Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pominięte tabletka POMOCY!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam, pilnie potrzebuje pomocy, zapomnialam tabletke antykoncepcyjna w 3 tygodniu, przyjęłam ja zaraz jak sie zorientowałam, w ulotce pisze zeby nie robić 7 dniowej przerwy i od razu rozpoczac kolejne opakowanie, jednak chcialam ja zrobic. Czy jak zrobie normalna przerwe wystapi krwawienie i wszystko bedzie tak samo jak bylo? Dodam ze stosunek odbyl sie 4 dni temu do a do konca opakowania zostaly 3 tabletki

Gość gość
A jak myślisz dlaczego w ulotce zalecają nie robić przerwy w takiej sytuacji? Że nie jesteś w pełni zabezpieczona i możesz zajść w ciążę.

Gość gość
Poniewaz stosunek odbyl sie tak dawno chciałam zrobic ta przerwe, wolalam zapytac czy mial ktos taki przypadek i czy cos sie stalo

Gość gość
Czy ja wiem czy to tak dawno? 4 dni to niewiele. Moim zdaniem lepiej zastosować sie do ulotki. Ale jak wolisz ryzykować to już twoja sprawa.

Jak nie pamiętasz o braniu tabletek, to polecam Ci zainstalować sobie aplikację Różowe Lusterko. Nie dość, że będziesz miała regularne przypomnienia o tabletce, to jeszcze garść przydatnych informacji o antykoncepcji hormonalnej i możesz też śledzić swoją wagę :) No i jest lusterko - ale ja nie korzystam z tej opcji :)