Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z jakiej paczki szkoła dziś tez ma wolne? przegięcie

Polecane posty

Gość gość

Juz naprawdę nic w tej szkole się nie dzieje. Tylko nie mówcie ze trzeba mi było zostać nauczycielem yo bym miała wolne. Ja mam uprawnienia ale uczyć nie chcę. Mniejsza o to. Dla mnie pezegieciem jest ze naprawdę ci nauczyciele nic nie robią cały tydzień. ...od czwartku mają wolne i dziś tez. Co z dziećmi mają zrobić ludzie którzy we wszystkie te dni pracują. Z jakiej racji jeszcze wtorek jest wolny???? Nie za dużo tego? Dzisiaj jest święto o którym nikt nie wie?! Bankowcy,prawnicy, wszyscy inni muszą iść do pracy tylko znów te św. Krowy nie idą. Mam w rodzinie starą nauczycielkę, pracuje 20 godzin w tygodniu, ciągle jęczy o tak ze jest źle . No i jeszcze ciągle wolne ma . Dla mnie to jest chore i powinni cis zmienić :/ dzieci we wtorek po co siedzą w domu? Wyższe uczelnie działają normalnie.

Gość gość
Zamiast szczekac zorientuj sie w prawie. Świetlica MUSI dzialac. Jesli dalas sobie wmowic, ze jest inaczej to świadczy o Twoim nieogarnieciu. A nauczyciele teraz nie maja wolnego, moga byc normalnie oddelegowani do pracy jesli jest taka potrzeba.

Gość gość
Ale to żadna nowość. Wolne od czwartku do wtorku włącznie było już wiele lat temu.

Gość gość
Wypij ziolka bo ci żyłka pęknięć nerwów. Świetlica u nas dziś nie działa a jak chcesz to dam ci numer i zadzwoń żeby nie mówić że zmyslam. Cziluj bo cię krew ze złości zaleje.

Gość gość
studenci też mają wolne.

Gość gość
Durna babo, to jest wolne dla dzieci, a nie dla nauczycieli. Ja wiem, że wg ciebie dzieci powinny być w szkole od świtu do zmroku przez 7 dni w tygodniu, bo wtedy w domu spokój jest. Znam takie matki. A świetlica musi być czynna. Zaraz zresztą idę do pracy, na dyżur w świetlicy właśnie. Być może twoje dziecko też przyjdzie, bo już wiesz, że nauczyciele mają obowiązek się nim zaopiekować. Tak swoją drogą, to dzieci są często mądrzejsze od rodziców. Twoje pewnie też, autorko?

Gość gość
Gdyby rodzice chcieli dac dzis dzieci do szkoly, to ta miala by z****** obowiazek je przyjac. Takie jest prawo i tyle. Swietlice dzialaja i 24.12 i 31.01 i w okienka wolne pomiedzy swietami. A szkolom sie nie chce to kombinuja jak uciec przed obowiazkiem.

Gość gość
no to po co dzieci maja wolne skoro rodzice nie maja? durne baby, nie wyzywajcie autorki od nieogarnietej bo to bez sensu. skoro dzieci maja wolne to im rodzicom tez sie to powinno zapewnic...a poza tym juz widze jak 1 swietlica pomiescie dzieci z calej szkoly hahahahahahha

Gość gość
ja tez uważam ze nauczyciele w naszym kraju mają za dobrze ...ale nic nie pomogą twoje nerwy, tak było, jest i bedzie. Prawdą jest że w szkole wciąz jest jakieś wolne, a to rekolekcje, a to dzien nauczyciela, dzien szkoły, dzien gumki itd zaraz będzie weekend majowy, pewnie też bedzie tydzień wolnego, potem egzamin szóstoklasistów, długi weekend związany z bożym ciałem. I nawet jak jest czynna świetlica to dla mnie to zadne udogodnienie bo moje dzieci nie chcą tam chodzić, jets zatłoczona, zbieranina dzieci z różnych klas, różne panie. I dlatego nie posyłajcie swoich 6 latków do szkół bo dłużej bedzieice mieć 'spokój" Przedszkole jakoś czynne było i w czwartek i w piątek dziś też.

Gość gość
Ale brednie.Tak,nauczyciel nic nie robi.Nigdy ale to nigdy nie chcialabym być nauczycielem,to strasznie ciężka praca,głównie psychicznie.Ja im wolnego nie żałuję.Należy się,a uczniom wolne.

