Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie ze wsi...

Polecane posty

Gość gość

Tak, jestem z miasta i nigdy nie miałam dobrego zdania o ludziach ze wsi, miałam tę (nie)przyjemność pracować z wieśniakami, a teraz mieszkam w UK z piątką niemiastowych i co Wam powiem-to straszne brudasy, nie myją rąk po wyjściu z toalety, zęby myją w kuchennym zlewie, myją się raz na kilka dni, mdli mnie od tego motłochu, a do tego są ograniczeni umysłowo, zero ogłady, ograniczeni, nie mają żadnej wiedzy, czy to o polityce, czy to o geografii, a ich angielski powali nawet przedszkolaka, codziennie wpierniczają pierś z kurczaka, w normalnym sklepie nie zrobią zakupów, tylko pchają się do polskiego getta, bo nawet woda im angielska nie smakuje. Jaki ten nasz naród jest brudny i ograniczony, że aż wstyd bierze, tak wstyd, gorzej, niż cyganie, a w autobusie i na ulicy same ku()rwy słychać..Co z tymi ludźmi jest nie tak?

Gość gość
A Ty jesteś taka ą ę i mieszkasz na kupie z tymi wszystkim ludźmi. Pewnie robisz jakas zawrotna kariere w tym UK z purem w dłoni?

Gość gość
Na razie nie robię kariery wieśniarko, dopiero przyjechałam i wącham smrody buraków, nie od razu twe wioskę zbudowano.

Gość gość
Nie wiem z którego miasta jesteś,ale wyhodowali w nim więcej buraków niz na mojej wiosce.

Gość gość
trzeba było w Pl się piąć na szczeblach kariery, skoro z ciebie taki cud miód to w pl też byś karierę zrobiła i z brudasami byś się męczyć nie musiała

Gość gość
wielka pani... nie wrzucaj wszystkich do jednego worka

Gość gość
A czego się spodziewać po ludziach ze wsi? Kultury, higieny, czy ogłady? Przecież to nieokrzesane bydło.

Gość gość
My w naszej wiosce to myjemy się w miskach co sobota od najmłodszego do najstarszego woda w studni daleko to się nam łazić nie chce zeby nosić każdemu z osobna pozniej w tej wodzie wymoczymy ubrania a na koniec myjemy nią podłogę w w duzej izbie bo reszta izb ma klepisko ale kiedys zrobimy podłogę tylko najpierw pojedziemy do UK na nią zarobic

Gość gość
Takich, to powinni w oborach kwaterować, poldudzie.

Gość gość
Boze widzisz i nie grzmisz.... Autorko nie wiem czy sie orientujesz ale ludzie ze wsi to najciężej pracujący polacy... Podziwiam ich bo mimo trudów kochaja swoja ziemie i szanują cudza prace...sama jestem z miasta a ludzi mieszkających i pracujących na wsi podziwiam.

Gość gość
Kiedyś stawiano szałasy na izby, żaden brudas nie pomyślał o łazience, bo nauczone w blaszanej misce jaja moczyć i tego samego nauczono swoj****chorki, wyrosły z nich brudasy wiejski, blech

Gość gość
Boze widzisz i nie grzmisz.... Autorko nie wiem czy sie orientujesz ale ludzie ze wsi to najciężej pracujący polacy... Podziwiam ich bo mimo trudów kochaja swoja ziemie i szanują cudza prace...sama jestem z miasta a ludzi mieszkających i pracujących na wsi podziwiam. x Co z tego, jak śmierdzą? Podziwiaj sobie i delektuj się ich smrodem, możesz i brudnego wiejskiego penisa wylizać tak w ramach podziwu.

Gość gość
Hahaha autorko nie trzeba się urodzić na wsi,żeby być wieśniakiem.Jesteś na to najlepszym przykładem

Gość gość
Ale tu na kafe dużo wieśniar siedzi, dlatego takie upośledzenie widać nie tylko w pisowni, cóż niestety Polska ma tyle miejscowości, że miasta się chowają, śmierdzi od was brudaski, co wasze babki c***i w stawie myły raz na tydzień, za to naplęgły się, jak królice, dlatego tyle kuzynów macie :)

Gość gość
A ja zgodzę się z autorką. Leżałam na sali poporodowej z dziewczyną, która leżała w szpitalu łącznie 2 tygodnie i przez ten okres nie myła zębów, bo zapomniała szczoteczki i pasty!!! Mąż przychodził do niej codziennie i nie wspomniala mu o tym!!! Człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy...

Gość gość
Tez nie lubie ludzi ze wsi, juz pomijajac te ich wiecznie czarne od ziemi pazury i nie mycie zebow to irytuje mnie ich brak oglady, inteligencji, proste wiejskie myslenie i zaciaganie zenujaca gwara.

Gość gość
Wieśniaki będą bronić swoich, bo im brud i syf nie przeszkadza, tak zostali nauczeni, tylko miastowi to zauważą i poczują.

