ale mogę ich z czystym sumieniem polecić