Gość gość
10:14 twoja tępota i chlasty nic tu nie pomogą. Wyobraź sobie ze ta starsza nauczycielka z mojej rodziny która normalnie codziennie prowadzi po 3 lub 4 lekcje, oznajmiła w zoraj ze dziś znów ma wolne i nikt jej nie kazał iść ani na chwilę do szkoły. Wiec nie pier ...ol proszę ze mają takie niby obowiązki. Chyba w pijackim wodzie ci to się przyśniło bo całkiem stracilas juz kontakt z rzeczywistością. U tej kobiety w szkole nigdy nie było sytuacji by w wolny dzień musiała być w szkole choćby i na świetlicy. A jeszcze o podwyżkach nam jęczy ze powinni jej dać. Za siedzenie na d.????

Gość gość nr 123
Moj syn tez ma wolne, nie wiem dlaczego dzisiaj szkoly sa zamknięte ? To juz przesada!

Gość gość
"poza tym juz widze jak 1 swietlica pomiescie dzieci z calej szkoly " Rodzice z reguly wczesniej zglaszaja "zapotrzebowanie", bez uprzedzenia tez dzieciaki sa przyprowadzane. I wtedy wlasnie sie organizuje tylu nauczycieli ilu potrzeba. Szkola ma wiecej pomieszczen ;) Postawa autorki swiadczy o nieogarnieciu i ignorancji. I tyle.

Gość gość
dziś wolne bo nauczyciele muszą sobie odpocząć co ich obchodzi że ja musze iśc do pracy i nie mam co z dzieckiem zrobić.

Gość gość
10:14 durna babucho (będę tak mówić bo widać takie słownictwo najlepiej ci wchodzi co widać na załączonym obrazku) takie szkoła ma obowiązki przyjąć dzieci ze jakoś z mojej teściowej szkoły żaden nauczyciel dziś nie idzie do pracy. Żaden. Dzieci by w pustych ścianach siedziały. I tez słyszę ze za mało zarabia. 3000 netto za 25 godzin pracy w tygodniu to jest tak mało?? Ma teraz taką pensje bo oarenascie lat uczy. Niech porówna z tymi co je**bi***a na to 5 dni razy 8 h . I wtedy niech gębę otwiera. Bo prawda jest taka ze po studiach najprostsza droga to nauczycielstwo i nie wymaga większego sprytu .

Gość gość
Teraz doczytalam, ze autorka ma przygotowanie pedagogiczne. I cale szczescie, ze nie uczysz bo guzik z tych studiow wynioslas. Jest taki przedmiot jak prawo oswiaty i tam Ci mowia takie oczywiste rzeczy jak to kiedy szkola musi miec otwarte swietlice. X "Chyba w pijackim wodzie ci to się przyśniło bo całkiem stracilas juz kontakt z rzeczywistością." Wspolczuje rodziny alkoholikow, bo rozumiem ze o swoich doświadczeniach mówisz. Do,meza tak sie zwracaj. I tyle ode mnie bo tu jakis rynsztok siedzi , a nie mam zamiaru w nim sie taplac 🖐️

Gość gość
dzieci chyba muszą kiedyś odpocząć od nauki, ty bierzesz urlop kiedy chcesz a dziecko niestety nie może, a jak nie masz co z nim zrobić to powinna działać świetlica

Gość gość
Tak, oni wiecznie zmęczeni. Uwierz mi byłam przykladajacym się nauczycielem ale teraz zmieniłam zawód i jestem w banku i uwierz mi, uważam że to nauczycielstwo to były wieczne wakacje. Ja to jeszcze coś przygotowywalam a większość nic, otwierali podręcznik i nic od siebie. Tylko roszczenia. Wyslaliby ich na tydzień do mojego miejsca pracy to by prędko poznali co to znaczy prawdziwa praca 8 h dziennie a nie 5*3*45 minut i wielkie dolegliwości i podwyżkę im dajcie.