Gość gość
Ludzie ze wsi to wiesniaki I brudasy: 1. Wiejska gwara 2. Nie myja sie.nie dbaja o higiene 3.zero oglady .kultury I obycia w swiecie 4.zasciankowi I bojacy sie zycia 5.w ogole nie umieja sie ubrac.nie znaja na modzie I krytykuja tych z miasta

Gość gość
A ja zgodzę się z autorką. Leżałam na sali poporodowej z dziewczyną, która leżała w szpitalu łącznie 2 tygodnie i przez ten okres nie myła zębów, bo zapomniała szczoteczki i pasty!!! Mąż przychodził do niej codziennie i nie wspomniala mu o tym!!! Człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy... x Po co miała myć zęby , jak krocze musiała, nie wymagasz od niej zbyt dużo?

Gość gość
jestem z miasta i musze wam przyznac rację. Akurat mam duze mieszkanie a mieszkam w miescie uniwesyteckim i dorabiam sobie do pensji wynajmując pokoj jakiejs studentce,czasem osobie pracującej i co zaobserwowałam? Oczywiscie kto wynajmuje? ludzie ze wsi bo musza gdzies mieszkac wiec mam duzo d powiedzienia na ich temat.Np jedna taka... studentka straszna z niej brudaska byla, jak cos gotowala to cala mi kuchnie zasyfiala, codziennie mialam zalana od tłuszczu kuchenke, formy, bo ciagle cos piekła, w mikrofali jak cos podrzewala to nastawiala na 10 min, sama smierdziala, wielka baba wygladala na 40 i jakby 5 dzieci urodzila taka była gruba i przekarmiona tłustymi kurami. fuj!

Gość gość
Ja mam taką ze wsi na stancji, co jedną bluzkę wrzuca do pralki, a papier chyba je, za to kuchenka po niej jest nie do użycia, brudas i tyle, nie potrafi po sobie posprzątać, tyle razy jej zwracałam uwag, by tłuszcz po sobie wytarła, a ta nie wie, o co chodzi, ręce opadają.

Gość gość
Nie powiem, że ludzie ze wsi to wszyscy pachnący inteligenci, choć zdarzają się tacy. Podobnie jak wśród mieszkańców dużych aglomeracji można spotkać osoby idealnie wpasowujące się w opis autorki. Nie wiem, jak tak z autorki higieną osobistą, ale kulturę i ogładę ma iście "wieśniacką". Wieśniactwo to stan umysłu i nie zawsze zależne jest od pochodzenia. Fakt, że znajdziemy wśród ludzi ze wsi więcej osób prostych, bez wyższego wykształcenia, choć często są zaradni i inteligentni życiowo. Osoby wychowane w mieście mają po prostu więcej możliwości nauki. Z tą ogładą to też różnie bywa. W każdym większym mieście są dzielnice, gdzie strach się zapuścić. I nie są one wcale zasiedlone przez wieśniaków a przez rdzennych mieszczuchów. Nie można uogólniać. Takie uogólnianie świadczy tylko i wyłącznie o ciasnocie umysłowej. Tak więc, autorko, chciałaś udowodnić, jaka jesteś paniusia ą i ę, a pokazałaś, że jesteś bardzo mentalnie ograniczona. Żal. PS: Sama urodziłam się i wychowałam w mieście wojewódzkim, ale znam wiele osób ze wsi.

Gość gość
Wieśniaki mają ewidentny problem z higieną, czy oni się u siebie nie myją? Tak trudno psitę umyć?

Gość gość
Nie wiem, jak tak z autorki higieną osobistą, ale kulturę i ogładę ma iście "wieśniacką". Wieśniactwo to stan umysłu i nie zawsze zależne jest od pochodzenia. ] x Dlaczego te słowa z uporem maniaka powtarzają tylko wieśniaki?

Gość gość
Dlaczego te słowa z uporem maniaka powtarzają tylko wieśniaki? xxxx Bo miastowy tak nie napisze, nawet nie powie, tylko ten ze wsi będzie, jak w matrze to powtarzał, licząc że ktoś w to uwierzy.

Gość gość
haha ale dobre jak musiala myc krocze to znaczy ze juz nic innego nie musi myc??

Gość gość
A ja mieszkam na wsi. I jakoś nie mam problemów z kąpielą codzienną, z modą z kosmetyką. Pracuje w mieście. Jestem programistą i jakoś nie musiałam jak Ty autorka za pracą emigrować. Trzeba było się uczyć i znaleźć pracę w Polsce, kupić mieszkanie. A poza tym mam w pracy ludzi z miasta i niekoniecznie kąpią się koniecznie. Więc nie generalizuj, że ludzi nie pochodzący z miasta to brudasy. Pozdrawiam autorkę i powodzenie w pracy na zmywaku. Życzliwa programistka ze wsi.

Gość gość
a skad wiesz ze ludzie z miasta niecodziennie się kąpią?Chodzisz do nich domu zagladasz?

Gość gość
Heh, nie ma nic żenującego od wieśniary, co raczy swój zad moczyć codziennie w menaszce, by jej nie capiało i jeszcze próbuje z miastowych zrobić brudasów-laluniu powąchaj swojego starego, a zrozumiesz, o CZYM jest temat. Tymczasem jaja wyświęcone tera trza czekać na jakieś weselicho, by znowu jaja pomoczyć, ew stypę, by w kaplicy nie waliło.

Gość gość
Bo widzę w pracy, przetłuszczone włosy współpracowników. Paznokcie długie, zapuszczone. I nos też mam i węch. Tak jak wy z miasta.