Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu ludzie myla introwersje z niesmialoscia

Polecane posty

Gość gość

tutaj sa sami niesmiali ekstrawertycy, ktorzy chca uwagi ze strony innych ludzi, zwiazkow, znajomosci, przyjazni. Prawdziwy introwertyk czuje sie dobrze w samotnosci i nie musi byc niesmialy.

Gość Prostak ale gość
To proste I to cymbał i tamto cymbał I po co tu się silić na jakieś głębokie analizy :-D

Gość gość
Haha, wypowiedz powyżej jest dobra. :D Mówiąc kulturalnie, mylą, bo są nieoczytani i mają ograniczoną wiedzę w tej kwestii.

Gość gość
Introwertykowi to się wydaje, że wszyscy będą rozkminiać jego introwertyczność. Ludzie mają to gdzieś. Nie chcesz z nimi gadać, przebywać z nimi ... to wal się. Bez łaski! A siedź sobie tam sam do samej śmierci jeżeli jest ci z tym dobrze. Jakoś przeżyjemy taką stratę. Introwertyk to samolub i egoista a poza tym wampir emocjonalny. Wypije z innych całą empatię nie dając z siebie NIC! A wal się !

Gość gość
zapuść jeszcze intro

Gość gość
to ekstrawertycy są egoistami, bo najważniejsza jest dla nich atencja, z innymi spotykają się dla własnych korzyści i są fałszywi introwertycy są bardziej szczerzy i nie mają w zwyczaju fałszywie podlizywać się innym

Gość gość
autorko racja

Gość gość
No popatrz popatrz Tylko, że ekstrawertyków wszyscy lubią, określa się ich mianem duszy towarzystwa, a introwertyków raczej nie. Wszyscy się mylą? :-D

Gość gość
Introwertycy czasami wydają się zadufani w sobie, wywyższający się. Tu na Kafe był kiedyś taki wątek, w którym introwertycy narzekali ,że inni zajmują się głupotami a oni niby tacy uduchowieni.

Gość gość
ekstrawertyków lubią tylko inni ekstrawertycy

Gość gość
no tak, większość much nie może się mylić ;) większość ludzi to barany, więc nic dziwnego

Gość gość
gość dziś gość Co oznacza stwierdzenie ,, spotykają się dla własnych korzyści'' ? Może po prostu mają potrzebę spotkań z innymi ludźmi? Dlaczego twierdzisz,że ekstrawertycy są fałszywi, podlizują się innym? To krzywdząca opinia.

Gość przerost tresci nad forma
Introwertyk to samolub i egoista a poza tym wampir emocjonalny. Wypije z innych całą empatię nie dając z siebie NIC>>w sumie nigdy tak na to nie patrzyłem ale chyba masz gościu racje. cos w tym jest. muchy tez sie nie myla wiedza ze trzeba jesc aby przetrwac :D a to ze lubia inne potrawy to kwestia gustu.

Gość gość
No właśnie. Ja jestem introwertykiem, bo związków raczej tak nie potrzebuję. Lubię samotność i ciszę. Mam jedynie dwóch kumpli, z którymi od czasu do czasu utrzymuje kontakt. Lubię przyrodę i pochodzić po lesie. Imprez nie lubię, ani hulanek. Mam świetną wyobraźnię, lubię książki, sztukę, czerpać z własnego wnętrza. Jestem też nieśmiały trochę, ale nie zawsze, nieraz potrafię porozmawiać. Chociaż tak za ludźmi i towarzystwem nie przepadam.

Gość gość
no więc właśnie introwertycy są silniejsi psychicznie, nie potrzebują innych aby przetrwać

Gość gość
sprawdź definicję "wampira emocjonalnego" idiotko wyżej, bo goowno to ma wspólnego z introwertyzmem

Gość gość
ja chyba jestem ekstrawertykiem, ale kumpluje sie z introwertykami, sa ciekawsi i nie sa tacy pusci :d najbardziej wartosciowe osoby wg mnie i maja sporo ciekawego do powiedzenia, oczywiscie nie w towarzystwie powiedzmy 10 osob tylko na osobnosci,fajne jest to, ze nie obnosza sie z tym, jacy sa fajni, nie musza nikomu imponowac.

Gość gość
Introwertykiem był Stalin. Za ludźmi nie przepadał, zresztą twierdził, że pojednania ludzkie istnieją jedynie na cmentarzach. Cieszę się, że sam jestem introwertykiem.

Gość gość
To ja tworzę definicje na potrzeby swojego tekstu! Jeżeli nie potrafisz myśleć samodzielnie szukaj określeń gdzie tylko chcesz, ja tego nie potrzebuję

Gość gość
gość dziś Może odpowiesz na moje pytania?

Gość gość
dlatego, że tak naprawdę mają to gdzieś czy ktoś jest nieśmiały czy jest samotnikiem czy ma niespotykaną chorobę zakaźną.

no więc właśnie introwertycy są silniejsi psychicznie, nie potrzebują innych aby przetrwać >>Racja. z tym stalinem to też prawda.

Gość gość
"dlatego, że tak naprawdę mają to gdzieś czy ktoś jest nieśmiały czy jest samotnikiem czy ma niespotykaną chorobę zakaźną." chyba nie zrozumiałeś tematu, gościu

gosc chyba odpowiadal komus wyzej i pisal o 21.04 chociaz tez tej odpowiedzi nie rozumiem to jednak widze ciag logiczny a ze nie do mnie byla kierowana to nie mnie rozumiec :D i jak sadze nie tobie :D

Gość gość
nie mają gdzieś lecz starają się to przełamać, pomóc w przełamaniu, najlepiej jak potrafią. jak odgadnąć oczekiwania kogoś kto jest zamknięty w sobie ?

Gość gość
A ja jestem w związku z introwertykiem i jest to kochany człowiek. Nie jest egoista przeciwnie bardzo się stara i troszczy o moje dobro. Ludzi traktuje jak taką bezwolna masę ale co się dziwić jak to wszystko kracze w jednym tonie odprasowując się pod resztę. Ja jestem elastyczna, lubię towarzystwo ale lubię też pobyć w samotności:) Lubie przebywać dużo sam na sam z moim introwertykiem, nie nudzimy się nigdy:) Fakt, że nie podlizuje się on nikomu, nie jest fałszywy jeśli nie ma nic miłego komuś do powiedzenia to nic nie mówi, ale potrafi powiedzieć prosto w twarz co myśli, może dlatego odbierany jest jako egoista.

Gość gość
Teraz tak na to spojrzałem i jeśli to było do mnie a byłby to niebywały zbieg okoliczności to Twoje zarzuty są podłe. Podłe ponieważ nie poparte niczym poza własnym wyobrazeniem zdarzeń niedoszłych.

Gość gość
Zrozumialam temat. Ludzie to myla bo nie obchodzi ich z czego wynika czyjes zacofanie, a okreslenie introwertyk rzucane jest na prawo i lewo wiec kazdy samotny (nie z wyboru) tak sie nazywa.

Gość gość
Wycofanie, glupi słownik.