Gość gość
Skoro taka prosta to droga wolna :D na studia i do szkoły :D kto Ci broni??? Żal tyłek ściska bo ktos ma wolne a Ty do roboty... W dodatku ferment siejesz bo świetlica musi byc czynna a skoro jest to sa i nauczyciele. Nawet ktos napisał ze u niego jest cała zatłoczona-no skoro jest pełna znaczy ze inni rodzice potrafią sie dowiedzieć jak funkcjonuje szkoła jedynie Ty nie-zatem brak Ci sprytu wiec moze w tym szkolnictwie nie startuj :D

Gość gość
Jak zwykle patrzycie tylko z jednej strony. Dlaczego denerwujecie się na nauczycieli? To nie oni wymyślili te wolne. Ci, którzy uczą wasze dzieciaki nie mają najmniejszego wpływu na schemat edukacji. Jeżeli wam się coś nie podoba to napisać pismo do ministerstwa. Zrobić coś w tej sprawie. Najgorsze, że takie matki jak wy uczycie takiego samego zachowania swoje dzieci. Wmawiajcie swoim dzieciom, że nauczyciele to lenie. Kiedyś przyjdzie taki dzień i że wasze dziecko powie, że mama to też śmierdzący leń. Nie jestem nauczycielem, ale niecierpię zajadłych matek, które uważają nauczyciele to lenie, księgowe to idiotki siedzące przed biurkiem, matki wychowujące dzieci to dupodajki i pogłabym tak wymieniać na każdy zawód czy zajęcie, które zajmują się poszczególni ludzi. A ty autorko weź sobie na wstrzymanie. Zapisz się na jogę. Tylko nie pisz, że nie masz czasu. Policz ile siedzisz na kafe przez tydzień. Napewno 2 godz w tygodniu się znajdą na jogę. O kurde okaże się, że masz czas na spacer z dzieckiem, wziąć kąpiel poczytać coś ciekawego.

Gość gość
10:32 To po co pracujesz w banku? Nie rozumiem. Wracaj do szkoły, jeśli jest ci tak źle. Zresztą nie pojmuję. Czym ludzie się kierują przy wyborze wykształcenia? Ja ustawiłam sobie priorytety i na tej podstawie wybrałam zawód nauczyciela. Lubię wolne, nie potrzebuję bardzo wysokiej wypłaty, jestem zadowolona, gdy w pracy dużo się dzieje. W banku bym sobie przegryzla żyły. Jeśli lubicie wolne, to dlaczego nie jesteście nauczycielami?

Gość gość
hahaha jeszcze nie spotkalam sie z tym aby ktos przyprowadzil dziecko do szkoly skoro ma wolne...to nie hotel...

Gość gość
u nas świetlica nieczynna w szkole w przedszkolu dyżur każda praca ma plusy i minusy- moja jest mega ciężka wolnego przed i po świętach z tej okazji nie mam!!!

Gość gość
10:40 opinie o nauczycielach sa coraz gorsze i uwazam, ze slusznie ;-)

Gość gość
Ja bylam pewna, ze moje dziecko bedzie dzisiaj w szkole, a tu ZONK ! Znowu wolne ! To jakas kpina !

Gość gość
Zarobki maja super. Wiem, bo moja kolezanka jest gł. księgową w szkole.

Gość gość
HAHA do tej co mi mówi ze trzeba było iść na studia i zostać nauczycielem :D prosty człowieku ja studia juz dawno skończyłam a ty chyba nie masz nawrt 5 klas skoro ze zrozumieniem nie potrafisz paru zdań przeczytać

Gość gość
http://m.warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,106541,17168351,Swietlice_w_swieta__dzieci_przyjda_tu_nawet_w_Wigilie.html A jak będziecie wmawiać, że nauczyciele to zło to sami poniesiecie tego konsekwencje. I tyle.

Gość gość
"Nie jestem nauczycielem, ale niecierpię zajadłych matek, które uważają nauczyciele to lenie, księgowe to idiotki siedzące przed biurkiem, matki wychowujące dzieci to dupodajki i pogłabym tak wymieniać na każdy zawód czy zajęcie, które zajmują się poszczególni ludzi." Z ust mi to koleżanka wyjęła. Jak można być tak płytkim, żeby ludzi szufladkować ze względu na zawód. I też nie jestem ani nauczycielką, ani księgową, ani nie mam zamiaru po macierzyńskim uciec ze swojej pracy.

Gość gość
Znam trochę nauczycieli i wiem, że w ich szkole nawet w wakacje musieli mieć dyżury w szkole, bo rodzice przyprowadzali dzieci. Trzeba było maluchom zorganizować rozrywkę (a nie lekcje), więc mieli z tym trochę zachodu, żeby dzieci się nie nudziły robiąc codziennie to samo. Swoją drogą zastanawiam się, co autorka robi z dziećmi w wakacje, kiedy mają 2 miesiące wolnego, skoro 1 dzień jest dla niej takim problemem. Chyba sama nie bierze 2 miesięcy urlopu, żeby z dzieckiem siedzieć w domu?